Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(04-03-2015, 10:33 PM)Чеда Пише:  Недић ? 41е или 44е ? Smile
Недић 1943, или 1942, нисам сигуран. Имамо звучни филм, објавићемо у документарцу.
Одговори

Сјајно.Ставите и онај проглас хитлеров са плаката где нас позива да будемо чланови велике европске породице да нестане страха од нових ратова и да живимо сви у благостању уз помоћ уједињене европе Smile Или како већ то иде.Имам негде записано, Ви знате боље.
Одговори

Ево то је на оном видео клипу са Јутјуба, назад на овој теми...
Одговори

Mene brine što nema bunta kod naroda, što nema čoveka na političkoj sceni koji će parirati Vučiću.

Drugo, Vučić od kada je došao na vlas' nije imao niti jedan jedini tv duel sa bilo kim, uvek je gostovao sam.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(05-03-2015, 11:56 AM)Mekenzi Пише:  Drugo, Vučić od kada je došao na vlas' nije imao niti jedan jedini tv duel sa bilo kim, uvek je gostovao sam.

Па је и тако пар пута успео да изгуби. Blush
Одговори

Вучко не сме да изађе на ТВ дуел било коме јер је кукавица. Навикао је да се издерава на новинаре који му постављају незгодна питања. То значи да га хвата паника од губитка власти Бесан

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

Није вучић кукавица, него се цела његова каријера сводила на то да он напада, и такву нападачку реторику је стварно развио до врхунца, али не зна да се брани, и врло је вероватно да би га појео свако у том односу снага.Вероватно ни он није веровао да ће икад бити власт, што је и била поента радикала.Да никад не дођу на власт.
Одговори

(04-03-2015, 09:38 PM)Громовник Пише:  Све велике силе се дугорочно гледано боре за остварење својих геополитичких циљева који су непроменљиви, ма која политичка опција се налазила на власти. Одатле сличност и паралела са неким прошлим временима, али треба увидети и разлике које поставља садашњица - пре свега и сама ЕУ је вазална територија САД, тако да су унутрашње размирице и надметања између чланова тривијални и више служе као привид да оне и саме воде неку независну политику, што је илузорно.
Слажем се потпуно са првим размишљањем, што се тиче другог дела, ја не бих рекао да је рецимо Немачка вазал америчке политике. Она заиста економски влада Европом и имала своју политику по питању подршке Хрватској и данас у намећивању европске интересе у Украјини. Успротивила се интервенцији у Ираку, када није имала интерес за то, и остала по страни по питању Либије.

(04-03-2015, 07:40 PM)Шумадинац Пише:  ЈВуО је била и проевропска и национална, дакле патриотска. А данас многи србски и проруски
националисти наликују на Пећанчеве четнике и на Љотићевце. Дакле, не сви, јер је доста искривљена
свест данас.
Знао сам да си проевропски оријентисан. Признај да твоја прича о екуменизму има политички пандан.
Одговори

(07-03-2015, 06:59 PM)ЛукаЛоко Пише:  
(04-03-2015, 09:38 PM)Громовник Пише:  Све велике силе се дугорочно гледано боре за остварење својих геополитичких циљева који су непроменљиви, ма која политичка опција се налазила на власти. Одатле сличност и паралела са неким прошлим временима, али треба увидети и разлике које поставља садашњица - пре свега и сама ЕУ је вазална територија САД, тако да су унутрашње размирице и надметања између чланова тривијални и више служе као привид да оне и саме воде неку независну политику, што је илузорно.
Слажем се потпуно са првим размишљањем, што се тиче другог дела, ја не бих рекао да је рецимо Немачка вазал америчке политике. Она заиста економски влада Европом и имала своју политику по питању подршке Хрватској и данас у намећивању европске интересе у Украјини. Успротивила се интервенцији у Ираку, када није имала интерес за то, и остала по страни по питању Либије.

(04-03-2015, 07:40 PM)Шумадинац Пише:  ЈВуО је била и проевропска и национална, дакле патриотска. А данас многи србски и проруски
националисти наликују на Пећанчеве четнике и на Љотићевце. Дакле, не сви, јер је доста искривљена
свест данас.
Знао сам да си проевропски оријентисан. Признај да твоја прича о екуменизму има политички пандан.
Шта је ту погрешно што се тиче ЈВуО? Што се тиче Екуменизма није моја прича,
већ став Цркве, нити има неке везе са политиком. Друго, бити проевропски
значи поштовати и примати оно највредније и најчасније у другим земљама. Ако
са свим комшијама не говориш нити сарађујеш, какав си ти то домаћин?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ево да вратимо вечерас мало ову тему.
Да су избори били с пролећа 1942. године, после свега што се догодило, да ли би Недић овако као Вучић победио?
ПС Наравно, да су окупатори прогласили републику, као што су , касније, и учинили.
Одговори

(04-03-2015, 09:38 PM)Гроkовник Пише:  Све велике силе се дугорочно гледано боре за остварење својих геополитичких циљева који су непроменљиви, ма која политичка опција се налазила на власти. Одатле сличност и паралела са неким прошлим временима, али треба увидети и разлике које поставља садашњица - пре свега и сама ЕУ је вазална територија САД, тако да су унутрашње размирице и надметања између чланова тривијални и више служе као привид да оне и саме воде неку независну политику, што је илузорно.

Земља је у окупационом стању већ 60 и кусур година, тако да је гледајући на то, нама свака година 1942. Рекао бих да данас далеко мање него у 1942. политичке струје у Србији искристалисане, већ се мање-више безуспешно покушава настављати Титова политика седења на две, а некад и на три столице. Идеолошки и културолошки хаос влада у главама већине Срба, а посебно њихових вођа. Врхунац лудила је информација коју сам недавно чуо, а то је да су испред палате правде, пре неки дан кад је било рочиште за Дражину рехабилитацију, и противници и поштоваоци Ђенералови носили Путинову слику. Дакле, живимо у два паралелна универзума. Две у свему сукобљене стране на сасвим различите начине доживљавају једног истог човека, притом се истовремено уздајући у њега као избавитеља.

Међутим!

Неки нови клинци спремни су да ламент друга Гроковника баче на ђубриште историје!

Нађосмо ову песму у старим бројевима гласила Србскијех Четника „Србија”, па каже:

ПОРУКА ВОЈВОДИ ЂУЈИЋУ

Ој Војводо Србског рода сине,
Од Динаре чувене планине,
Порука је од твога Народа
Да му дођеш, Момчило Војвода!

Имал' ишта од овога боље
Кад би дош'о у своје Топоље,
Родно мјесто гдје си се родио,
Свом Народу жељу испунио!

Да посјетиш мјесто твога Рода,
И водопад од Крчића твога,
Стару кућу гдје си се родио,
И конабу гдје си вино пио.

Да ти нога на Динару стане,
Да се сјетиш на минуле дане,
И да одеш у Стрмицу с'нама,
У Храм Србски Светога Јована.

Гдје си некад и Свештеник био,
За свој Народ Богу се молио.
Да одемо скупа на Пађане,
Гдје си тешке проводио дане.

Дођ' Војвода радо те желимо
Да са тобом радост поделимо,
За тебе смо пјесме састављали
Ти не дође а ми их пјевали!

Нека дођу сви Четници наши,
Србска Војска никог се не плаши,
Узели су традиције старе
Које Срби свуда радо славе.

Све је прошло, и ово ће проћи,
Надамо се да ће боље доћи,
Да ће доћи велике промјене
И несреће срећом да замјене.

Поруку смо послали и Фрању
Тући Србе он није у стању,
И он види да је немогуће
Да му Срби броје на тисуће.

Јер Крајишник као змија љута,
Никоме се не склања са пута.
Нема више хрватског Тита,
Да Србина погрешно васпита.

И његових лажних партизана,
Који су се борили са нама;
Петокрака Кокарде се стиди,
Сакрила се, више се не види.

Србски Народ сад се добро слаже,
Побједа је, сваки тако каже,

А Босна је Србска Покрајина
Наврат стала свима душманима,

И средила Турке Азијате,
У Крајини ми ћемо хрвате!

Дамјан Глигић, Канада.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним