Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ако ово није фалсификовање историје...

Imam, naravno. Nesto sam postavljao i ovde na forumu pre godinu-dve. Jedan dokument je iz izvestaja sefa IAMM o razgovoru sa clanom Meklinove misije, oficirom SIS-a . Tu se kaze doslovno to sto sam naveo.To je potvrdio i Meklin u meoarima, ali svaljujuci krivicu na Amere.
Одговори

Једна од омиљених партизанских мантри је да су четници учествовали у акцији приликом напада на Козару. На сајту znaci.net наводи се да је у операцији учествовало око 2.000 четника не као директни нападачи него као заштитница Нијемцима да их партизани не нападну са леђа. Наводи се да се ради о Марчетићевим и Дреновићевим четницима, дакле онима чије јединице покривају простор јужно од линије Б.Лука-Омарска-С.Мост.
Поред тога што Четници нису имали од кога да чувају леђа Нијемцима нити су то иначе радили као доказ талента другова у вези географије и картографије, на доњој карти је на мјесту гдје би требало по њиховим наводима, да се налазе ти Четници који чувају леђа Нијемцима стављена је партизанска 1.Крајишка бригада, и она не удара Швабама у леђа него иде иза линије и даље од борби, могуће управо тражећи Четнике хихихи уствари бјеже на Грмеч исто као и партизанска главнина са Козаре .

[Слика: kozara.jpg]
Одговори

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним