Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

хрватски однос према брозу

Успео сам до сада да видим немали број коментара од стране хрвата на разним сајтовима и страницама, што нашим што њиовим, тешке пљувачине по брозу и како сами кажу ''његовој српској политици'' ''просрпским ставовима'', томе како је у ствари Србин, како је уништавао хрвате, како је највећи хрватски злотвор и остале ствари на које сам се прво смејао а онда запитао да ли су они нормални, или ја нисам нормалан.

Ево налетех на овај чланак (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/13...smrdi.html)њихов па ме је то подстакло да се јавим овде за још нечије мишљење.
Колико има истине у овим разним њиховим наводима из чланка, и како ви уопште гледате на њихове анти-броз ставове кад сви ми овде знамо добро за чије интересе је радио и шта нам је радио, и ко је он,или ако не знамо све, знамо више него довољно да не треба да га зовемо надимком и да му се презиме пише малим словом.

Мени је јасно да они не знају историју,или да је знају погрешно, они не знају бре ни истину о Вуковару ни о овом последњем рату камоли нешто друго,(не знамо ни ми боље на жалост), јасно ми је да њих пали усташтво више него све друго јер им је то једини тренутак у историји након тисућљећа ничега,али ми није јасно да поред свега на њега не гледају као на једног од најзаслужнијих хрвата када им је дао све што данас имају што директно што последично.
И ако неко зна боље, а зна сигурно боље од мене да ли и у коликој мери хрвати деле овакве ставове и какав је тамо стварно генерални став о смраду?
Одговори

Ово је аматерски рад, нема тачно наведених извора, ваљано изведеног доказног поступка.
Одговори

Наравно, нисам ни мислио да су открили неку велику истину.Чланак је послужио само да започнем тему.
Занима ме Ваше и мишљење осталих где је корен и шта му је основа за лоше мишљење хрвата према њему, јер како сам рекао на више места сам видео како сматрају да је водио своју српску политику и остале глупости.
Одговори

Корен је свакако у томе што су комунисти на крају рата убијали усташе, кад им више нису требали. А подлога је та што Тито у Хрватској има јаку конкуренцију у Павелићу и усташама.
Одговори

И то ми је јасно, као што сам и рекао у првој поруци да их усташтво највише пали и то све, али како занемарују чињеницу да су добили своју републику, никад већу, да нису одговорали за злочине,да смо ми сатирани у толикој мери, да су они могли да имају веронауку и да иду у цркву итд
Одговори

Вероватно због тога што у Хрватској нема услова за објективно бављење историјом, тј. у јавности нема информација.
Одговори

Данас сигурно Хрвати мање воле Тита од Срба, као и увијек. Они сматрају да су партизани и четници Срби са различитим значкама, и наравно антихрватски расположени. У тим тврдњама увијек се ослањају на споразум Дража-Тито, и за њих је тај споразум свето писмо у доказима. ("Како да волим Тита кад сарађује са Дражом и четницима)
Партизани на крају рата нису само убијали усташе зато што им нису требали, већ јер су све усташе које су то и остале до 45. били велики антикомунисти.
Може се рећи да су односи партизани-четници и партизани-усташе на крају рата били доста слични, само што су Срби много више страдали.
Све у свему, Хрвати сматрају да су партизани уствари прикривени четници, односно вук у јагњећој кожи.
А на крају крајева, Броз је Хрвате из њихове рајске НДХ ували поново у свима мрску Југославију.
Сасвим је логично мишљење Хрвата о њему (не узимајући у обзир штету коју је донио Србима). Наравно, има много позитивног што су Хрвати добили због њега, али они сада не гледају у том правцу.
Одговори

Добро објашњење.
Одговори

(29-09-2014, 01:41 PM)Романија1 Пише:  Данас сигурно Хрвати мање воле Тита од Срба, као и увијек. Они сматрају да су партизани и четници Срби са различитим значкама, и наравно антихрватски расположени. У тим тврдњама увијек се ослањају на споразум Дража-Тито, и за њих је тај споразум свето писмо у доказима. ("Како да волим Тита кад сарађује са Дражом и четницима)
Партизани на крају рата нису само убијали усташе зато што им нису требали, већ јер су све усташе које су то и остале до 45. били велики антикомунисти.
Може се рећи да су односи партизани-четници и партизани-усташе на крају рата били доста слични, само што су Срби много више страдали.
Све у свему, Хрвати сматрају да су партизани уствари прикривени четници, односно вук у јагњећој кожи.
А на крају крајева, Броз је Хрвате из њихове рајске НДХ ували поново у свима мрску Југославију.
Сасвим је логично мишљење Хрвата о њему (не узимајући у обзир штету коју је донио Србима). Наравно, има много позитивног што су Хрвати добили због њега, али они сада не гледају у том правцу.

Да, у принципу то је то. Њихова стандардна фуњарска политика (види болд). Кад је требало да се чупају из г...на ту је била Југославија, и у првом и у другом светском рату. Кад су преживели бродолом и докопали се палубе, преко ноћи су је "омрзли". Тако је било и са односом Хрвата у влади и исељеништву према Михаиловићу. Док су га медији хвалили на сва уста они су се утрпавали као његови "ватрени" заступници и поштоваоци. Гурали Мачека по сваку цену да се слиже с њим. Чим је кренула комунистичка пропаганда, једва су дочекали као најоштрији "критичари", прогласили га "фашистом" а себе представили као једине борце за слободу и демокраЦију у под плаштом "хрвацких" партизана. Старе љиге Smile
Одговори

Налетех на овај текст на овом смећу од сајта http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/...ak-1594053 те сам морао погледати ту емисију.Наравно да он то није тако рекао како стоји у наслову,а пола текста јеплод њихове маште.Али добро ништа ново о куриру.
Ево емисије
, верујем да ће вам бити занимљива.Провејава се кроз емисију ова тематика коју сам начео овом темом.
А забавило ме је оно што водитељ прича од 52:45 шта се певало кад се ослобађао загреб,или ти речником загребачких госпођа оновременских,кад је дошло до преокрета.
Одговори

О југо-комунизму:

Metode jugokomunista
Ciljanom podjelom hrvatskoga naroda na regionalne nazive kao primjerice: Slavonac, Dalmatinac, Zagorac, Bosanac, Bunjevac, Šokac, Međimurac, Prigorac, Hercegovac itd. izbjegavali hrvatsko nacionalno ime. Iskrivljavanje povijesti u udžbenicima koji su prikazivali jednostran pogled na svijet, također se može smatrati jednom od prokušanih metoda.
Одговори

(28-09-2014, 05:11 PM)Чеда Пише:  И то ми је јасно, као што сам и рекао у првој поруци да их усташтво највише пали и то све, али како занемарују чињеницу да су добили своју републику, никад већу, да нису одговорали за злочине,да смо ми сатирани у толикој мери, да су они могли да имају веронауку и да иду у цркву итд

Тема је комплексна, о њој ћу другом приликом када будем имао мало више времена.
За сада само мала исправка - Хрвати су добили већу територију 1939. у августу, и то споразумом Цветковића и Мачека. То је била бановина Хрватска. У историји су добили већу територију само од Хитлера 1941.
Дакле, поређано по велични територије: Хитлер, Цветковић, па тек онда Тито.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

http://frontal.rs/index.php?option=btg_n...vost=55847
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним