Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Сви четници
#15

Проблем је што је неписменом и неупућеном народу лако сервирати свашта, па још кад таблоиди на свој начин зачине причу многима у Србији је то једина школа...

Ни на крај памети ми није било да скинем песму, рекох ко и све остало стоји на јутјубу... послао сам још неке маил-ове па се надам да ће бити среће да дођемо до дивне песме. Хармоника

[Слика: t1538.gif]
Одговори
#16

Самим тим што уопште на овој теми која је лепо почела сада морамо да дискутујемо овако видимо где нам је друштво. Тужно.

Ево класични пример.
Цитат:Srpski borac Dušan Džakić spasao je život svom protivniku u ringu - Hrvatu Sebastijanu Eminiju (21)! Dramatična borba, a kasnije spasavanje dogodilo se na nedavno završenom “Serbian batle championship 4", održanom u hali SPENS u Novom Sadu!

Hrvat je, naime, posle nekoliko minuta izgubio svest u ringu, ali mu je Srbin odmah priskočio u pomoć, pre nego što su mu se pridružili sudija i lekarska služba.

Džakić je brže-bolje izvukao jezik napolje Eminiju i tako u prvom trenutku sprečio možda i najcrnji epilog. Nekoliko dana kasnije za objašnjava celu situaciju.

- Kad sam video da je pao u nesvest, brzo sam ga okrenuo na stranu i zajedno sa sudijom mu izvadio gumu i jezik napolje, kako se ne bi ugušio. Ovaj klinac je izuzetno hrabar jer ne bi svako prihvatio borbu pet dana pred meč i zbog toga ima moje poštovanje. Bez obzira na to što je dečko iz Hrvatske, to nije razlog da mu ne pomognem, jer nisam nacionalista - poručuje Dušan Džakić.

Не дај Боже да будеш националиста. Куку теби да неко помисли да си ти неки затуцани неандерталац. То је тако страшно, ружно и затуцано. Хајдемо сви у ЕУ да машемо шареним заставама и да кличемо живео НАТО, живела УСА.

(Свака част што је помогао овом дечку, али изјава је прави резултат данашње кампање против национализма. Усадити у главе да је то нешто толико лоше,да те је срамота да то неко помисли о теби.)
Одговори
#17

Нема то везе са ЕУ, НАТО и УСА. И прије овог задњег рата Срби су се срамили истицати да су Срби. Доће вријеме кад ће умјесто "ја нијесам националиста" говорити "ја нијесам Србин".

Мој стари је увијек прича за вријеме војног рока (крајем шездесетих), кад су се национално изјашњавали, са поносом и да се чује сви су истицали ко су и шта су, а нарочито Хрвати. Срби, стидљиво и кроза зубе, да не би кога увриједили тиме што су Срби. А и пола их се нијесу изјаснили ка Срби него ка "југословени". Вели, само је један поносно истицао да је Србин - и то муслиман!
Па су се блесави Срби исчуђавали са питањем: "Изете, какав си ти Србин?", на шта им је он одговорио: "Већи од вас, Србин који се не срами рећи ко је и шта је!"

Истинита прича, ово је мој стари иљаду пута исприповједао.

Цитат:"Upropastile me četničke pesme"

Decenijama je Nikola Urošević Gedža (67) imao problema zbog toga što je pevao srpske pesme. Kad je prošlo vreme komunizma, a on se sprijateljio sa mnogim opozicionim političarima, ponadao se da je za njega došlo bolje vreme. Ali, ništa od toga.

Kome da pevam u Srbiji

Da li patite što nemate gde da pevate?
- Nije mi lako, ali gde da pevam? Nije meni mesto u diskoteci. Mnogo toga me boli - to što sam snimio toliko srpskih pesama, a nemam kome da ih pevam u rođenoj zemlji. U Srbiji se lepo baškari svako ko dođe, uživa u našem gostoprimstvu, a mi...
Одговори
#18

Што се тиче пјесама, ово је једна од најљепши српски пјесама сви времена:

Што ћутиш, ћутиш, Србине брате...

https://www.youtube.com/watch?v=LhJT3yxF_yw
Одговори
#19

Увек скидајте овакве ствари на рачунар, после могу да бришу xy пута. Smile
Одговори
#20


[Слика: t1538.gif]
Одговори
#21

Јок

Одговори
#22

Јесу ли овај видео на интернет ставили Хрвати да би нападали архијереја СПЦ? У којој епархији је владика Порфирије?
Одговори
#23

Да. Али га већина поштује. Загребачко љубљански епископ, тј. у Загребу је.
Само што они нормално све нагињу на своју воденицу, па кажу да је Порфирије осудио Шешеља за своје понашање и злочине, што није тачно. Али причао је како су људи крајње коректни према њему у ЗГ.
Кад су га питали о Шешељу, он је само рекао да су то политичке ствари и да то нема везе са вјером и црквом.
Одговори
#24

Зна ли се ко је аутор ове песме? Било би права штета да је неко професионално не отпева и не сними.

Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Одговори
#25

И мене занима аутор музике. На исту музику има и партизанска пјесма Нас два брата... Вјероватно су партизани украли четницима или је у питању народна мелодија.
Одговори
#26

(10-04-2016, 07:08 AM)Добровољац Пише:  Зна ли се ко је аутор ове песме? Било би права штета да је неко професионално не отпева и не сними.

(10-04-2016, 10:48 AM)Ђуро Пише:  И мене занима аутор музике. На исту музику има и партизанска пјесма Нас два брата... Вјероватно су партизани украли четницима или је у питању народна мелодија.

Аутор је Светозар Торбица Лешо, борац ДЧД, Далматинац, први пут ју је запјевао након пробоја на Пађенима и доласка у Доњи Лапац, значи у Новембру 1944.
Цитат:Нас два брата оба четујемо
не плач мајко ако погинемо
По шумама падају гранате
Пази брале да не падну на те
Мога брата ранила граната
Жао ми је што и мене није
Остај моја мала код оваца
А ја одох преко Доњег Лапца
Немој мала да те љубе дјеца
Већ ти чекај свога митраљесца.
Одговори
#27

Нисте ме добро разумели, моја грешка... питао сам се ко је аутор ове песме "Сви четници" и за њу сам помислио да би било штета да је неко лепо не сними.

Мртва глава, кости двије,
то је значка из Србије!
Одговори
#28

(09-04-2016, 08:31 PM)Романија Пише:  Да. Али га већина поштује. Загребачко љубљански епископ, тј. у Загребу је.
Само што они нормално све нагињу на своју воденицу, па кажу да је Порфирије осудио Шешеља за своје понашање и злочине, што није тачно. Али причао је како су људи крајње коректни према њему у ЗГ.
Кад су га питали о Шешељу, он је само рекао да су то политичке ствари и да то нема везе са вјером и црквом.

Митрополит, мада је и то епископски чин.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним