(22-10-2015, 02:34 PM)Ројалист Пише: Сасвим се слажем да аутономију Војводине ваља укинути и поделити је на области Банат, Срем и Бачку, како је то и предвиђено Уставом Краљевине Србије који је написао проф. др Павле Николић!!!
Срем, Банат и Бачка-три срца јуначка, нису довољно дефинисане области еда би могле да одговоре на изазове
СУТРАШЊИЦЕ!
Ми би радије да применимо идеју-водиљу којом су се инспирисали Срби који су створили Бановине под жезлом Витешког Краља-Мученика Александра Карађорђевића-Ујединитеља!
Наиме ваља гледати да се прекораче и Сава и Дунаво
ЈЕДНОМ ЗА СВАГДА, па да се установе области тако да Срби увек буду владајућа већина (ако их буде).
Рецимо Дунавска Бановина је у свом саставу имала и Смедерево и Крагујевац осим градова такозване "војводине" као што су Петровград или Суботица!
Тоже и Велики Београд ваља да се васпостави и да се
НЕРАСКИДИВО споји са Новим Садом у један градски конгломерат као што су маноги светски урбанисти дефинисали такозвани "ЛИНЕАР-СИТИ"!
МИ ИМАМО ВЕЋ ПООДАВНО РЕШЕЊЕ ЗА СРБСКУ ВОЈВОДИНУ И ЗА ТИТОВЕ АУТОНОМАШЕ!
Процурело је у јавност да ће се, чим МИ дођемо навлас’ , БЕОГРАД прикључити Србској Војводини!
Уствари реч је о легализовању једне ситуације која на терену већ одавно живи и постоји!
Свим Србима је одавно јасно да је простор од садашњег Београда до Новог Сада на потезу Београд-Земун-Батајница-Обе Пазове-Инђија-Сремски Карловци-Нови Сад,
УСТВАРИ ЈЕДАН НЕПРЕКИДАН МЕГА-ГРАД!
СРБИЈА ЋЕ УСКОРО ОЗАКОНИТИ ОВУ СИТУАЦИЈУ И БЕОГРАД СА ОКОЛИНОМ БИЋЕ СПОЈЕН СА НОВИМ САДОМ ПОД ИМЕНОМ ВЕЛИКИ БЕОГРАД!
ВЕЛИКИ БЕОГРАД ЋЕ БИТИ ИСТОВРЕМЕНО И ГЛАВНА ИНДУСТРИЈСКА И ПРИВРЕДНА МЕТРОПОЛА СОЈЕДИЊЕНОГ ВОЈНО-КРАЈИШКОГ КРАЉЕВСТВА СРБСКОГ!
Међутим!
ГЛАВНИ ГРАД ДРЖАВЕ КАО АДМИНИСТРАТИВНИ И ДУХОВНИ ЦЕНТАР, ДА БУДЕ ПРИЗРЕН А ПАТРИЈАРХ ДА СЕДИ У ПЕЋИ!
Догодине у Призрену старом са Браћом Русима ако да Бог и срећа јуначка!
Призрене стари, капије раствори,
По праговима, сагове разгрни,
Скерлетом тешким доксате огрни -
Твоје се Царство враћа! Гле, у зори,
Великој зори, Бог над тобом бдије!
Призрене! С песмом србскога усташа,
Жезло то носе два Орла Крсташа,
Мила два брата, златне Круне двије!...
Заљуљај Звона нека Васкрс јаве!
С Ловћена тврдог и Авале плаве:
Сјутра, уз трубе, под Стјегом у зори,
Витези силни, громови у боју,
Јездиће гордо уз калдрму твоју -
Призрене стари, капије раствори!
Алекса Ристов Шантић
Међутим!
Београд дакле, као равничарски град,са својом историјом и традицјом и припада регионално гледано северном србском простору.
У ГРБУ ВЕЛИКОГ БЕОГРАДА БИЋЕ ИКОНА СВЕТОГ САВВЕ ЧИЈЕ СУ МОШТИ ТУРЦИ У БЕОГРАДУ СПАЛИЛИ.
ГРАД СВЕТОГА САВВЕ ОД ВРАЧАРА ДО СРЕМСКИХ КАРЛОВАЦА!
Што је право-право је!
Београд – Нови Сад =
ЛИНЕАР СИТИ!
Него шта!
Ускоро ће доћи на ред и решење ситуације са Суботицом и Новим Пазаром.
Паметном доста!
ПС
УОСТАЛОМ, МИ СМАТРАМО ДА ВОЈВОДИНУ ВАЉА УКИНУТИ!