Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Др Комар: Нисам аутор текста о Ђуришићу

Од 2009. године на Интернету се појављује текст насловљен "Војвода Павле Ђуришић", конципиран као биографија, а као аутор се наводим ја, др Горан Комар, публициста из Херцег Новог.
Дуже од двадесет година бавим се изучавањем историје Српске Православне Цркве у Хуму (Херцеговини) и Боки Kоторској, као и изучавањима и пиређивањима старијих ћириличних архивских докумената и приређивач сам већег броја обимних збирки архивских докумената. Такође, бавим се и истраживањем и објављивањем старијих ћириличних натписа Старе Херцеговине.

Велики сам поштовалац дјела генерала Драгољуба Михаиловића и његовог изворног покрета, а сваке године активно учествујем у организацији парастоса покојном генералу у бокешком селу Жлијеби, који се даје већ дужи низ година.

Међутим, ја нисам аутор текста о војводи Павлу Ђуришићу. И поред више пута поновљених покушаја да се та кривотворина избрише (који нису дали резултат), ових дана сам поднио тужбу Основном тужилаштву у Херцег Новом тим поводом. У току је припрема кривичне пријаве.

Овим путем молим све заинтересоване субјекте да помогну код указивања аутору ове кривотворине на чињенице које се износе у овом тексту-упозорењу.

Аутор сам једног врло кратког чланка објављеног прије више година посвећеног двојици припадника ЈВУО из Боке Которске: Николи и Драгу Вукасовићима из херцегновског села Жлијеби. Не бавим се систематичним изучавањима периода Другог свијетског рата у Боки, али будући да сам овдје завичајан, сабирам грађу за освјетљавање кључних догађаја 1941-45. у овоме крају.
Др Горан Комар, Херцег Нови
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним