Поруке: 145
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
14
Може ли неко да каже више ако има информацију за Милинка Радовића,његов унук се распитује за његову судбину.
Ево шта ми је написао:
moj djed je bio u cetnickom pokretu jedan od starjesina u okrugu brodarevo,prijepolje,tutin,sjenica neznamo nista o njemu da li je odstupio ili je poginuo na Zidanom mostu mozes li mi dati neku informaciju djed mi je Milinko Radovic
Хвала свој браћи унапријед
ЕВО БРАЋЕ ЈОШ СУ ЖИВИ ШТО РАДАВУ ВОДУ ПИЛИ!
Углед:
14
(23-12-2014, 01:39 PM)Зоран Недељковић Пише: (23-12-2014, 12:58 PM)Игмански Четник Пише: Може ли неко да каже више ако има информацију за Милинка Радовића,његов унук се распитује за његову судбину.
Ево шта ми је написао:
moj djed je bio u cetnickom pokretu jedan od starjesina u okrugu brodarevo,prijepolje,tutin,sjenica neznamo nista o njemu da li je odstupio ili je poginuo na Zidanom mostu mozes li mi dati neku informaciju djed mi je Milinko Radovic
Користило би средње слово, јер их има неколико.
Милинко(Никола) Радовић познат је и по томе што је наредио вјешање Гаљана Лукача команданта муслиманске милиције
Углед:
14
(23-12-2014, 04:57 PM)Зоран Недељковић Пише: (23-12-2014, 03:36 PM)Игмански Четник Пише: (23-12-2014, 01:39 PM)Зоран Недељковић Пише: (23-12-2014, 12:58 PM)Игмански Четник Пише: Може ли неко да каже више ако има информацију за Милинка Радовића,његов унук се распитује за његову судбину.
Ево шта ми је написао:
Користило би средње слово, јер их има неколико.
Милинко(Никола) Радовић познат је и по томе што је наредио вјешање Гаљана Лукача команданта муслиманске милиције
МИЛИНКО Н. РАДОВИЋ, рођ. 1913.год. у Бијелом Пољу, од оца Николе. Дипломирани правник и рез. официр. Команд. батаљона. Нестао у одступници Црногорских четника.
Не зна се гдје је нестао и како?
Поруке: 85
Теме: 3
Углед:
22
Постоје ли негде било какви спискови и информације у вези четника из Колубарског среза? Конкретно ме интересује име Милан (Новак) Вуловић, родно место Шопићи код Лазаревца, на почетку рата имао можда 16-17 година...
То је бабин брат, увек је говорила да су га одвели четници и да ништа о њему нису више чули... мада то ми чудно, био је млад и без икаквог чина па не верујем да су га послали у неку даљу јединицу, а ако је погинуо у току рата ваљда би породица сазнала... једино ако је стигао до голготе или после напустио земљу...
Поруке: 14,530
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,067
Ако је жива баба, питај је памти ли поручника Милована Васиљевића и да ли је отишао са њим?
Уосталом, када је уопште отишао?
Поруке: 85
Теме: 3
Углед:
22
Није жива нажалост већ 10 година, а о овоме се није ни причало него онако успут, док се хвали тито па помене и најстаријег брата кога су они други "одвели"... ја сам био клинац па ми све то било логично, стога нисам ни умео да јој поставим права питања, тек касније сам сконтао како је уствари говорила афирмативно о партизанима из страха и оног што су јој испричали о митологији ноб-а, није баш то звучало уверљиво јер претпостављам да живог партизана није ни видела до новембра '44...
Колико се сећам из приче, брат је отишао '42., није могао имати више од 18 година, баба је имала 14 тада.
Поруке: 14,530
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,067
Може свашта да буде. Јеси ли ти сигуран да су га одвели четници?
Да није било мало раније? Могло би да буду и белотракаши, код њих је било малолетника, јер је доста добровољаца. Да није отишао са Пећанчевима или неким другим легализованим? Можда су га убрзо ухапсили, па отерали у Маутхаузен?
Дакле, може свашта да буде. Тражи га у списковима прво, па ако га тамо нема, да се види даље.