Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 1.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Санџак - ново буре барута

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/504999...vog-Pazara

У Србији је чак забрањено ићи у Нови Пазар. Читајући ово се само нервирам, па ја не знам шта још све мора да се деси да би наша држава реаговала на проворкације из НП. Не сметају им вехабије, сецесионисти, организоване групе хулигана на стадиону и на улици ал им зато смета група Срба, која је кренула на парастос. Па да ли је то могуће? Јесте могуће, ипак је ово земља чуда - Србија.Љутко
Одговори

(23-10-2014, 03:13 PM)Равногорац Пише:  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/504999...vog-Pazara

У Србији је чак забрањено ићи у Нови Пазар. Читајући ово се само нервирам, па ја не знам шта још све мора да се деси да би наша држава реаговала на проворкације из НП. Не сметају им вехабије, сецесионисти, организоване групе хулигана на стадиону и на улици ал им зато смета група Срба, која је кренула на парастос. Па да ли је то могуће? Јесте могуће, ипак је ово земља чуда - Србија.Љутко

То није тачно.Ја сукцесивно одлазим послом у Нови пазар већ дужи низ година!Никада,понављам,никада нисам имао ни најмању непријатност.Миран,вредан и радан народ.Зукорлић их пали али није се већина упецала.Град са изразито већинским муслиманским становништвом.Долазак Живковића су схватили као тешку провокацију(и ја бих то тако схватио,имајући у виду најаву да ће четници марширати НП-ом).Вехабија имаш и у ужој Србији,Војводини,Босни,Републици Српској....Организованије су групе хулигана по Београду и ту су се најпре појавиле па тек онда у Новом Пазару.
То није била група Срба,то је била Живковићева група четника који су ишли у отворену провокацију као одговор на марш Зукорлићевих балија у некаквим униформама.Да су ушли питање је да ли би извукли живу главу.Треба узети у обзир,без обзира на историјску истину,како муслимани из Рашке доживљавају четнике и каква осећања им то буди.
На крају не браним нити нападам никога,али не разумем овако насловљену тему и гомилу лажи изречених у посту.
На Рашку се може деловати само економски а не ратом.Несрећа је што је Србија економски слаба.Када се покрене производња тамо умањиће се и утицај разних екстремиста.
Одговори

(23-10-2014, 04:18 PM)регул Пише:  Треба узети у обзир,без обзира на историјску истину,како муслимани из Рашке доживљавају четнике и каква осећања им то буди.
На шта мислиш? Није ми познато да су тамо четници убијали муслимане, а ни муслимани Србе, тј. да је било масовних злочина. Ту је проблем био долазак Албанаца у Пазар и њихов покушај да заузму Рашку, што су осујетили четници. То је било 1941, а и касније је било борби.
Одговори

(23-10-2014, 05:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(23-10-2014, 04:18 PM)регул Пише:  Треба узети у обзир,без обзира на историјску истину,како муслимани из Рашке доживљавају четнике и каква осећања им то буди.
На шта мислиш? Није ми познато да су тамо четници убијали муслимане, а ни муслимани Србе, тј. да је било масовних злочина. Ту је проблем био долазак Албанаца у Пазар и њихов покушај да заузму Рашку, што су осујетили четници. То је било 1941, а и касније је било борби.

Ма ни на шта посебно.За њих доле су четници синоним зла и то је истина!Није битно ко је први почео са злочинима нити је битно(мислим са њиховог гледишта) ко је наставио.Ту мржњу према четницима гаје од краја другог рата па на овамо и још је поткрепљена са уџбеницима где су четници,усташе,балисти и словеначка бела гарда изједначени!Знам за одбрану Пазара од шиптара и Аћиф ефендије.
То је истина коју они прихватају доле и тешко се може изменити.Гледам и слушам,у години дана бар три пута сам доле.Генерално то заиста нису лоши људи.Има вехабија и видљиви су на улицама.У односу од пре пар година и данас много је више поркивених була и забрађених.Плаћала је сауди арабија сто евра месечно да се жене покривају и да носе оне дуге мантиле.Жене пружају отпор.али исувише је јака традиција да мушки о свему одлучују.
Одговори

(23-10-2014, 04:18 PM)регул Пише:  
(23-10-2014, 03:13 PM)Равногорац Пише:  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/504999...vog-Pazara

То није тачно.Ја сукцесивно одлазим послом у Нови пазар већ дужи низ година!Никада,понављам,никада нисам имао ни најмању непријатност.Миран,вредан и радан народ.Зукорлић их пали али није се већина упецала.Град са изразито већинским муслиманским становништвом.Долазак Живковића су схватили као тешку провокацију(и ја бих то тако схватио,имајући у виду најаву да ће четници марширати НП-ом).Вехабија имаш и у ужој Србији,Војводини,Босни,Републици Српској....Организованије су групе хулигана по Београду и ту су се најпре појавиле па тек онда у Новом Пазару.
То није била група Срба,то је била Живковићева група четника који су ишли у отворену провокацију као одговор на марш Зукорлићевих балија у некаквим униформама.Да су ушли питање је да ли би извукли живу главу.Треба узети у обзир,без обзира на историјску истину,како муслимани из Рашке доживљавају четнике и каква осећања им то буди.
На крају не браним нити нападам никога,али не разумем овако насловљену тему и гомилу лажи изречених у посту.
На Рашку се може деловати само економски а не ратом.Несрећа је што је Србија економски слаба.Када се покрене производња тамо умањиће се и утицај разних екстремиста.

- То за хулигане стоји, слажем се. Али не може то бити оправдање.

- За мене они представљају групу Срба, којој год организацији припадали.

- Које лажи?
Одговори

Нико није ни покушао оправдати,само сам констатовао!
Та група Срба је раније најавила да ће четници марширати Новим Пазаром,јел тако?Према томе ишли су да провоцирају.
Па лаж је,рецимо да је Србима забрањено ићи у Нови Пазар!Ја кад год сам тамо,не можеш проћи,поготово када је пијачни дан,од аутомобила из Новог сада,Београда,Крагујевца,Краљева итд,итд.

Кажи ти мени која је сврха Живковићевог одласка у Нови Пазар са својим присталицама,сем провокације?Балије живе доле,то јесу бивши Срби,значи ту су одвајкада и шта можеш променити а да се не пуца?Имају своју веру,серем им се у њу,имају своје обичаје,имају свој пут,те треба пустити те ствари које не можеш променити да иду својим током.Они се одвојити без крви не могу и то врло добро знају,тако да пас лаје каравани пролазе.
Одговори

(23-10-2014, 06:45 PM)регул Пише:  Нико није ни покушао оправдати,само сам констатовао!
Та група Срба је раније најавила да ће четници марширати Новим Пазаром,јел тако?Према томе ишли су да провоцирају.
Па лаж је,рецимо да је Србима забрањено ићи у Нови Пазар!Ја кад год сам тамо,не можеш проћи,поготово када је пијачни дан,од аутомобила из Новог сада,Београда,Крагујевца,Краљева итд,итд.

Кажи ти мени која је сврха Живковићевог одласка у Нови Пазар са својим присталицама,сем провокације?Балије живе доле,то јесу бивши Срби,значи ту су одвајкада и шта можеш променити а да се не пуца?Имају своју веру,серем им се у њу,имају своје обичаје,имају свој пут,те треба пустити те ствари које не можеш променити да иду својим током.Они се одвојити без крви не могу и то врло добро знају,тако да пас лаје каравани пролазе.

Они ће се одвојити, ако будемо "пустили те ствари", као што ти кажеш. Не смемо пустити, и не смемо толерисати то. То пуштање нас је и довело до тога да неке српске земље нису више српске.
Одговори

AA ko je četnik Bratislav Živkovič ?
imali neki čin četničkog pokreta ili je vođa NVO "Četnika"

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...1%86%D0%B5
Одговори

(23-10-2014, 05:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  На шта мислиш? Није ми познато да су тамо четници убијали муслимане, а ни муслимани Србе, тј. да је било масовних злочина. Ту је проблем био долазак Албанаца у Пазар и њихов покушај да заузму Рашку, што су осујетили четници. То је било 1941, а и касније је било борби.

У муслиманској верзији четници са Копаоника и Голије су покушали да заузму Нови Пазар, а локални Муслимани заједно са Албанцима су то спријечили. Наводно им је касније Недићева влада исплатила штете настале тим походом.
Одговори

http://www.pravda.rs/2015/07/29/ugljanin...rebrenici/
Одговори

Дошло време да је профитабилно бити муслиман...Араберија нафташи деле нафта-доларе за џамије и медресе а утркују се Чемерика, Руси и Европљани ко ће им дати већа љуцкиправа, више џамија...милина једна бити перигуз данас!

Међутим!

Ово је само привремено стање, Лихвари само подгревају казан док не дође до пуцања европског, америчког, па и руског, кинеског и индијског стрпљења!

А онда...."биће турком до Медине мука", што каже народна.

По нашем мишљењу први корак ће повући Француска, а крајњи циљ је да Израиљ обезбеди себи животни простор!

Лукаве су чиве а да и нами иде у рачун да се курталишемо перигуза једном за свагда...па није да не иде!

Балкан без балија и шифтара, дивота!

Па онда нека свет изађе одавле и нек угасе светло да се ми у мраку до'ватимо са браћом 'рватима!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Сулејман Угљанин тражи територијалну аутономију Санџака а од власти Србије тражи да одатле повуче Војску, полицију и тајне службе.
Председник Бошњачког националног већа тражи заштиту од ЕУ и САД.

http://sandzakpress.net/ugljanin-trazi-p...z-sandzaka
Одговори

Да је Србија држава како Бог милује, да смо државу устројили као Државу Срба (националне мањине имале би иста права као што имају Срби у њиховим матичним државама), не би се постављало питање у ком делу Србије марширају "четници" или нека друга група.
Чуј, да се не наљуте балије? Е, шио му га Ђура. "Жене у црном" и вазда неких НВО окупирају београд очас посла, и... То је легитимно, то су њихова права. Педери имају свој "прајд". Еј, читаву "параду поноса"!
А Срби?
Срби не смеју шетати у старом Расу!!!
Не дају балије!?!
У Рашкој ћути балијама.
На потезу Прешева - Бујановца - Медвеђе, ћути шипцима.
У градовима ћути циганима.
Па докле иде лудило?
Ако се настави наопаким науком који је у замаху, за деценију - две, србско име неће смети да се изговара ни под Рудником.
Јел опет треба неки Ђура да понови: " И само дотле, до тог камена"...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним