Нисам рекао да је Тибор Живковић комуниста, него да су само комунисти користили машту у писању историје, исто овако као што нам Тибор препоручује да се ми односимо према раној историји Срба. Човеку, историчару, који у реконструисању историје у случају мањка извора уопште пада на памет да уместо њих користи машту драстично опада било какав кредибилитет у оцењивању валидности историјских извора које поседује. Наведи ми, молим те у којој је то књизи ДОКАЗАО, ако је уопште то покушао да Византијски извори немају никакву снагу? Или то је само поменуо, тек тако, а ти узео здраво за готово...
А што се тиче његовог става по овом питању, Филозофски факултет је завршио у Београду, где је и магистрирао са тезом "
Славизација на територији Србије од 7. до 11. века." Титулу доктора наука је 2000. године одбранио дисертацијом "
Словени под влашћу Византије од 7. до 11. века.". Не примећујем никакав помен Србо-Илира. Толико о томе.
Генетика није на страни аутохтониста, то сам ти јасно показао, као ни археологија. Археологија нам само показује да су Словени који век раније присутни на Балкану у односу на оно што је писао Порфирогенит, али не значајно, можда 3-4 века раније. А што се тиче генетике и истраживања хаплогрупа, које не прихваташ, јер како рече да су "кренуле тек од девесетих", заборављаш да су и теорије о аутохтонизму Срба почеле да се јављају тек деведесетих, када је манифестација пропасти наше државе у културном, духовном, моралном и сваком другом смислу почела да добија свој пуни занос.
Теза о "мањинској миграцији" Словена, по којој је однос новопридошлих Словена и аутохтоних народа на нивоу 3%:97% пада у воду прво генетским истраживањима која говоре супротно, а друго чињеницом да је рецимо један неСловенски народ Татарског порекла - Бугари у потпуности Славизиран а да се није десило обратно са Словенима. Питање је ко је Славизирао толике Бугаре и учио их Словенском језику рецимо, када по тој теорији "Словена није било довољно ни да напуне градове". Дакле, још једна глупост у низу.
За крај, да цитирам баш тог истог Тибора Живковића, по овом питању о ком ми дискутујемо:
др Тибор Живковић Пише:Да будем прецизан до краја, наука пре свега подразумева метод, па тако и историографија, а то се учи током основних, а потом и постдипломских студија, али историје, не машинства или медицине. Без методологије, нема науке. Псеудоисторичарима мањка тај важан сегмент, који би њиховим тумачењима додао на тежини. Нешто друго је по среди када су у питању аутохтонисти – новац. Пласирање незнања, упакованог у бајке о небеском народу, најстаријем народу, пранароду, даје јако добру финансијску жетву. Народу, који једва да има неколико процената факултетски образованих људи, лако је подметати и њиме манипулисати.
И надам се да сам тиме све потребно рекао.