Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Братислав Живковић - преварант!

Војвода Славко Алексић и председник Четничког покрета Братислав Живковић

[Слика: vojvoda-slavko-i-bratislav-e1356186427946.jpg]
Одговори

Шта ће им оволике браде није ми јасно.
Одговори

Можда су у жалости за Драшковићем. Rolleyes
Одговори

A kako je Zivkovic osnovao cetnicki pokret i postao njegov vođa?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Браћо, овде се не зна ни ко пије ни ко плаћа. Покрети ничу као печурке после кише.

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

(17-12-2014, 03:05 AM)Романија1 Пише:  Шта ће им оволике браде није ми јасно.

А што ће теби чуђење ако неко има браду? Шта је брада, нека неприродна израслина? Не би да носе рогове толко се чудио. Славко Алексић је своју браду заслужио... И да му је од метар, ако оће!
Одговори

(17-12-2014, 09:35 PM)мунгос Пише:  
(17-12-2014, 03:05 AM)Романија1 Пише:  Шта ће им оволике браде није ми јасно.

А што ће теби чуђење ако неко има браду? Шта је брада, нека неприродна израслина? Не би да носе рогове толко се чудио. Славко Алексић је своју браду заслужио... И да му је од метар, ако оће!

Потписујемо све што Брат мунгос рече а у вези браде, а нарочито браде Великог Надвојводе Славка Алексића!

И додајемо, па каже:

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

И моји су оба ђеда и прађед носили браде, други прађед је био избријан увијек.
Овај задњи је био у тим пријератним четничким и српским организацијама, високо писмен и национално активан (о његовом раду нажалост не знам ништа, али знам да је био "јако тражен" најприје од "усташа" а касније од комуниста). Сви су учесници устанка 1941. и касније четничке борбе.

Један отишао са Ђујићом, тројица робијали посље рата.
Одговори

(17-12-2014, 09:35 PM)мунгос Пише:  А што ће теби чуђење ако неко има браду? Шта је брада, нека неприродна израслина? Не би да носе рогове толко се чудио. Славко Алексић је своју браду заслужио... И да му је од метар, ако оће!

Имам и ја браду, и волим браду. Али зна се брате граница. Сем ако се не такмичи за Гиниса. Ајд Алексића и могу схватити, јер се показао у рату ал ове остале...
Како ово може бити нормално:

[Слика: 13399_173835349448094_976846858_n_e1373285782367.jpg]

[Слика: hqdefault.jpg]

Шта глуми овај Живковић? Неког шумског човјека?
Одговори

Једно је кад носиш браду из себи познатих разлога или идеала а друго је кад је носиш за показивање само.
Одговори

(18-12-2014, 12:04 AM)Романија1 Пише:  Имам и ја браду, и волим браду. Али зна се брате граница. Сем ако се не такмичи за Гиниса. Ајд Алексића и могу схватити, јер се показао у рату ал ове остале...

Браћо Србљи млађани сте четници-почетници па можда не знате...дуга брада и коса у Срба је знак да је човек у жалости, да је рушан како се у нас вели!

Брада четничка је зато што је Четник рушан за поробљеном Отаџбином, па што ропство дуже траје-дужа је и брада. Не можемо да гарантујемо да су ово разлози Братислава Живковића али сам сигуран Да Војвода Славко зна за ово.

Међутим!

Брада може да се крати, зависи од ситуације, некад можда и по наређењу из практичних разлога. Погледајмо слику Попа Луке Лазаревића, нема браде а нема ни србског перчина јер је Вожд Карађорђе својевремено наредио да Срби секу дуге перчине и браде јер су их Турци у боју за те дуге власи хватали и рањавали јатаганима.

Иначе Четници имају и друга обележја која потичу из србске традиције везане за нашу Веру Православну, рецимо укрштене фишеклије, ну отом-потом.

АХ ЧЕТНИЧКА ГУСТА БРАДА ПРЕКРИЛА ЈЕ ЛИЦА МЛАДА,
ТРИ 'ИЉАДЕ ГУСТЕ БРАДЕ А ПРЕД ЊИАМ КОРДА РАДЕ!

ТРИ 'ИЉАДЕ ГУСТЕ БРАДЕ А ПРЕД ЊИМА КОРДА РАДЕ!

ПОСЛАО ЈЕ ИЗВИДНИЦУ ДА БИ ДОШ'О У БИСТРИЦУ,
У БОЖИЋНЕ ЗИМСКЕ ДАНЕ ДА СРБИМА СУНЦЕ СВАНЕ!

У БОЖИЋНЕ ЗИМСКЕ ДАНЕ ДА СРБИМА СУНЦЕ СВАНЕ!

МЕСТО ДРВА И БАДЊАКА ГОРЕ КУЋЕ ОД ТУРАКА,
ЧЕТНИЦИ СУ МРКИ ВУЦИ НЕ МОГУ НАМ НИШТА ТУРЦИ!

ЧЕТНИЦИ СУ МРКИ ВУЦИ НЕ МОГУ НАМ НИШТА ТУРЦИ!

АОЈ БУЛО ПРЕКО ЛИМА ВИЂАШ ЛИ СЕ С'ЧЕТНИЦИМА?
ПРОГОВАРА БУЛА МЛАДА: ЈА ПОЗНАЈЕМ КОРДУ РАДА,
ЉУБИО ЈЕ МЕНЕ МЛАДУ ДОК МУ МРСИХ ГУСТУ БРАДУ!

СТО 'ИЉАДА ГУСТИ' БРАДА СЕЋАЈУ СЕ КОРДА РАДА,
МЕСТО КУЋА И ВАЈАТА ГОРЕ СЕЛА ОД 'РВАТА!

МЕСТО КУЋА И ВАЈАТА ГОРЕ СЕЛА ОД 'РВАТА!

ЈОШ МИЛИОН ГУСТИ' БРАДА СЕЋАЈУ СЕ КОРДА РАДА,
МЕСТО ШТАЛА И АМБАРА ГОРЕ КУЋЕ ОД ШИФТАРА!

МЕСТО ШТАЛА И АМБАРА ГОРЕ КУЋЕ ОД ШИФТАРА!

МИЛИОНИ ГУСТИ' БРАДА СЛАВЕ ИМЕ КОРДА РАДА,
МЕСТО ШУМА И ЈЕЛИКА ГОРИ ЦЕЛА АМЕРИКА!

МЕСТО ШУМА И ЈЕЛИКА ГОРИ ЦЕЛА АМЕРИКА!

МИЛИОНИ ГУСТИ' БРАДА СЛАВЕ ИМЕ КОРДА РАДА,
МЕСТО СРБСКИ' БЕЛИ' СЕЛА АМЕРИКА ГОРИ ЦЕЛА!

МЕСТО СРБСКИ' БЕЛИ' СЕЛА АМЕРИКА ГОРИ ЦЕЛА!

Народна песма

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(18-12-2014, 12:04 AM)Романија1 Пише:  Имам и ја браду, и волим браду. Али зна се брате граница. Сем ако се не такмичи за Гиниса. Ајд Алексића и могу схватити, јер се показао у рату ал ове остале...

[Слика: hqdefault.jpg]

Шта глуми овај Живковић? Неког шумског човјека?

Које остале?

Иначе, ово на слици није Живковић Smile

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

Не знам зашто Живковић носи браду, али знам да Славко Алексић је своју заслужио да је носи.

Ово на задњој слици је Војвода Бора Чорба, са лажном брадом!
Одговори

Ja sam za to da osnujemo Četnički pokret-"300 hrabrih" u egzilu sa sedištem u Torontu.

Kad može neki Živković, možemo i mi...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним