Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Адресар библиотека Србије

Адресар библиотека Србије
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
Сваке године у ово доба Народна библиотека Србије и Министарство културе саопштавају издавачима резултате откупа књига за библиотеке, па нас тако подсећају и на једну веома непријатну ствар: на адресе библиотека широм Србије.
У адресару, наиме, видимо имена масовних убица и ратних злочинаца, као и појмове који подсећају на катастрофу народа и државе коју су они изазвали, а чије последице трају и данас.
За утеху, тих имена и појмова из године у годину све је мање у називима главних градских улица – јер су библиотеке углавном у центрима градова – али и данас их је превише: најмање 35.
Уверите се и сами:
http://www.pogledi.rs/adresar-biblioteka-srbije/
Одговори

Народна библиотека Смедерево
Карађорђева 5

11300 Смедерево
Србија

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Мало ван теме: Шта је са поштанским бројем 13000? То је био стари поштански број Смедерева.
Одговори

Незнам за тај податак,колико знам 13000 је поштански број Панчева.Смедерево колико ја памтим је одувек 11300.

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

26000 је Панчево. Панчево и Смедерево су имали замијењене позивне бројеве. Смедерево војвођански 026, а Панчево централносрпски 013. Колико знам прије је Смедерево било 13000.
Одговори

Да сад сам видео на сајту поште да је Панчево 26000,Смедерево и даље има позивни 026,а Панчево 013.Незнам када је Смедерево имало поштански број 13000.

Одговори

И студентски домови у Београду носе имена партизана. Вера Благојевић, Мика Митровић, Слободан Пенезић и Рифат Бурџовић. Студентском дому Лола је промијењено име у Краљ Александар Први.
Постоји и студентски дом Жарко Мариновић по предратном студенту, комунисти који је убијен прије другог свјетског рата током студентског штрајка. Датум кад је убијен, 4. април, носи још један дом. Тај студентски штрајк је организован за одбрану аутономије универзитета јер је власт намјеравала да успостави универзитетску полицију.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним