(20-01-2020, 10:16 PM)ПРОСВЕТАР Пише: (20-01-2020, 08:15 PM)zstoja Пише: Sta vas briga...20 crvenih slova godisnje, 2 nove godine, jedan Boizic jos uvek, bice 2 kako stoje stvari, 1. maj se ne masi nikad, to je najveci komunisticki praznik....
Pa ne ide...kako da slavis boga a ne slavis 1. maj? Pa mora....to je "logicno".
Rostiljaju , a pre toga molili boga d anema kisa za 1. maj. Vidis...bog i 1. maj se slazu.
Oni po Evropi se biju za 1. maj, ovi pivo u reku, pod kamen, da ga odnese voda, rosti;lj, pa boze pomozi....
Nemam ja nista protiv za crvena slova, al taman se zalaufas da radis nesto, radnici: Stoj! Crveno slovo.
Ti cupkas u mesto taj dan, pa nastavimo....juriiiii..., taman si se zalaufao, STOJ. Crveno slovo.
Ima se slavi...mesec dana. Ko sto vlast kaci ukrase za Novu godinu u oktobru, jer posle ladni prsti...
i stoji do Februara. Sta se muce da ga skidaju posle za sledeci oktobar, nek stoji cele godine.
Ta crvena slova su takva magija za mene...nikad ne mogu da pretpostavim odakle ce se pojave.
Ko ja jedared...spremio sve... Znaci sutra idemo?
A pa ne moze.
Ja preplaseno gledam, kako ne moze, sta li sad ne valja...?
A pa sutra Ognjena Marija. Ne moze,
Dobro.
Da dodje Amer da radi tako poso tamo, ubio bi s euboio. Skratuis sebi muke i gotovo.
Оооо Кизоооо, не ваља ти дуњевача, овај се већ напио а ни проб'о није!

Pa dobro,....isponapivamo se...
Ti ispruicam nesto. Mnogo vazan stvar(sto bi rekli Nislije).
Iso sam ja busom iz Toronta za Detroit, zena vec presla u Ameriku na specijalizaciju, ja cekao tamo drzavljanstvo, i radio tako u toj firmi(trpeli me).
I kazem ti ja u busu, stizemo u Ameriku na granici. Moje prvo ulazenje u AMeriku.
Pita onaj tamo Amerikanac, jel imam nesto od hrane. Nema nista.
Dobro...Posle veli otvori torbu. Ja oitvorim. On nadje keks.
Kaze, ajde izadji. Ja izadjem.
Udjemo tamo i on kaze: Reko si da nemas nista za jelo?
Reko, to je keks(Gde Srbin racuna keks u jelo!?).
A on: Ali to je hrana.
Ja cutim, sta da kazem.
Znaci, LAGAO SI.
Jao je...ti. Sta da mu kazem, zemljo otvori se.
Svi u autobusu, reko gotovo, ostavi me on, ovi odose...
Tu bivah jos malo i pustili me.
I od tad, NIKAD ih nisam salgao.
Ovde je MNOGO opasno ako slazes.
U sustini ja nisma hteo da slazem, ja samo keks nisma racunao u hranu.
Posto sam resio d aih ne lazem, a i resio sam i iz Amerike da idema na Kubu(preko Kanade), dosadno je samo iz Kanade, pitali me i iz Kanade kad smo ulzaili u Ameriku pri povratku sa Kube(bili 2 puta iz Amerike).
I tako me ona pita, gde smo bili.
Reko na Kubi, preko Kanade.
El ti znas d ami ne stojimo bas dobro sa njima?
Znam, al ja nemam drzavljanstvo samo zelenu kartu.
Ona obrnu broj, cekaj da se raspitam.
Posle spusti slusalicu i kaze: Isto ti je to. A jel imas nesto da si kupio tamo. Reko imam neki duvan za ujaka(ja ne psuim).
Slusaj, jel imas nekog u Kanadi d amu ostavis, pa on nek ti posalje?
Reko nemam.Pa dobro onda...mora ti uzmemo.
Posle malo citali bukvicu, uzeli to, ali nisu teli Kohibu d alome...mora da oni malo to testirali....
I tako, nemo da lazes, to mnogo opasno овдИ.