Поруке: 129
Теме: 5
Придружен: Oct 2014
Углед:
2
На РТС1 се приказује серија "Крај династије Обреновића" у режији Саве Мрмака а у главним улогама Тихомир Станић (ДС) и Љиљана Благојевић.
Шта ли горум мисли о овој ТВ серији ?
Поруке: 1,793
Теме: 10
Придружен: Jul 2013
Углед:
258
Мало је обојена на Карађорђевиће, што сам старији то више схватам то.
Али у суштини није лоша серија, сем што Аписа избацује у први план завереника а мислим да је Антић имао већу улогу.
Сценарио је писао Путник.
Поруке: 86
Теме: 1
Придружен: Dec 2014
Углед:
23
Обзиром на то каква нам је национална кинематографија, ова серија је право национално благо.
Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Поруке: 163
Теме: 8
Придружен: Nov 2018
Углед:
3
Мислим да је генерално серија добро одрађена. Глума је била одлична сви глумци су се добро снашли.
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(13-11-2018, 04:11 PM)Сиви Вук Пише: Мислим да је генерално серија добро одрађена. Глума је била одлична сви глумци су се добро снашли.
Да и то у продукцији "ТВ Бастиље". Глумци и глумице су добри као сценографија.
Енглески посланик Бонхам у Београду који се "згражава" због убиства краљевског пара Обреновић док се на терор Албанаца на КиМ је Енглеска равнодушна као и данас ( и не дај Боже сутра ). РТС је подсетио на једну од "Мајски преврат" као једну од највећих срамота у историји српског народа.
Међутим ту си и детаљи. Иако се серија зове "Пад династије Обреновића" то није био распад Србије који је Сава Мрмак представио у шпици у коме се види распад српског националног грба.
![[Слика: spicapaddinastijeobranovic.png]](https://i.postimg.cc/261T7gzD/spicapaddinastijeobranovic.png)
[/img]