01-07-2017, 10:53 PM
,,Ја сам пут, истина и живот." Јн. 14,6
На који фору бивши Артемије а садашњи Марко постаде ,,само једна истина"?
Волео бих да ми неко објасни овај феномен а онда бих имао и друга питања.
На ово питање је најлакше одговорити контра питањима:
1) Шта ради Марко а да је у духу православља?
или
2) Шта не ради Марко а да ти што ради није у духу православља?
Да почнем од онога што мени највише смета.
1) Борећи се против непријатеља које је сам измислио он се претворио у те своје имагинарне непријатеље. Замерао је Папи непогрешивост па се управо Марко инсталирао на место ,,истине само једне". Претворио се у својеврсног папу.
2) Није поступио по одлукама СА Сабора да казни Виловског због финансијскиг малверзација. Одбио је послушност иако је као монах положио завет послушности.
3) Замајава народ у вези са тајним/гласним молитвама, царским дверима или без двери, отвпреним или затвореним дверима итд. иако добро зна како се служило до утицаја управо католика који су нам донели те двери и клерикализам уопште па су касније и они сами одустали од клерикализма.
4) Oдметнуо се са својом ,,свитом" од Једне Свете Католичанске и Апостолске Цркве и због тога га нико у православном свету, а ни ван, не признаје. Не признаје га чак ни ,,истинскоултраправославни" самозвани Акакије.
5) У својој секташкој организацији неспретно је установио чин тзв. хорепископа иако је добро познато да та институција никада није била епископска служба, шта више, хорепископ је био нижи пд данашњег свештеника.
6) Неканонски упада у туђе епархије и инсталира своју пара-цркву.
7) Лажно се представља епископом, Иста Црква која му је дала епископски чин га је накнадно ражаловала.
8) Тера верујући народ да пости суботом иако је јасно да се пости само Велика субота и да црква проклиње свакога ко пости осталим суботама.
9) Налаже обавезни пост ван постова које је установила Света Црква.
Од 10 - 30) О овоме ћу накнадно кад добијем одговоре на ових седам ставки.
Дакле, Смедерево, не тролајте без потребе већ дајте одговоре.
На који фору бивши Артемије а садашњи Марко постаде ,,само једна истина"?
Волео бих да ми неко објасни овај феномен а онда бих имао и друга питања.
(08-02-2015, 07:00 PM)смедерево Пише: А шта то ради владика Артемије а да није у духу православља???
На ово питање је најлакше одговорити контра питањима:
1) Шта ради Марко а да је у духу православља?
или
2) Шта не ради Марко а да ти што ради није у духу православља?
Да почнем од онога што мени највише смета.
1) Борећи се против непријатеља које је сам измислио он се претворио у те своје имагинарне непријатеље. Замерао је Папи непогрешивост па се управо Марко инсталирао на место ,,истине само једне". Претворио се у својеврсног папу.
2) Није поступио по одлукама СА Сабора да казни Виловског због финансијскиг малверзација. Одбио је послушност иако је као монах положио завет послушности.
3) Замајава народ у вези са тајним/гласним молитвама, царским дверима или без двери, отвпреним или затвореним дверима итд. иако добро зна како се служило до утицаја управо католика који су нам донели те двери и клерикализам уопште па су касније и они сами одустали од клерикализма.
4) Oдметнуо се са својом ,,свитом" од Једне Свете Католичанске и Апостолске Цркве и због тога га нико у православном свету, а ни ван, не признаје. Не признаје га чак ни ,,истинскоултраправославни" самозвани Акакије.
5) У својој секташкој организацији неспретно је установио чин тзв. хорепископа иако је добро познато да та институција никада није била епископска служба, шта више, хорепископ је био нижи пд данашњег свештеника.
6) Неканонски упада у туђе епархије и инсталира своју пара-цркву.
7) Лажно се представља епископом, Иста Црква која му је дала епископски чин га је накнадно ражаловала.
8) Тера верујући народ да пости суботом иако је јасно да се пости само Велика субота и да црква проклиње свакога ко пости осталим суботама.
9) Налаже обавезни пост ван постова које је установила Света Црква.
Од 10 - 30) О овоме ћу накнадно кад добијем одговоре на ових седам ставки.
Дакле, Смедерево, не тролајте без потребе већ дајте одговоре.