Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Игмански марш - четници спасили партизане...

... а ови их после поубијали:

Игмански марш је парадигма комунистичког злочина. Наиме, Прву пролетерску бригаду, на челу са Кочом, на Игману је пријатељски дочекала устаничка / четницка војска, њих 288 до зуба наоружаних бораца, са 288 пушака,3 тешка митраљеза и 7 пушкомитраљеза, чувајући игманска села од усташких крвавих похода! Четници су дочекали партизане с љубављу, ето, дошли су им браћа Србијанци, сместили су их у приватне и планинске домове, хранили и видали им премрзло тело, све до кобног тренутка када је Коча наредио ликвидирање СПАСИЛАЦА (препис Кочиног Дневника о ликвидацији четника, 1.02.1942, у Архиву војноисториског института, кутија 2015, ф.1, г.1 , “ Политика „, 16.2.1982). Где Ви овде видите КОЧИН и ТИТОВ антифашизам?
У варљивој нади да о овом злочину КОЧЕ и Врховног штаба Ви раније ништа нисте знали, за прву прилику навешћу Вам завршни део писма упућеног квазипрвоборцима од стране учесника Игманског марса, аутора књиге Прва пролетерска, Милоша Вуксановића: ‘ ‘…Најзад, и ја сам један од оних који су промрзли преко Игмана. Моје ноге је у кући на Игману снегом масирао један младић са шубаром на глави на којој је била кокарда…“

http://www.pogledi.rs/komunisticko-antif...ka-pomama/
Одговори

Одличан текст. Једина мана је ово мешање два писма, па мало смета у читању.
Одговори

Милославе,
јел имате неке додатне информације о овој епизоди на Игману? За ово нисам знао.
Одговори

Немам. Нисам ни ја знао, али је логично, јер тад није почео грађански рат тамо. У то време Коча Поповић је поубијао доста људи и на Борикама.
Одговори

(препис Кочиног Дневника о ликвидацији четника, 1.02.1942, у Архиву војноисториског института, кутија 2015, ф.1, г.1 , “ Политика „, 16.2.1982)

Јел ово некад негде објављено?
Одговори

(01-02-2015, 07:51 PM)Ратко Пише:  (препис Кочиног Дневника о ликвидацији четника, 1.02.1942, у Архиву војноисториског института, кутија 2015, ф.1, г.1 , “ Политика „, 16.2.1982)

Јел ово некад негде објављено?
Нисам приметио.
Одговори

Ко је аутор?
Одговори

(02-02-2015, 12:49 AM)Бенито Пише:  Ко је аутор?
Чега?
Одговори

Па, текста, ваљда? Видим име, али не знам човека.
Одговори

Не знам ни ја, послао нам је текст који бије хтео да му објави ''Данас''.
Одговори

да није било наших,никад не би ни прешли Игман

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

(02-02-2015, 10:35 AM)Игмански Четник Пише:  да није било наших,никад не би ни прешли Игман
Јел имаш неки податак?
Одговори

(02-02-2015, 06:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(02-02-2015, 10:35 AM)Игмански Четник Пише:  да није било наших,никад не би ни прешли Игман
Јел имаш неки податак?

Врело Радава се налази на Игману и црвени су у својој некој књизи написали да су и партизани били на том врелу кад су пролазили Игманом.
У ствари код врела је била четничка команда Игманског батаљона под командом Драге Авлијаша(моја профилна слика).
Мој пок.отац је запјевао код цркве на Малу Госпојину пјесму игманскиг четника:ево браће још су живи што Радаву воду пили.
Након тога је завршио 10 мјесеци у тзв.истрази у централном затвору у Сарајеву,срећом,адвокат је био пок.Јокић који је био курир четницима и он донесе књигу о партизанима Игмански марш гдје се помиње како су и они били на врелу Радави и ту се окрепили у топлим кућама и колибама,кад је адвокат рекао судији ево видите да су и партизани били на врелу,мог оца су пустили из затвора.Била је то 1983.г.Потрудићу се да набавим оргинална свједочења,потрајаће али ћемо се трудити,снимићемо људе чим их нађемо

ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Одговори

(02-02-2015, 07:54 PM)Игмански Четник Пише:  
(02-02-2015, 06:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Јел имаш неки податак?

Врело Радава се налази на Игману и црвени су у својој некој књизи написали да су и партизани били на том врелу кад су пролазили Игманом.
У ствари код врела је била четничка команда Игманског батаљона под командом Драге Авлијаша(моја профилна слика).
Мој пок.отац је запјевао код цркве на Малу Госпојину пјесму игманскиг четника:ево браће још су живи што Радаву воду пили.
Након тога је завршио 10 мјесеци у тзв.истрази у централном затвору у Сарајеву,срећом,адвокат је био пок.Јокић који је био курир четницима и он донесе књигу о партизанима Игмански марш гдје се помиње како су и они били на врелу Радави и ту се окрепили у топлим кућама и колибама,кад је адвокат рекао судији ево видите да су и партизани били на врелу,мог оца су пустили из затвора.Била је то 1983.г.Потрудићу се да набавим оргинална свједочења,потрајаће али ћемо се трудити,снимићемо људе чим их нађемо

Гдје се налази врело Радава на Игману

Мислим на прецизнију локацију врела Радаве
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним