Поруке: 8,882
Теме: 239
Придружен: Jul 2013
Углед:
378
(31-05-2024, 08:23 AM)Vlad Alekš Пише: (30-05-2024, 02:55 PM)Бенито Пише: Колико сам чуо, заробили су једног официра Легије Странаца. Ако је то тачно, заробили су или убили још неколико. Пошто је Легија странаца део Војске Француске, значи да су они већ тамо.
Мислим да су били и раније: високи официри, као и официри неких родова који су обично у позадини... Сада мислим да их има не само из Легије Странаца него и из других борбених родова, и то на самом фронту. Међутим, то се не примећује толико јер су за изгибеније и прве ровове још увек задужени, пре свих, ови из спец јединица, попут Крокена. Неке од тих добровољачких јединица, Руси су већ свели на минимум, па очекујем све више јединица страних борбених војски у првим борбеним редовима. Пре свега, Пољаци и Французи, пошто ове остале европске војске немају тај квалитет пешадијског војника да би се супротставили Русима. Имају, наравно, још и Британци, али тамо не владају будале попут Макрона, па их не очекујем у директном судару са Русима на тлу Украјине. Барем док не буде стани-пани.
Свестан сам чињенице да ме нико ништа није питао, али морам да интервенишем. 
1. Украјинска јединица се зове Кракен. То је морско чудовиште из Западних легенди. А, иначе, постоји паралела са старозаветним Левијатаном.
2. Макрон је највероватније само марионета, то јест глумац који глуми председника, као и у већини држава света. Да ли смо заиста наивни да помислимо како један обичан апартчик и ћатица из Ротшилдових банака, који је ожењен својим небинарним наставником, може да влада било чиме и било киме?!
3. Последњи интелектуално сазрели британски премијер је био Борис Џонсон. Шта рећи о његовим наследницима, а не заплакати. Краткотрајна али интезивна Лиз Трас (није надимак) је изјавила како се Литванија и остале прибалтичке државице налазе на Црном Мору. А није био лапсус. Наиме, није била на часу географије када се учила та лекција, вероватно је имала корону. А како описати актуелног премијера Његовог Величанства? Без икакве намере да било кога вређам, он личи на моје комшије из циганске мале. Они сакупљају бакар и продају га по много вишим ценама... Мала је вероватноћа да они владају Британијом, баш као што сам навео и за Француску. Све је то, драги мој докторе Бенито, стаклена менажерија.
У Европи кува, због рата у Украјини, превише муслиманских чоко-моко миграната, украјинских избеглица, економске кризе, промовисања екстремних сексусалних и девијантних поремећаја "бинарне" особе, дубоке државве, пренасељености, небезбедности, загађења...
Ал када се пробуди аријевска европска раса, и обуче беле плаштеве са црвениом крстима....
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,499
Теме: 357
Придружен: Feb 2015
Углед:
942
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 60
Теме: 0
Придружен: Nov 2023
Углед:
9
Шта мислите људи, шта ће бити, хоће ли Руси ући у Покровск и које би још територије сигурно изгубили Украјинци ако изгубе Покровск и да ли следи одмазда за Курск и каква може да буде?
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Дњепар је природна граница. Док се то не оствари, не може бити краја великим ратним активностима.
Али, то не значи да ће ту бити крај рата.
Из области Курска ће их истерати Руси. Укрима и није у плану то да задржавају. Више се то може гледати као нека врста лажног фронта. Укри ће пробати на неком другом месту да направе велики напад. Вероватно, Херсон или Запорожје, могуће чак и Крим.
Укри се страшно плаше резултата избора у САД.
Више би требало да се плаше што се ближе кризном броју сопствене активне војске.
Углед:
942
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
942
Д М
Поруке: 4,461
Теме: 55
Углед:
672
Бајденова администрација жели да направи што већи хаос и остави такво стање Трампу. Ко зна шта још може да се очекује од тих болесника.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
942
Д М
Поруке: 8,882
Теме: 239
Углед:
378
Данас гледамо мапу Украјине када је почео рат и дан данас...Скоро па три године....
Знате шта се променило на Украјинској мапи?
Паа скоро ништа, исте позиције као 2021 изузев мало померања у ДНР-у, али то је минорно за три године....
Три године ничега....
Ако овако Руси буду напредовали негде 2078 ће 100% да ставе све 4 регије под своју контролу....
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 4,461
Теме: 55
Углед:
672
Изгледа да је код Курска погинуо Братислав Живковић. Био је једно време и члан форума Погледи.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године