Поруке: 343
Теме: 0
Придружен: Feb 2015
Углед:
73
Претпостављам да би сте већ јавили, али морам да питам- јел има неких новости око овога?
Поруке: 17,010
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,873
При крају рата су на том сектору комунисти убијали заробљене четнике.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Ова опрема - цокуле, порција, чутурица - личи на немачку.
Пре ће бити да су Немци или припадници неке боље опремљене формације него герилци.
Поруке: 14,446
Теме: 346
Углед:
877
(28-02-2015, 08:06 PM)ватхра Пише: Ова опрема - цокуле, порција, чутурица - личи на немачку.
Пре ће бити да су Немци или припадници неке боље опремљене формације него герилци.
Ако ти је понестало аргумената за сваку дискусију, не мораш, барем око жртава
да ствараш забуну! Паметном доста!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 4,403
Теме: 55
Углед:
651
Кад треба говорити о четничкој "издаји" онда су Немци снабдевали четнике свиме, па и цокулама, чутурицама, итд.
Кад треба негирати четничке жртве, онда је аргумент, нису то они, откуд њима добра (немачка) опрема.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Не зна се ни кад су ови људи убијени ни ко су били.
По опреми ми је вероватније да су Немци.
Ваши коментари су злонамерни.
Поруке: 285
Теме: 3
Придружен: Apr 2014
Углед:
42
ватхра, у Билећи и код Билеће није било четника као што рече Милослав 7 мјесеци прије овога догађаја. Не знам зашто мислиш да ово не могу бити четници. Билећу су нападали исти они који су исте Билећане покушали да потрпају у јаме 1941 год. Дјелимично су и успјели. Усташе из Фазлагића куле и околине. Имам пријатеља који је члан овог спелеолошког друштва. Питаћу га чим га видим да ли је нешто откривено по овом питању.
Поруке: 343
Теме: 0
Углед:
73
Чутурица изгледа да је немачка. Порција такође личи на немачку, али ми се чини и да има ситних разлика у односу на оне чије сам фотографије видео, а које су дефинитивно немачке( поклопац, сам њен облик...). Цокуле су сувише пропале, али се неки делови могу употребити за поређење. Уз ограду у смислу сопствене нестручности.
У герилској борби која траје годинама, и у којој нема редовног снабдевања, користе се сви могући извори набављања опреме, са свих страна, тако да и немају неког значаја констатације о њеном пореклу.
Али то наравно није уопште битно за утврђивање идентитета ових несрећника, ма ко да су. Ако нема писаних трагова, онда надам се да има мештана који памте догађај, или казивања о њему.
А толико је српских костију неископаних, неизвађених из јама, да не бих имао ништа против да се испостави да су ово рецимо усташе, небитно за ког су господара тад радили, јал анту јал титу, јал обојицу.