07-12-2014, 06:07 PM
1. Banatski korpus - Četnici u Banatu
07-12-2014, 06:09 PM
Ајде, навијамо!

07-12-2014, 06:25 PM
10-12-2014, 08:35 PM
Moram ovo da podelim sa vama,
Danas sam bio u arhivu Vojvodine i ništa nism uradio iako sam znao tačne fondove koji mi trebaju naišao sam na veliku odbojnost zaposlenih pogotovu kada su čuli temu mog istraživanja i naravno "nije bilo Četnika ovde"... Ne znam vaša iskustva sa njima ali ja tako prođoh!
Međutim druga tema koja me interesuje a to je spomenik Crveno-armejcima u Zrenjaninu e tu sam možda imao uspeha, ovde je sahranjeno njih 160 ali po svoj prilici niko od njih nije poginuo u Zrenjaninu nego su ih donosili iz raznih naseljenih mesta u okolini da bi skupili broj koji odgovara komunistima... Ja sam danas našao spisak od njih 33 koji su ubijeni od strane komunista jer su sarađivali sa Dražom čim dešifrujem njihova imena odmah prvac spomenik 99% sam siguran da ću ta imena naći tamo na spmeniku "slobode"
Danas sam bio u arhivu Vojvodine i ništa nism uradio iako sam znao tačne fondove koji mi trebaju naišao sam na veliku odbojnost zaposlenih pogotovu kada su čuli temu mog istraživanja i naravno "nije bilo Četnika ovde"... Ne znam vaša iskustva sa njima ali ja tako prođoh!
Međutim druga tema koja me interesuje a to je spomenik Crveno-armejcima u Zrenjaninu e tu sam možda imao uspeha, ovde je sahranjeno njih 160 ali po svoj prilici niko od njih nije poginuo u Zrenjaninu nego su ih donosili iz raznih naseljenih mesta u okolini da bi skupili broj koji odgovara komunistima... Ja sam danas našao spisak od njih 33 koji su ubijeni od strane komunista jer su sarađivali sa Dražom čim dešifrujem njihova imena odmah prvac spomenik 99% sam siguran da ću ta imena naći tamo na spmeniku "slobode"
11-12-2014, 01:39 AM
Нисам био у Архиву Војводине. Мислим да су ту само неке копије из Војног архива у БГ.
11-12-2014, 12:58 PM
Sad razmišljam o odlasku u BG... Da li imate savet gde da tražim?
Mislim na fondove...
Mislim na fondove...
11-12-2014, 02:37 PM
(10-12-2014, 08:35 PM)jankov_a Пише: Moram ovo da podelim sa vama,
Ja predlažem sledeće. Da se skupimo, pustimo brade, stavimo kokarde na šubare, opasamo se redenicima i kamama. Pretpostavljam da će u tom slučaju osoblje biti malo ljubaznije i spremnije za saradnju.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
11-12-2014, 06:02 PM
(11-12-2014, 12:58 PM)jankov_a Пише: Sad razmišljam o odlasku u BG... Da li imate savet gde da tražim?
Mislim na fondove...
Војни архив, Улица Ратка Ресановића бр. 1.
Имају водич, погледајте ту, Четничка архива, можда има Фонд Команда Војводине или нешто слично.
Узгред, ако имате неке биографске податке пуковника Николића, пошаљите ми на ПП.
11-12-2014, 07:39 PM
(11-12-2014, 06:02 PM)Милослав Самарџић Пише:(11-12-2014, 12:58 PM)jankov_a Пише: Sad razmišljam o odlasku u BG... Da li imate savet gde da tražim?
Mislim na fondove...
Узгред, ако имате неке биографске податке пуковника Николића, пошаљите ми на ПП.
Da li mislite na Dimitrija Nikolića?
Ako mislite na njega potražiću, nešto su mi pričali pa ću pretražiti po spisima...
12-12-2014, 12:49 AM
Не, на Алаксандра Николића, команданта северних покрајина.
24-12-2014, 06:46 PM
Да не отварам нову тему, кад је већ Војводина у питању... може ли нешто више да се напише о војводи фрушкогорском Александру Јанковићу?
Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
24-12-2014, 07:03 PM
ИМЕ .......................................... АЛЕКСАНДАР
ПРЕЗИМЕ.................................... ЈАНКОВИЋ
ГОД.МЕСЕЦ,ДАН РОЂЕЊА............ 1921 АВГУСТ 27/14
МЕСТО....................................... ИРИГ, СРЕЗ РУМСКИ
ГОД.МЕСЕЦ,ДАН КРШТЕЊА.......... 1921 СЕПТЕМБАР 11/аВГУСТ 29
МЕСТО И ХРАМ......................... ИРИГ, УСПЕНИЈА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ
ИМЕ ОЦА................................... КУЗМАН
ИМЕ МАЈКЕ................................ ВЕРА РОЂЕНА ПОПОВИЋ
ИМЕ СВЕШТЕНИКА..................... ГРИГОРИЈЕ А.НИКОЛИЋ
ЖИВЕО: У РУМА, БЕОГРАД,ШАБАЦ....
ВОЈСКА: XIV ВАЗД.ПОДОФ.ШКОЛЕ КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ
НОВИ САД,ЗАГРЕБ,СКОПЉЕ И НИКШИЋ - КАПИТУЈАЦИЈА К.Ј.В.
РАТ. БЕОГРАД,АРАНЂЕЛОВАЦ,БОГАТИЋ И НИШ, ЧЕТНИК-ЧЕТОВОЂА.
ВОЈВОДА, НА ПРЕДЛОГСТАРЕШИНЕ УЖИЧКОГ ВОЈВОДЕ ОМИЉЕНА МИЛИЋА 1942 ГОД. НАИМЕНОНОВАН ОД
ВОЈВОДЕ КОСТЕ МИЛОВАНОВИЋА ПЕЋАНЦА У ЧИН ВОЈВОДЕ ФРУШКОГОРСКОГ..
ХАПШЕЊЕ . У НИШУ КРАЈЕМ 1942,УХАПШЕН И ПРЕДАТ НЕМЦИМА.
НАЖАЛОСТ ИЗДАЈНИК ЈЕ БИО СРБИН НЕГОТИНАЦ
ППУКОВНИК ТРИФУН МИКИЋ,
"ЈА САМ УЗЕО СВУ ОДГОВОРНОСT НА СЕБЕ И ТИМЕ СПАСАО ЦЕЛУ ГРУПУ."
ЕМИГРАЦИЈА: КАО ПОЛИТИЧКИ ЕМИГРАНТ ,БР.ИРО 181.589
IRO (ITERNATIONAL REFUGEE ORGANIZATION)
ОДСЕТ УЈЕДИЊЕНИНИХ НАЦИЈА ОНУ.
![[Слика: rep_pilot_Slava_Arandjelov_dan_u_Kara_620x0.jpg]](http://s11.postimg.org/rt6o667tv/rep_pilot_Slava_Arandjelov_dan_u_Kara_620x0.jpg)
![[Слика: rep_Pilot_Aleksandar_Jankov.jpg]](http://s8.postimg.org/amw4o9jhx/rep_Pilot_Aleksandar_Jankov.jpg)
ПРЕЗИМЕ.................................... ЈАНКОВИЋ
ГОД.МЕСЕЦ,ДАН РОЂЕЊА............ 1921 АВГУСТ 27/14
МЕСТО....................................... ИРИГ, СРЕЗ РУМСКИ
ГОД.МЕСЕЦ,ДАН КРШТЕЊА.......... 1921 СЕПТЕМБАР 11/аВГУСТ 29
МЕСТО И ХРАМ......................... ИРИГ, УСПЕНИЈА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ
ИМЕ ОЦА................................... КУЗМАН
ИМЕ МАЈКЕ................................ ВЕРА РОЂЕНА ПОПОВИЋ
ИМЕ СВЕШТЕНИКА..................... ГРИГОРИЈЕ А.НИКОЛИЋ
ЖИВЕО: У РУМА, БЕОГРАД,ШАБАЦ....
ВОЈСКА: XIV ВАЗД.ПОДОФ.ШКОЛЕ КРАЉЕВИНЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ
НОВИ САД,ЗАГРЕБ,СКОПЉЕ И НИКШИЋ - КАПИТУЈАЦИЈА К.Ј.В.
РАТ. БЕОГРАД,АРАНЂЕЛОВАЦ,БОГАТИЋ И НИШ, ЧЕТНИК-ЧЕТОВОЂА.
ВОЈВОДА, НА ПРЕДЛОГСТАРЕШИНЕ УЖИЧКОГ ВОЈВОДЕ ОМИЉЕНА МИЛИЋА 1942 ГОД. НАИМЕНОНОВАН ОД
ВОЈВОДЕ КОСТЕ МИЛОВАНОВИЋА ПЕЋАНЦА У ЧИН ВОЈВОДЕ ФРУШКОГОРСКОГ..
ХАПШЕЊЕ . У НИШУ КРАЈЕМ 1942,УХАПШЕН И ПРЕДАТ НЕМЦИМА.
НАЖАЛОСТ ИЗДАЈНИК ЈЕ БИО СРБИН НЕГОТИНАЦ
ППУКОВНИК ТРИФУН МИКИЋ,
"ЈА САМ УЗЕО СВУ ОДГОВОРНОСT НА СЕБЕ И ТИМЕ СПАСАО ЦЕЛУ ГРУПУ."
ЕМИГРАЦИЈА: КАО ПОЛИТИЧКИ ЕМИГРАНТ ,БР.ИРО 181.589
IRO (ITERNATIONAL REFUGEE ORGANIZATION)
ОДСЕТ УЈЕДИЊЕНИНИХ НАЦИЈА ОНУ.
![[Слика: rep_pilot_Slava_Arandjelov_dan_u_Kara_620x0.jpg]](http://s11.postimg.org/rt6o667tv/rep_pilot_Slava_Arandjelov_dan_u_Kara_620x0.jpg)
![[Слика: rep_Pilot_Aleksandar_Jankov.jpg]](http://s8.postimg.org/amw4o9jhx/rep_Pilot_Aleksandar_Jankov.jpg)
![[Слика: vojvoda_aleksandar_jankovic.jpg]](http://s27.postimg.org/42i1hxnur/vojvoda_aleksandar_jankovic.jpg)
13-01-2015, 10:26 PM
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)