16-11-2021, 11:08 AM
Рашка област у Другом светском рату
19-11-2021, 09:24 PM
10-12-2021, 08:04 PM
Данас сам причао са мојом бабом која има 90 година и које добро памћење служи.
Како ми она испрпичала њу је рат као дете затекао у подкопаоничком селу Јошаничка Бања.
Четници су држали тај део до самог краја рата. Немци пошто нису могли због незгодоног терена да освоје бомбардовали су 1941 или 1942 околину Бање и долину Ибра.
Доласком комуниста 1945, настао је велики зулум гори него код усташа и турака.
Свако које пружао уточиште четничкој дивизији био је стрељан моментално.
Тако да су Бањи из бабине фамилије комунисти стрељали око 10-ак Срба који су "помагали" четницима без суђења.
Одведени у шуму и метак у потиљак ко муџахедини што раде, њу и сестре су поштедели јер су били ђеца женска...
Како ми она испрпичала њу је рат као дете затекао у подкопаоничком селу Јошаничка Бања.
Четници су држали тај део до самог краја рата. Немци пошто нису могли због незгодоног терена да освоје бомбардовали су 1941 или 1942 околину Бање и долину Ибра.
Тако да су Бањи из бабине фамилије комунисти стрељали око 10-ак Срба који су "помагали" четницима без суђења.
Одведени у шуму и метак у потиљак ко муџахедини што раде, њу и сестре су поштедели јер су били ђеца женска...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
10-12-2021, 10:11 PM
(10-12-2021, 08:04 PM)Mekenzi Пише: Данас сам причао са мојом бабом која има 90 година и које добро памћење служи.
Попиши та имена, сигурно их нема државна комисија...
11-12-2021, 04:02 PM
Баба зна име само једног остало не може да се сети, каже стрељали га у шуми зато што је.сарђивао са "окупатором".
Доста људи помрло а млади се раселили из села.
Ићи ћу на лето у село па ћу покушати да извучем неке податке који ми требају у вези тих дешавања.
Доста људи помрло а млади се раселили из села.
Ићи ћу на лето у село па ћу покушати да извучем неке податке који ми требају у вези тих дешавања.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)