Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Антируски медији у Русији
#15

Више не крију: амерички генерал Петреус и тајкуни Ђилас и Шолак преузимају доминацију над медијским простором !

5. јуна 2018.


Дајрект медија Драгана Ђиласа објавила је данас да постаје део Јунајтед медије у којој су, гле чуда, сувласници Драган Шолак и KKР група коју предводи бивши Дајректор ЦИА, генерал Дејвид Петреус?!?

Одавно није тајна да Шолак и Ђилас, заједно са Петреусом контролишу већину електронских медија у Србији, а утапање Дајрект медије у Јунајтед медију, још један је у низу доказа њихове заједничке стратегије.

Подсетимо, током кампање за београдске изборе Шолак је био један од главних финансијера Ђиласове кампање за градоначелника Београда.

Према документацији у коју су увид имале Новости, Шолак је крајем октобра прошле године обезбедио чак 4,5 милиона евра на име продаје зграде у улици Антифашистичке борбе 13 б у Београду.

Трансакцију су покушали да прикрију куповином преко фирме чији се крајњи власник тешко открива, али сви трагови воде до Шолака.

„Новости“ пишу да је само неколико дана након што је објавио да улази у изборну трку, Ђилас је ту зграду продао „на крајње чудан начин“, а седиште његове „Дајрект медиа“ остало је и даље на тој адреси.

У доступним списима види се да је купац зграде фирма „Tekhil plaza „, иза које наводно стоји Шолак.

Осим тога, пре него што је 31. октобра 2017. потписан купопродајни уговор Шолак је код банке заложио још некупљени објекат како би добио кредит да исплати Ђиласа.

„Новости“ указују да су ови пословни аранжмани отворили низ питања, међу којима је једно од кључних – да ли медијски магнати Ђилас и Шолак продајући један другом фиктивно и „Дајрект медија“, у ствари заједнички управљају читавом медијском империјом.

Будући да поменута фирма држи и даље огроман део колача за оглашавање у медијима, поставља се питање колико поменути двојац може да утиче на уређивачку политику телевизија и новина што и те како добија на тежини у предизборној кампањи.

– Имајући све то у виду, много је јаснији уређивачки концепт појединих телевизија, попут Н1, која је практично покренута преко Шолакове Јунајтед групе – пишу „Новости“.

Иначе, „тајанственог крагујевачког бизнисмена Шолака“, сувласника СББ и председника борда „Јунајтед групе“, почетком јануара портал „Малта данас“ оптужио је да је купио држављанство те земље да би избегао плаћање пореза код нас.

Шолакова СББ „Телемах група“ постала је водећи кабловски оператер у земљама бивше Југославије.

Амерички Инвестициони фонд KKР купио је 2013. године СББ за 1,5 милијарди долара, а Шолак је остао главни менаџер и један од акционара са уделом од 21 одсто.
Одговори
#16

Медије у Србији нису само анти-Руске, медија у Србији су анти-Српске.

Да не говорим од двеног сервира вести повезане са Косово и Метохије.

То је ни мање ни више него можго перање!

Ни мање ни више него тотално непријатељски акт велеиздаја!
Одговори
#17

(20-06-2018, 02:12 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Медије у Србији нису само анти-Руске, медија у Србији су анти-Српске.

Да не говорим од двеног сервира вести повезане са Косово и Метохије.

То је ни мање ни више него можго перање!

Ни мање ни више него тотално непријатељски акт велеиздаја!

Што се тиче штампаних медија у Србији они су подељени на Вучићеве пропагадне памфлете ( нико не може да тврди да је "Информер" новина ).Дакле, антисрпска штампа.

С друге стране, опозиционе штампа је такође анти српски оријентисане. Њихове критике Вучића се своде "када ће да потпише
самосталност КиМ, када санкције Русији итд."
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним