Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Регионална фудбалска лига

Не знају више како да нас напујдају (опет) једне на друге па се враћају на проверен рецепт...
Одговори

Одавно пратим нашу лигу и лиге у региону. Што се тиче фудбала Динаму не може нико да приђе. Сваке године избаце неког играча преко 10М, учествују у Европи(без значајног успеха, ове године су били најгори клуб у ЛШ, али само учешће им је донело 15М). Ево њихових трансфера последњих година.
http://mondo.rs/a918541/Sport/Fudbal/Din...graca.html
Поред тога продали су Пјацу Јувентусу за 18М, Рога,...
Мамић јесте лопов али подигао је Динамо на европски ниво и сад има 2-3 клинца која ће продати за коју годину.
Поред Динама има још јаких xрватских клубова као и словеначких.
Звезда и Партизан о оваквим трансферима могу да сањају. Партизан је имао пар оваквих продаја(Јоветић,Тошић,Љајић,Савић,...) али сви питају где су паре. Звезда продаје најбољу децу(зарадили су 15-ак М од продаје 4-5 играча из њихове школе) и доводи неквалитетне странце које скупо плаћа. Са фудбалске тачке гледишта регионална лига би подигла ниво наших клубова који у њој играју. Самим тим остали клубови би били запуштени јер би се више улагало у ове "регионалне".
Са политичке тачке гледишта ово би било идеалан повед да започнемо рат. Ако не знаш како да их "завадиш" дај им да играју фудбал.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

ПРОТИВ сам!

Нису хтјели заједничку државу. Сад би да врате неке елемете заједничке државе, али само оне који њима одговарају, као што је спорт. Спорт је огледало државе, нарочито фудбал. Србија има лигу, какву има. Та лига ће јачати како буде јачала привреда и стандард у Србији. Не може се ту ништа урадити неприродно, ни преко ноћи. Мислим да Србија треба потпуно игнорисати такве идеје. Хтјели су своје државице, нека имају и своје "лигице", па нека играју, нека се гледају међусобно њихови клубови. Нека круже од Никшића преко Берана и Подгорице све до Котора и назад. Све од Мостара преко Зенице до Тузле. Од Куманова преко Влеса до Прилепа. Широке им лијепе њихове државице и лигице. Помало догорјева до ноката и види се бесмисленост њихових (наших ) самосталности, само почиње од спорта, да се власи недосјете.
Ја сам из БиХ, а у спорту сам цијели живот, некад спортиста, сада спортски радник. Дајем себи за право да кажем да познајем ситуацију у спорту у БиХ. Ситуација је таква да у БиХ уопште не би постојао репрезентативни спорт, а да није дотација међународих спортских федерација. Са буџетом којим располажу Министарстава задужена за спорт на државном и ентитетском нивоу. Репрезентације БиХ у било ком спорту не би могле од Сарајева доћи ни до Шабца, или Славонског Брода.
Буџет за спорт Министарства за цивилне послове БиХ око 450000 еура, а Министарства породице омладине и спорта РС око 500000, са кашњењем у исплатама цијелу буџетску годину. Јадни смо ми , какав наш спорт.
Иста ситуација је и у Македонији у ЦГ. У Србији и Хрватској је само нешто боље стање.
Одговори

(03-01-2017, 12:35 PM)luka.luke Пише:  ПРОТИВ сам!

Нису хтјели заједничку државу. Сад би да врате неке елемете заједничке државе, али само оне који њима одговарају, као што је спорт. Спорт је огледало државе, нарочито фудбал. Србија има лигу, какву има. Та лига ће јачати како буде јачала привреда и стандард у Србији. Не може се ту ништа урадити неприродно, ни преко ноћи. Мислим да Србија треба потпуно игнорисати такве идеје. Хтјели су своје државице, нека имају и своје "лигице", па нека играју, нека се гледају међусобно њихови клубови. Нека круже од Никшића преко Берана и Подгорице све до Котора и назад. Све од Мостара преко Зенице до Тузле. Од Куманова преко Влеса до Прилепа. Широке им лијепе њихове државице и лигице. Помало догорјева до ноката и види се бесмисленост њихових (наших ) самосталности, само почиње од спорта, да се власи недосјете.
Ја сам из БиХ, а у спорту сам цијели живот, некад спортиста, сада спортски радник. Дајем себи за право да кажем да познајем ситуацију у спорту у БиХ. Ситуација је таква да у БиХ уопште не би постојао репрезентативни спорт, а да није дотација међународих спортских федерација. Са буџетом којим располажу Министарстава задужена за спорт на државном и ентитетском нивоу. Репрезентације БиХ у било ком спорту не би могле од Сарајева доћи ни до Шабца, или Славонског Брода.
Буџет за спорт Министарства за цивилне послове БиХ око 450000 еура, а Министарства породице омладине и спорта РС око 500000, са кашњењем у исплатама цијелу буџетску годину. Јадни смо ми , какав наш спорт.
Иста ситуација је и у Македонији у ЦГ. У Србији и Хрватској је само нешто боље стање.

Против си ти. Против сам ја али српски народ једва чека обнову југословенске лиге и једва чека да му долази Хајдук ( али из Сплита ),
Динамо ( али из Загреба ), Сарајево ( "боја феса - боја дреса" ), "Жељо" из Сарајева, Ријека, Осијек, Олимпија, Марибор, Вардар, Вележ,
Слобода из Тузле...не би ме чудило да желе да виде и Приштину на "Маракани" или на "ЈНА".Љутко
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним