Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Како се зове Васељенски Патријарх?

Вјерујем да већина вас не зна одговор на ово питање. Ја сам се замислио па сам ипак провјерио на сајту Васељенске патријајшије и одговор је Вартоломеј https://www.patriarchate.org/biography . Оно што би сваки православни требало да зна макар као дио опште културе код нас је непознато. Наши медији често извјештавају о Папи та тако сви знамо за Јована Павла II, Венедикта XVI и Фрању. Преносе се његове изјаве, информишу о његовим походима, а нико никада није пренио ниједну посланицу првог међу једнакима. Нико није извијестио о његовим посјетама и одлукама. Због тога и већина овдашњих православних не зна како се Патријарх зове. Ово је мали допринос разбијању медијског мрака.
Одговори

Прошле године потписао са папом екуменску повељу,после се "грлили"на заједничкој литургији.Не бих баш рекао да није медијску заступљен,спомиње се баш често а нарочито од када се слизао са ватиканом.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Ђуро,
пусти фанариоте.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Немој тако Херцеговче. Грцима у турској је јако тешко. После погрома у двадесетом вијеку остало их је само неколико хиљада. Ко зна како им је данас под Турцима. Негдје сам прочитао да им је потребна посебна дозвола да би служили на рушевинама појединих цркава.
Одговори

На жалост са Фанара креће главнина неправославних учења.

Пустимо ми њих, они ће одговарати за своје. Наравно, ми за своје.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним