Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Француска

(16-07-2016, 02:06 PM)Милослав Самарџић Пише:  Е, мој Просветару...
Погледај насловну страну овог ''кримокатоличког'' француског часописа:
http://en.calameo.com/read/0004356597bcf...geWmCyYxiI

А онда листај часопис, има стрелица на десно, дођи до страна 26 и 27 и гледај...
Па наброј колико часописа у БГ је на тај начин обележило 70-тогодишњицу Дражиног страдања.

Јел'ова страна:

[Слика: y-4.jpg]

Ми би само да поновимо да су Французи или загрижени кримокатолици или комуно-демонократе, безбожници од најгоре сорте!

Ми кримокатоличким КРОКОДИЛСКИМ СУЗАМА не верујемо!

Међутим!

Нами се чини да само Марин Л'Пен може делимично да опере образ Француске пред ово мало Срба-шаке сиромаха!

Према нашим сазнањима она није загрижена кримокатолкиња као отац јој, а држи страну Русима-значи и нами!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

А онда листај часопис, има стрелица на десно, дођи до страна 26 и 27 и гледај...
Па наброј колико часописа у БГ је на тај начин обележило 70-тогодишњицу Дражиног страдања.

Какви црни "часописи у БГ" као да је то неки пример за углед и равнање а тамо титовци јопет зајахали па прослављају дан кад је један Шпанац убио два Србина и још му тепају "Жикица" к'о да се ради о неком несташном дечаку а не професионалном терористи и убици!

Ево прође четврт века како је пуна истина о том атентату објављена у "Погледима" и касније годинама објављивана свуда и ми већ помислисмо да је Србија устала из гроба!

Међутим!

Ови су поново зајахали све кријући се иза Путина, па изгледа да немају намеру да сјашу док има и једног Србина у животу!

Тагата је наша поголема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(16-07-2016, 10:27 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Ови су поново зајахали све кријући се иза Путина

А Путин им заузврат крије удовицу Миру...

Браћа су то по уверењима, да не кажем идеологији.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(16-07-2016, 03:04 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Јел'ова страна:

Ми би само да поновимо да су Французи или загрижени кримокатолици или комуно-демонократе, безбожници од најгоре сорте!

Ми кримокатоличким КРОКОДИЛСКИМ СУЗАМА не верујемо!

Међутим!

Нами се чини да само Марин Л'Пен може делимично да опере образ Француске пред ово мало Срба-шаке сиромаха!

Према нашим сазнањима она није загрижена кримокатолкиња као отац јој, а држи страну Русима-значи и нами!
Поставио сам тему о предстојећим председничким изборима у Француској. Можда не приметисте, јер сте били на пецању, " шако сиромаха".
Одговори

(16-07-2016, 03:04 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Јел'ова страна:

Није та страна. Контра од те стране.
Одговори

"Контра од те стране" јесу само кримокатолици-језуити!

К'о што рекосмо Интернационална Лихварска Хидра оставља целом свету, па и језуитско-масонској Француској само два пута а оба воде КА ИСТОМ БЕЗДАНУ!

Међутим!

МИ ИПАК СМАТРАМО ДА СУЛУДИ СПОМЕНИК ЗАХВАЛНОСТИ ФРАНЦУСКОЈ У БЕО'РАДУ, ДЕЛО ТАКОЗВАНОГ "ХРВАТА" МЕШТРОВИЋА, ЧИЈИ ЈЕ СИН БИО ЈЕДАН ОД ВОДЕЋИХ УСТАША НА ТРУЛОМ ЗАПАДУ, ВАЉА ПОРУШИТИ, БРОНЗУ ПРЕТОПИТИ И НА ИСТОМ МЕСТУ ПОДИЋИ ЦРКВУ-ЗАХВАЛНИЦУ СВЕТОМ ЦАРУ НИКОЛАЈУ, ЈЕР ДА ЊЕГА НИЈЕ БИЛО НЕ БИ ФРАНЦУСКА НИКАД ПОСЛАЛА ОНУ ЛАЂУ (КРЕЋЕ СЕ ЛАЂА ФРАНЦУСКА), А КОЈА ЈЕ УСТВАРИ БИЛА ИТАЛИЈАНСКА!

Паметном дсота!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(17-07-2016, 04:32 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  "Контра од те стране" јесу само кримокатолици-језуити!

К'о што рекосмо Интернационална Лихварска Хидра оставља целом свету, па и језуитско-масонској Француској само два пута а оба воде КА ИСТОМ БЕЗДАНУ!

Међутим!

МИ ИПАК СМАТРАМО ДА СУЛУДИ СПОМЕНИК ЗАХВАЛНОСТИ ФРАНЦУСКОЈ У БЕО'РАДУ, ДЕЛО ТАКОЗВАНОГ "ХРВАТА" МЕШТРОВИЋА, ЧИЈИ ЈЕ СИН БИО ЈЕДАН ОД ВОДЕЋИХ УСТАША НА ТРУЛОМ ЗАПАДУ, ВАЉА ПОРУШИТИ, БРОНЗУ ПРЕТОПИТИ И НА ИСТОМ МЕСТУ ПОДИЋИ ЦРКВУ-ЗАХВАЛНИЦУ СВЕТОМ ЦАРУ НИКОЛАЈУ, ЈЕР ДА ЊЕГА НИЈЕ БИЛО НЕ БИ ФРАНЦУСКА НИКАД ПОСЛАЛА ОНУ ЛАЂУ (КРЕЋЕ СЕ ЛАЂА ФРАНЦУСКА), А КОЈА ЈЕ УСТВАРИ БИЛА ИТАЛИЈАНСКА!

Паметном дсота!

Prosvetaru, jel je postajao zivot posle 1941...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-07-2016, 10:10 PM)Mekenzi Пише:  Prosvetaru, jel je postajao zivot posle 1941...

?

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(18-07-2016, 03:26 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(17-07-2016, 10:10 PM)Mekenzi Пише:  Prosvetaru, jel je postajao zivot posle 1941...

?

Pa mi vidimo da sve što podržavaš je bilo i valjalo do 1941...

Sve posle toga nije valjalo niti je po tvom ukusu...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-07-2016, 08:01 AM)Mekenzi Пише:  
(18-07-2016, 03:26 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

?

Pa mi vidimo da sve što podržavaš je bilo i valjalo do 1941...

Sve posle toga nije valjalo niti je po tvom ukusu...

Кизо "To su opasne ideje...", одакле ти то?!

Којешта!

Напротив, ми смо ође поновили једном и више пута, ШТА СВЕ НАМИ НИЈЕ ПО ВОЉИ У ИСТОРИЈИ ЧОВЕЧАНСТВА И НАШИЈЕХ КРАЈЕВА

П Р Е

ТЕ 1941-е, КОЈУ СИ ТИ УЗЕО ЗА НЕКУ ЗАМИШЉЕНУ ВОДОДЕЛНИЦУ У НАШИЈЕМ ИЗЛАГАЊИМА!

Па да поновимо јербо "повторавање је мајка науке" и поред чињенице да ође "никад ништа не научи пачурлија та, но што је ипре знала 'га-га-га-га-га!"

Дакле, ПРЕ 1941-е по нами није ваљало, па каже:

1.
РУШЕЊЕ И ПОХАРА ПРАВОСЛАВНОГ ЦАРИГРАД КОЈЕ ЈЕ ПОЧИНИЛА КРИМОКАТОЛИЧКА ЕВРОПА, ГОРЕ НЕГО ШТО СУ МНОГО КАСНИЈЕ, ПОЧИНИЛИ ТУРЦИ!
2.
ИЗДАЈА ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА СРБА И МУЧЕНИКА СРБСКОГ ЛАЗАРА НА МИЛОСТ И НЕМИЛОСТ ТУРСКОЈ ВОЈСЦИ КАД СЕ БИЛА БИТКА НА КОСОВУ, ЗА РАЗЛИКУ ОД БИТКЕ ПОД БЕЧОМ, КАД СУ ПОЉСКИ КРИМО-КАТОЛИЦИ ДОЛЕТЕЛИ УПОМОЋ СВОЈИМА!
3.
ХУШКАЊЕ ПРАВОСЛАВНИХ СРБА ОД СТРАНЕ АУСТРО-КРИМОКАТОЛИКА НА БЕЗБРОЈНЕ УСТАНКЕ ПРОТИВ ТУРАКА ОД ВРЕМЕНА ЈАНКА ХУЊАДИЈА И СВЕТОГ МУЧЕНИКА ТЕОДОРА ВРШАЧКОГ ПА ДО КОЧИНЕ КРАЈИНЕ, ДА БИ ИХ ПОТОМ ПОДЛО ОСТАВЉАЛИ НА МИЛОСТ ТУРЦИМА И ВЕРОЛОМНО НАПУШТАЛИ!
4.
ПЕРФИДНО СТВАРАЊЕ „ХРВАТСКЕ НАЦИЈЕ” ОД СРБА КРИМО-КАТОЛИКА ОД СТРАНЕ РИМА И ИСТЕ КРИМОКАТОЛИЧКЕ АУСТРИЈЕ!
5.
СПАСАВАЊЕ ПРОПАЛЕ ТУРСКЕ, "БОЛЕСНИКА НА БОСФОРУ" ОД ПРАВОСЛАВНОГ РУСКОГ ЦАРА КАД СУ СЕ ЊЕМЦИ, ЕНГЛЕЗИ И КРИМОКАТОЛИЦИ ФРАНЦУЗИ, БОРИЛИ И ВОЈНИЧКИ У КРИМСКОМ РАТУ ПРОТИВ ХРИШЋАНСКЕ РУСИЈЕ НА СТРАНИ ИСЛАМА И ТУРСКЕ, ПА САД КУКАЈУ НА ИСТИ ИСЛАМ КОЈИ СУ ОДРЖАВАЛИ ВЕШТАЧКИ У ЖИВОТУ ПУНИХ 100 И КУСУР ГОДИНА!
6.
ОПКОЉАВАЊЕ И РУШЕЊЕ ХРИШЋАНСКОГ СЕВАСТОПОЉА И ПОРЕД ХЕРОЈСКЕ ОДБРАНЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ ПРОТИВ УДРУЖЕНИХ НАЈМОДЕРНИЈИХ РАТНИХ ФЛОТА ТАДАШЊЕГ СВЕТА, ЕНГЛЕСКЕ, ПЕРФИДНЕ ФРАНЦУСКЕ И ЈОШ ПЕРФИДНИЈЕ АУСТРИЈЕ!
7.
ЗАУСТАВЉАЊЕ ПОД ПРЕТЊОМ РАТА ПОБЕДНИЧКЕ РУСКЕ ВОЈСКЕ ПРАВОСЛАВНОГ ИМПЕРАТОРА У ПРЕДГРАЂУ ЦАРИГРАДА, И ТИМЕ СПРЕЧАВАЊЕ ВОЗДИЗАЊА ЧАСНОГ КРСТА НА СВЕТУ СОФИЈУ И ИЗНУЂИВАЊЕ САН СТЕФАНСКОГ МИРА!
8.
СПРЕЧАВАЊЕ СВИМ СИЛАМА ОД СТРАНЕ КРИМОКАТОЛИЧКЕ АУСТРИЈЕ И ЕНГЛЕСКЕ ИЗЛАСКА ЈУНАЧКЕ ЦРНЕ ГОРЕ КРАЉА НИКОЛЕ НА СРБСКО МОРЈЕ!
9.
ОДУЗИМАЊЕ СРБСКОГ СКАДРА НА БОЈАНИ ПОБЕДНИЧКОМ СРБСТВУ ОД СТРАНЕ ИСТИХ АУСТРО-ЕНГЛЕЗА И ОСТАЛОГ ТРУЛОГ ЗАПАДА, И ОСНИВАЊЕ ЛАЖНЕ ШИФТАРСКЕ ДРЖАВЕ АЛБАНИЈЕ!
10.
ОРГАНИЗОВАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ТАКОЗВАНЕ ОКТОБАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ ОД СТРАНЕ ИСТОГ ТРУЛОГ ЗАПАДА ПАРАМА СА ВОЛ СРИТА!
11.
ПЛАНСКО СПРЕЧАВАЊЕ ОСНИВАЊА СРБСКОГ КРАЉЕВСТВА НА БАЛКАНУ ПОСЛЕ ВЕЛИКОГ РАТА ОД СТРАНЕ ИСТИХ СИЛА ТРУЛОГ ЗАПАДА, И НАСИЛНО ГУРАЊЕ ПОБЕДНИЧКОГ СРБСТВА У КРАЉЕВИНУ ЈУГОСЛАВИЈУ!
12.
ОСУДА НА СМРТ НА ТАЈНОМ МАСОНСКОМ СУДУ СРБСКОГ ВИТЕШКОГ КРАЉА АЛЕКСАНДРА УЈЕДИНИТЕЉА!

ПАМЕТНОМ ДОСТА!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

ПРОСВЕТАР Пише:Они су или загрижени КРИМОКАТОЛИЦИ или КОМУЊАРЕ
Велики део Француза је одавно напустио римокатолицизам, још од француске револуције.
Занимљиво да атентат у Ницеу је подударао са врхунцем те револуције у којој су краљ и краљица Француске погубљени и након тога је много цркава и католика настрадало.
Савремена Француска, то јест њихова елита и интелектуалци, познати филозофи, управо су потомци те револуције и илуминизма.

Самарџићу,
негде сам прочитао писмо које је упутио Кардељ Лоли Рибару августом 1942. којем је словенац причао о везама са италијанским комунистима и притом да су преко њих успоставили везу такође са француским. У том писму пише:
"Сазнали смо да француски комунисти чине пропаганду за Дражу Михаиловића. Написао сам једно писмо којем сам детаљно објаснио наш став о Дражи Михаиловићу и његовој улози и молио сам Италијане да предају таква објашњења француским комунистима (...) Предложио сам и Италијанима и Французима да отворено нападну Дражу" и потом у својем жаргону назива Дражу "шарлатаном" и "највећу мистификацију овог рата".
Одговори

Цитат:Француска полиција ухапсила је ноћас десетак особа током сукоба са младима, који већ четврту ноћ заредом праве нереде у северном предграђу Париза, након што су тензије изазване оптужбама да се полицијско насиље шири на нове области, саопштио је данас представник полиције Ив Лефевр.
Одговори

Ако су Французи у време између два рата, према сведочењима покојног писца и великог србофила Жана Дитура или бившег шефа француске дипломатије Ролана Диме, подучавали своју децу у школама да су им Срби пријатељи и да треба да воле Србију, онда се ту сигурно радило о пријатељстцу и љубави. Човек може из интереса да послује са свакојаким профилима људи о којима може имати свакојако мишљење, али својој деци нудимо и сугеришемо им само оно за шта мислимо да је најбоље. Није могло бити никаквог политичког интереса и калкулације нпр. у томе што су француски позоришни глумци током повлачења српске војске кроз Албанију рецитовали "Бој на Косову" на универзитетима, што су француски ђаци писали писма српским ђацима, или што су бројна деца из Србије, ратна сирочад, била звана у Француску да буду усвојена од стране добростојећих француских породица...

Мислим да се француско-српско пријатељство лоше одржало до данас пре свега због његове сувише скоре, тако рећи дојучерашње природе (краљица Јелена Анжујска није била Анжујска, нити Францускиња, већ Византинка, Јелена Анђео). Површно судимо о извесним дискутабилним елементима из те везе јер нисмо, као народ, навикли на типично западњачки контекст савезништва, у коме "јесмо браћа али нам кесе нису сестре", и у коме је нормално не жртвовати сопствени витални интерес због других, као што су Срби често чинили. Енглези познају Французе далеко дуже и подробније него Срби, и зато им је лакше да буду савезници и пријатељи са њима, иако Енглеска тек има разлога да буде кивна на Француску због њених издаја, напада, клевета... Французи су сигурно осећали бар некакву љубав према Србима, али увек ће ту бити јаз у културолошком схватању појма љубави и у фундаментално различитим историјама, наслеђима и менталитетима.
Одговори

https://www.facebook.com/sputnik.france/...f=NEWSFEED

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним