Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

УЛИЦА ПЕКА ДАПЧЕВИЋА

(21-10-2014, 04:12 PM)херцеговац Пише:  Old Canadian Club!

[Слика: canadian-club-12-year_base.jpg]

Како се деведесетих...хик...бурп...

Каже у лепом хотелу"Два Мокра Брата", у девет сати ујутру, звони телефон на рецепцији.

- Рецепција хотела "Два Мокра Брата", на телефону је Радмила, како могу да вам помогнем?

- Добро јутро Госпођо Радмила, на телефону су Херцеговац и регул, соба 222. Желимо само да Вас питамо у колико сати се отвара хотелски бар?

- Добро јутро Господине Херцеговац , хотелски бар се отвара тачно у пет поподне.

- Најлепше хвала Госпођо. Желим Вам пријатан дан.

Исти хотел, рецепција, подне:

- Рецепција хотела "Два Мокра Брата", на телефону је Радмила, како могу да вам помогнем?

- Е, ћао Радо, ође Херцеговац а поред мене седи регул, о'ш молим те... ми кажеш кад отварају... овај...бар...

- Добар дан Господине Херцеговац, хотелски бар ће бити отварен тачно у пет поподне.

- Е, супер. 'Фала ти до неба, Ај ћао.

Исти хотел, рецепција, три сата поподне:

- ...ззззздраво ... ммм...аче! овде хрк...овац...и регул мало прилего ту неђе ...е, 'леба ти, кад се отвара... онај... хик......бурп...бб...бар?

- Господине Херцеговац, ово је већ трећи пут да Вам то говорим. Хотелски бар се отвара тачно у пет поподне али ја не верујем да ће ВАС у таквом стању да пусте унутра.

- ... ееее...ммм..маче... ...ми ннн..нећемо унутра...бурп... ...ми 'оћемо НАПОЉЕ!!!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

+1!

Носиш ли бркове ко твој Стаљин?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Цртице из још необјављене аутобиографије Просветара.Ово је писано пре него је побегао у Канаду,те не замерите на граматици,сачувано је као аутентични документ,грех би било (ко)лекторисати га!

Цитат:Пошој сам да се уписујем за у Учитељску школу преко пријамног испита преткодно. Ушо сам у аутобус који је био упаљен.
Аутобусом путујући тако поглеђивао сам околину око себе. После пола сата труцкајући се на седишту аутобус је приспео на жележничкој станици.
Ту сам увидео још своји другови који ћес упису за у Учитељску.
Сви смо се пењали у воз д уђемо у први купеј када тамо седи један човек са џаком од пртену конопљу и једнога малога зечића.
Не обраћајући пажњу на нашој галами мали зечић поче скакуће по купеју и викати ми смо се смејали.
Ову школу коју сада погађам доста је лепша и поукрашенија од ону што сам тамо погађао. Ја марљиво учим и постао сам љубимац свих предмета.
Пре неки дан сазнао сам да ми је другар болестан и пристао да га посетим. Иако сам био заузет пољског рада, ипак сам пристао по одлуци.
Путујући тако поред пута врабци су цвркутали, а птице су певали на зеленим гранчицама под сјајним сунчевим зрацима тако идући моме другу.

А тамо у школи један од бољих писмених (ако су писмени)задатака је био из ноб-а
Цитат:У Народно ослободилачкој Борби проливали су своју јарко црвену и скупоцену течност коју можемо да назовемо другачије крв,
против немаца фашиста идомаћим издајицам, па цак и погинули дајући свој живот Сава Ковачевић, Иво Лола рибар,
Марија на пркосим, Карађорђе звани Петровић, Уча ,Гвозден, Марко Краљевић и други наши синови,
који су бранили и који ће бранити своју земљу докле год је живота у њима.

Јбг,звонило је те није завршио свој капитални рад,али боже здравља...

Јок
Одговори

[Слика: aym2v6.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним