Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Слушао сам га једном у Ужицу, сјајно је беседио. Највише ми се допада што све проблеме данашњице сагледава кроз прошлост и кроз добре и лоше примере објашњава разлоге због којих смо данас ту где јесмо као и разлоге због којих смо некад били ту где смо били.
Волео бих да чујем и ваше мишљење. Хвала.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 04-01-2020, 08:07 AM од
Перун.)
Поруке: 14,443
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(04-01-2020, 08:05 AM)Перун Пише: Слушао сам га једном у Ужицу, сјајно је беседио. Највише ми се допада што све проблеме данашњице сагледава кроз прошлост и кроз добре и лоше примере објашњава разлоге због којих смо данас ту где јесмо као и разлоге због којих смо некад били ту где смо били.
Волео бих да чујем и ваше мишљење. Хвала.
Јутрос смо били у ман. Жичи на литурђији и на Молебану за заштиту светиња у Црној Гори.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,524
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,062
Перуне, што би рекао Милослав, дуга прича.
Има доста добрих закључака, али има и грешака.
Највећи проблем је што жели историју да подвргне идеологији коју заступа, па неке историјске чињенице прећуткује, а друге наглашава. Морао би мало боље да се позабави историјом Краљевине СХС и Југославије, а онда би му и закључци били нешто другачији.
У сваком случају, иако је то овде минимално, историја не може бити слуга ниједној другој науци, а поготово не праву или политици.
То доводи до погрешних закључака, поготово у тако тешким темама као што је национални идентитет.
Укратко, то је мој коментар овог предавања др Чворовића.
Поруке: 14,443
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(05-01-2020, 05:06 PM)Бенито Пише: Перуне, што би рекао Милослав, дуга прича.
Има доста добрих закључака, али има и грешака.
Највећи проблем је што жели историју да подвргне идеологији коју заступа, па неке историјске чињенице прећуткује, а друге наглашава. Морао би мало боље да се позабави историјом Краљевине СХС и Југославије, а онда би му и закључци били нешто другачији.
У сваком случају, иако је то овде минимално, историја не може бити слуга ниједној другој науци, а поготово не праву или политици.
То доводи до погрешних закључака, поготово у тако тешким темама као што је национални идентитет.
Укратко, то је мој коментар овог предавања др Чворовића.
Амин! "Погоди у милиметар". Доста је Влада Димитријевић негативно деловао на њега. А осећа се утицај и покојног Жарка Видовића.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М