Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dayton 2./Дејтон 2.

Све више се говори о томе да би требало "распаковати" Дејтонски споразум и да би се на 20.-ту годишњицу Дејтона ваљало донети резолуцију у Савету Безбедности УН, којом би се отворио пут у неки нови Дејтон 2. који би омогућио унитарну БиХ и њене евроатлантске интеграције.

На жалост, у Србији се о томе ћути. Једини који говори негативно о томе и припрема се за то јесте Председник РС Додик и Русија.

Ево шта о томе данас пише Спутњик:
Резолуција о Дејтонском споразуму на јесен у УН?

Опширније: http://rs.sputniknews.com/komentari/2015...z3g2WxnqsJ

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

Пословично добро обавештени Милорад Додик, председник РС-а, није без разлога ускочио у целу причу – “распакивање Дејтона” по њему треба извршити тако што ће се формирати три државе – “Република Српска”, “Босна” и “Херцег Босна” – које би биле у конфедералном односу с државом БиХ.

У суштини се ради о српској, бошњачкој и хрватској држави и свака од њих би имала право у сваком тренутку својом одлуком одцепити се од БиХ.

„Dejton 2″ koji, prema pisanju portala Bljesak.info, predstavlja zajednički projekat SAD-a i Nemačke i za cilj ima stvaranje novih pet regiona.

[Слика: dayton2-bljesakinfo.jpg]

MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори

У суштини, само је Русија и њен Председник препрека за Дејтон 2., а и вероватно ће уложити вето на предлог Резолуције поводом двадесет година Дејтона у Савету Безбдености Уједињених Нација, који се убрзано припрема на Западу и који би требао, по њиховој замисли, да буде увод у Дејтон 2.

Одговори

Дејтонским споразумом у смислу суверености у БиХ најнезадовољнији су Хрвати, па они гурају и лобирају за трећи ентитет. Муслимани (Бошњаци) то користе, покушавајући направити нову подјелу која нема везе са етничким територијама. Додик подржава Хрвате , што је забрињавајуће .
Одговори

Није забрињавајуће, стварање 3. ентитета би се десио само у оквиру Федерације, што нама одговара, тако да постоји могућност да западна Босна припадне Хрватској а РС Србији. Наравно, далеко смо од тога, али се иде у том правцу у погледу ове сарадње.
Хрвати у Босни више неподносе Муслимане него Србе, управо због тзв. Херцег Босне. Тако да сам сигуран да би они у договор с нама. Тако да и запад може стати против муслимана.
Одговори

То изгледа тако. Не вјерујем ја њима-Хрватима. Имали су прилику за трећи ентитет и 1992. (па би се избјегао рат)и 1994. и 1995. нису је искористили, хоће они нешто више. У овом периоду они никад не помињу да би трећи ентитет настао само подјелом Федерације. То, да би се трећи ентитет створио у оквиру Федерације су ставови наших политичара, од Хрвата и Муслимана то још нисам чуо. Друго питање је шта нама више одговара када су они заједно а несложни или да су одвојени , па онда имамо два протвника.
Одговори

Па не могу Хрвати добити мјеста у којим нису већина. У РС нису ниђе већина а у Федерацији су већина у 4 од 10 кантона.
То би овако изгледало (плус Хрвати желе Маглај). Ми ништа не дајемо, сем пар општина у Фбих ђе смо већина, али њих ионако немамо на нашој територији..
Овдје би највише проблема било око Мостара

[Слика: 4062demografska-karta-bi.gif]
Одговори

Да у овој варијанти нама би одговарала подјела, међутим код Муслимана неће проћи та варијанта. Они форсирају други (неколико)облик територијалне организације БиХ, у коме би Срби у свакој територијалној јединици били мањина, осим Бањалучке регије која би остала у окружењу. Хрвати би добили ентитет (кантон или већ како би се то звало) коме би припао дио еничких српских простора, али Хрвати би били већина.
Одговори

Нека је Бог и Русија у помоћи Отаџбини Српској и њеном Председнику Додику, јер од Републике Србије, тј. њене власти, неће добити помоћ и подршку, а на јесен се спрема "распаковање" Дејтона у Савету Безбедности Уједињених Нација. Република Србија и њена власт неће, због сопственог опстајања на власти (као стране марионете), бити оно шта треба да буде - гарант Дејтонског споразума, већ ће то једино у УН бити само Русија и њен Председник Путин...

Одговори

(17-07-2015, 12:32 AM)Романија Пише:  пар општина у Фбих ђе смо већина
[Слика: 4062demografska-karta-bi.gif]

Значи опет је Крајина кусур!? Мени лично су баш те општине спорне и треба их узети себи и никако дати обрезанима. Они у том потезу НИКАДнису живили, одрећи се тога би била тешка греота и самоубијање. Да појасним то је као да даш туђину потез од Ивањице до Ариља или потез Билећа-Берковићи-Невесиње. Међутим имајући у виду да нпр од Пакраца до Ораховице (Славонија) не живи више нико, и од Книна до Лапца исто тако, и да су се Срби који нису отуд навикли на то и прихватљиво им је,(јер се о тим темама званично ћути) могуће да ће се и ово дати Агарјанима.
Значи у том новом Дејтону Срби не би добили ништа и опет би се морали одрећи нечега.
Ко је аутор мапе, јел то нешто полу званично или само идеја доконог цртача?
Одговори

Мислим да није вријеме за распакивање Дејтонског споразума, поготово није за Србе, не би се то завршило у овом моменту добро завршило по Србе, немамо ми тренутно леђа за ту причу. Ово што су нам Руси помогли око резолуције је максимум у овом моменту. Па не можемо их стално црпити. По мени нови за споразум треба сачекати вријеме кад будемо могли нешто "ућарити", нпр. српске општине о којим говори Брада или поврат сарајевских општина које смо предали Дејтонским споразумом.

за нови
Одговори

Цитат:"Има мапа у књизи 'Јачи од силе и судбине' - то је карта коју смо предложили на почетку Дејтона. Ту смо узели и Дрвар, Грахово, Гламоч и тај западни дио, дио Сарајева, излаз на море. Американци су рекли 'разговараћемо о томе', а онда по ноћи /на тајним састанцима/ све је рушено", сјећа се Крајишник.
М.Крајишник о Дејтону 1.
Одговори

(18-07-2015, 01:42 PM)Брада Пише:  Значи опет је Крајина кусур!? Мени лично су баш те општине спорне и треба их узети себи и никако дати[/size] обрезанима. Они у том потезу НИКАДнису живили, одрећи се тога би била тешка греота и самоубијање. Да појасним то је као да даш туђину потез од Ивањице до Ариља или потез Билећа-Берковићи-Невесиње. Међутим имајући у виду да нпр од Пакраца до Ораховице (Славонија) не живи више нико, и од Книна до Лапца исто тако, и да су се Срби који нису отуд навикли на то и прихватљиво им је,(јер се о тим темама званично ћути) могуће да ће се и ово дати Агарјанима.
Значи у том новом Дејтону Срби не би добили ништа и опет би се морали одрећи нечега.
Ко је аутор мапе, јел то нешто полу званично или само идеја доконог цртача?
[/b]

Ма како не би добили. Добили би државу. Искрено, сви народи би добили. Јер кад би се укинула РС евентуално, дошло би опет до мијешања нација као у СФРЈ и опет ће бити неизбјежан рат.
Наравно да нама припада много више, али кад би ми добили Гламоч и Грахово, Муслимани на сјеверозападу ФБИХ би били одсјечени од сународника, а то они никако не би прихватили. Оно што смо Дејтоном изгубили, ми то политиком не можемо вратити.
Аутор је у доњем десном углу

(18-07-2015, 02:54 PM)luka.luke 1 Пише:  По мени нови за споразум треба сачекати вријеме кад будемо могли нешто "ућарити", нпр. српске општине о којим говори Брада или поврат сарајевских општина које смо предали Дејтонским споразумом.

Прије ћемо добити Книн и Вуковар него Илиџу, Вогошћу, Илијаш итд.. Нажалост. То је мени најдражи крај.
Одговори

(19-11-2015, 11:47 AM)Брада Пише:  
Цитат:"Има мапа у књизи 'Јачи од силе и судбине' - то је карта коју смо предложили на почетку Дејтона. Ту смо узели и Дрвар, Грахово, Гламоч и тај западни дио, дио Сарајева, излаз на море. Американци су рекли 'разговараћемо о томе', а онда по ноћи /на тајним састанцима/ све је рушено", сјећа се Крајишник.
М.Крајишник о Дејтону 1.
Цитат:Милошевић је извријеђао српско руководство и српску страну и рекао да "нису заслужили Сарајево", мада је тај град по бројности /157.000 Срба, према попису из 1991. године/ био други српски град у некадашњој Југославији, послије Београда.
Затим је пристао на коридор за Горажде, а на крају и да Брчко стави под арбитражу, мада је било предвиђено да тај градић остане у Републици Српској.
Било је предвиђено да коридор Републике Српске кроз дио Посавине износи само 30 метара/?!/, али је тек на залагање америчке стране /како је то тврдио Холбрук/ проширен на пет километара.
Наставак
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним