Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 2.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

'TITOVO UŽICE U PUNOM SJAJU Maršalov bronzani kip vraćaju na Trg u Užicu'

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/598608/T...rg-u-Uzicu

Колика смо ми банда! Велика је милост Господња да нас до сада није сатрао његов праведни гнијев!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Зна ли неко да ли се главни трг у Ужицу зове и даље трг Партизана?

Мали офтопик: Планплус (http://www.planplus.rs/pretraga/trg%20partizana ) приказује да трг Партизана постоји у Ариљу и Вршцу. Чуди ме да Мекензи не кука због тога и да не прозива локалне власти у Вршцу.
Одговори

То само кад би ми хтели да се зове Трг Партизана он би кукао да се не зове тако... Smile овако му није занимљиво...
Одговори

Није могуће да су јопет Босанци криви? И у Ужицу и Ариљу све заузели и не дају србијанској раји, која је редом антикомунистичка и антититоистичка, живити?Rolleyes

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

(21-10-2015, 11:16 PM)мунгос Пише:  Није могуће да су јопет Босанци криви? И у Ужицу и Ариљу све заузели и не дају србијанској раји, која је редом антикомунистичка и антититоистичка, живити?Rolleyes

Брат Мунгосе не почињи кавге безвезе....то за неке "Босанце" или "Србијанце" могу да смисле само разне Кизе с'обе стране Дрине!

А да су сви одреда исписивали окреченим камењем по србскијем брдима, ко "Živio Tito" а ко "Живео Тито", то стоји!

Ми својим очима то гледасмо и у твом крају а и у нашој и Дражиној Ивањици, ђе су тоже са окреченим камењем и циглама исцртавали петокраку-сатанистички пентаграм, на Ровани ђе је туна у близини по предању био гроб Бошка Југовића!

Па посќа'е "врати се"!

Ђе да се вратимо кад у нашијем годинама мож'лако да се рикне кад насред неког гумна изненада угледаш споменик непомјанику!

Јошт ми нисмо дна ни сагледали а камоли у њ ударили!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(21-10-2015, 09:27 PM)Ђуро Пише:  Зна ли неко да ли се главни трг у Ужицу зове и даље трг Партизана?

Мали офтопик: Планплус (http://www.planplus.rs/pretraga/trg%20partizana ) приказује да трг Партизана постоји у Ариљу и Вршцу. Чуди ме да Мекензи не кука због тога и да не прозива локалне власти у Вршцу.

Trg Partizana u Vršcu je njiva kod nekadašnje kasarne Žarko Zrenjanin kod DIS-a ko dolazi iz pravca Bele Crkve .

Planirali su da prave neko partizansko naselje al se fala bogu odustalo....

Sreća u Vršcu nije bilo velikih "komunjara" izuzev Žarka Zrenjanina.

Ovi lokalci nisu ostavili neki trag.

Tako da smo i dalje poznati po Steriji, Paji Jovanoviću, Bori Kostiću, Jaši Tomiću...

Inače Komunisti su ovde 1945-1955 izvršili nezapamćen zločin nad nemačkim civilima i stanovništvom, koji su hteli da ostanu u Jugoslaviji. Više od pola pobili, pola proterali, oteli im kuće, vinograde, firme... Potomci hteli krst da podignu nisu dozvolili.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Просветар, просветли мало ово у вези Ивањице? Какве креде, Роване и сл.?
Колико знам Трг партизана не постоји више у Ариљу.
Одговори

(22-10-2015, 01:19 AM)Бенито Пише:  Просветар, просветли мало ово у вези Ивањице? Какве креде, Роване и сл.?
Колико знам Трг партизана не постоји више у Ариљу.

Паааа...Рована ти је брдо изнад Ивањице која је окружена брдима, што'но каже она народна "Ивањице-сиња кукавице..."

То што сад нема у Ариљу, то ми не коментаришемо но се сећамо да је на Ровани био направљен во времја оно, као неки видиковац, ђе је у центру била живописана петокрака-сатанистички пентаграм, начињена од старих цигаља, а около све окречено камење!

Иначе. окречено камење је било симбол титовске СФР Шугославије јербо су биле ретке планине у тој вештачкој творевини ђе није по брдима било исписано окреченим камењем "Živio Tito", и то наравно крвавом хрватском гајевицон илити

U S T A Š I C O M,

која ја данас и званично писмо окупиране Србијице под усматим Драмосером!

То у Чемерици на Трулом Западу изгледа одприлике овако:

[Слика: hollywood-sign-mulholland-highway.jpg?itok=FFHOLMxF]

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(21-10-2015, 11:31 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  А да су сви одреда исписивали окреченим камењем по србскијем брдима, ко "Živio Tito" а ко "Живео Тито", то стоји!

О овоме ми ође и причамо. То је оно, нијесмо МИ, него ОНИ тамо други неваљали!
А уствари тијех други је било у свакоме крају и вишка.

И ми смо доласком у Срби..., овај, "југославију" Rolleyes доживили прави културни шок (или некултурни шок боље рећи), 1996. године, виђевши више пута Титине бисте и слике по земљи чуда некдашњој Сербији! Шок
Деконтаминација је код нас извршена још неђе крајем 1990 и поч. 1991. тако да нам је то било једно велико траумтско искуство! Ко да смо се вратили у нека друга, давно прошла и ружна - времена!

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Београд мора добити улицу срама
Да се зна ко је Вјера,а ко Вјеру слама!

Београд мора добити улицу стида
Да се види ко Србин оста,а ко поста гњида!

У Београду бих поред споменика Незнаном Јунаку
За дружину знану поставио бисту,

Да сјећа на памет наопаку што прихвати
Трулеж инострану,а одбаци Вјеру славну и пречисту!

Када може свјетски тамничар и крвник
Пркосити Богу са кипа слободе,

Што да и Београд нема свој споменик
Да нам Душу пара,да нам очи боде?!

Да би наша несвјест постала још већа
Да би сами себи откинули главу,

Премало је само једна кућа цвјећа,
Морамо саградит' варошицу праву!

И да спомен плочу има свака џада
Да на свакој само латиницом пише:

„Нико да се Оца не сјећа од сада
нит смо Божји људи,нит' смо Срби више!”

Ликота

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Просветару, није Рована, него Равана. Ради се о заједничкој гробници партизана из Ивањице који су погинули у ДСР. О томе ко је стварно сахрањен, како су нека имена лажно уписивана као партизанска и слично, неки други пут.
А то по брдима није баш било толико по ужој Србији. То је више важило за неплодније крајеве, а пре свега за Македонију и делове Косова.
Одговори

(24-10-2015, 02:38 AM)Бенито Пише:  Просветару, није Рована, него Равана. Ради се о заједничкој гробници партизана из Ивањице који су погинули у ДСР. О томе ко је стварно сахрањен, како су нека имена лажно уписивана као партизанска и слично, неки други пут.
А то по брдима није баш било толико по ужој Србији. То је више важило за неплодније крајеве, а пре свега за Македонију и делове Косова.

Јеси л'ти од Ивањице?

Ми смо од ивањичких партизана чули за Милинка Кушића, кога су болесног убили титовци, и Мића Матовића!

Који је био трећи мајке ти?

Тамо на том гробљу су можда са'рањени четници Божа Јаворског, које су дражиновци побили, па их ново-титовци угузљуби прогласили за партизане.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Просветар, дуга је прича, а поготово шта си све питао.
Нема на Равани Божа и његових који су стрељани 1943. године. Друга је прича.
Главни партизанер из Ивањице био је Пера Коњ. То, ваљда, знаш ко је.
Читајте текстове Младомира М. Ћурчића. Има их и на овом форуму.
А ко су ти партизани из Ивањице који су вам објашњавали историју, ако није тајна?
Одговори

То су му дедови. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним