Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 2.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НЕНАД ЧАНАК или Крмнад Чварак???

Цитат:

"Иринеј је 2014. казао да су катастрофалне поплаве у Србији узроковане парадом поноса и зато што је брадата жена победила на Евровизији. Патријарх Иринеј је такође говорио да поуздано верује да мирис тамјана и црквених свећа лечи од короне и да то неверујући не схватају, али да се у цркви нико не може заразити....

Оно што мени заиста смета је што ми говоре да сувише нападам цркву. Ја никог не нападам, само питам – ако је све тако безбедно и ако мирис тамјана разгони све те враџбине и болести зашто Иринеја нису понели под Острог ‘слава му и милост’ него су га повели у болницу где га лече лекари који за то примају плату из буџета у који фирма на чијем је челу патријарх Иринеј, као први међу једнакима, није дала ни динара доприноса. Зашто нас правите будалама? Kолико се људи зарази на тај начин, и после тога иду код лекара. Зашто се о томе не поведе рачуна, то је злочин против јавног здравља. Ја немам проблеме са Богом већ са његовом земаљском администрацијом."

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Владике-Корона 4:0

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[Слика: IMG-14f9de285702701f182ba97be0989bf6-V.jpg]
https://i.postimg.cc/G3JZgQHY/IMG-14f9de...9bf6-V.jpg

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Кидање

Нем'шта додати!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

[Слика: Screenshot-20210829-204219-Facebook.jpg]

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Чанак 1990. Ислам је лажна вјера, Срби су они који се крсте и шапом...итд. Шта мислите, је ли аутентичан смимак? Објавио Ин4с.

Одговори

(04-12-2021, 12:08 PM)ХраброСрце Пише:  Чанак 1990. Ислам је лажна вјера, Срби су они који се крсте и шапом...итд. Шта мислите, је ли аутентичан смимак? Објавио Ин4с.

Није то ништа Брејв. Да ви'ш ово.....

Ојсаааааа  Хармоника

Д М
Одговори

Ево ти Кизо твог лидера и водитеља, иначе твог духовног близанца. Боље ово запрати него што тупиш о Краљевском Двору.

Д М
Одговори

(24-11-2020, 06:24 PM)Шумадинац Пише:  Цитат:

"Иринеј је 2014. казао да су катастрофалне поплаве у Србији узроковане парадом поноса и зато што је брадата жена победила на Евровизији. Патријарх Иринеј је такође говорио да поуздано верује да мирис тамјана и црквених свећа лечи од короне и да то неверујући не схватају, али да се у цркви нико не може заразити....

Оно што мени заиста смета је што ми говоре да сувише нападам цркву. Ја никог не нападам, само питам – ако је све тако безбедно и ако мирис тамјана разгони све те враџбине и болести зашто Иринеја нису понели под Острог ‘слава му и милост’ него су га повели у болницу где га лече лекари који за то примају плату из буџета у који фирма на чијем је челу патријарх Иринеј, као први међу једнакима, није дала ни динара доприноса. Зашто нас правите будалама? Kолико се људи зарази на тај начин, и после тога иду код лекара. Зашто се о томе не поведе рачуна, то је злочин против јавног здравља. Ја немам проблеме са Богом већ са његовом земаљском администрацијом."

Кад ти будеш отац, биће и теби јасно шта је било са добрим патријархом нашим. 

Отац, кад му се деца разболе, раздреши хаљине и обућу своју и моли Бога да не дира децу, него да њега првог узме и поведе.

Не би ли тако са нашим патријархом? 

А деца, окађена тамјаном, слабо ко се и накашљао.

Хвала Богу и нашем патријарху Иринеју - молитвама његовим и жртвом његовом што се спасисмо!
Одговори

(14-12-2015, 05:13 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-12-2015, 04:51 PM)Vlad Alekš Пише:  По презимену бих рекао да је Чанков отац (или деда?) дошао у Војводину из западних српских крајева да ослобађа швапске куће од Шваба. Свака последица тражи свој узрок. Имаш ли неки текст и о томе?
Из Лике. Чанков прадеда је учествовао у Октобарској револуцији у Русији, деда је био у 6. хрватској (личкој), а отац у неким високим Титовим форумима.
То је он сам једном причао на ТВ, хвалио се црвеним педигреом.

Јак педигре. Иначе су Војводину комуњаре плански насељавале оним становништвом које је највише страдало од швабе и рату. Да кад виде њине ствари и слике - крену да кидишу. Тако су скоро сви елементи швапске културе у Војводини - уништени.
Одговори

(04-05-2022, 10:13 PM)Змај_Баћушка Пише:  

Кад ти будеш отац, биће и теби јасно шта је било са добрим патријархом нашим. 

Отац, кад му се деца разболе, раздреши хаљине и обућу своју и моли Бога да не дира децу, него да њега првог узме и поведе.

Не би ли тако са нашим патријархом? 

А деца, окађена тамјаном, слабо ко се и накашљао.

Хвала Богу и нашем патријарху Иринеју - молитвама његовим и жртвом његовом што се спасисмо!

Иринеј, Патријарх Србски убијен је као и митрополит Амфилохије, а ту су и неколико владика.
Мислим да то није никаква тајна. 
Протоколи по којим су "лечени" напросто су били предвиђени за еутаназију одређеног броја људи.
Сеча црквених великодостојника највише личи на сечу кнезова.
Одговори

(04-05-2022, 10:27 PM)Јеремија Пише:  
(04-05-2022, 10:13 PM)Змај_Баћушка Пише:  

."

Иринеј, Патријарх Србски убијен је као и митрополит Амфилохије, а ту су и неколико владика.
Мислим да то није никаква тајна. 
Протоколи по којим су "лечени" напросто су били предвиђени за еутаназију одређеног броја људи.
Сеча црквених великодостојника највише личи на сечу кнезова.

На тај начин на који су третирали грип у амбулантама, ко год би им пао у руке... овај... међутим, велика је смутња била и међу верницима. Неке је саблазнила вешто подметнута Ж-прича (шта да радим, сви знамо ко је П.Кон и за коју Звезду навија) о "кашичици".

Међутим, наш блаженопочивши Патријарх Павле је "питање кашичице" дао да се реши на Синоду још у његово време, врло студиозно, на миру и уз консултовање свих доступних извора. 

Извори говоре да се људи нису разбољевали ни од куге ни од других тешких заразних болести, кроз векове, пијући из исте кашичице.

Тражење "друге кашичице" просто говори о "помањкању вере". Тим аргументом су, рекло би се, благо опоменути и пароси који су били иницијатори ове истраге.

Мислим да је то лепо објашњено у једној од оних књига: "Да нам буду јаснија нека питања наше вере".

Што се сече кнезова тиче, она за наше црквене великодостојнике траје одкако постоји црква. Секли су и натачињали на колац турци, а аустро-угари су - тровали. Списак је дужи него ова тема. Кога занима нек се интересује мало. Има сад и где да се прочита.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним