Поруке: 14,515
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,054
Одлично је што си ово прокоментарисао. Чак си био благ, епизода је катастрофа, изузев оног дела о биографијама немачких официра из окупираног Београда.
Иначе, имам врло негативно мишљење о овом серијалу. Занимљиво је сетити се да је Сима Ц. Ћирковић пре пар година радио један сличан серијал за Студио Б. Серијал је прекинут, јер је требало да се пренесе на РТС. Онда, вероватно, није било ништа, а појавио се Диклић са овом серијом. И причом како је он то све из свог џепа. Свако ко се бави издаваштвом, било књига или филмова, зна колико то може бити истина.
За ову епизоду важи исти коментар који сам дао за серију Крадашина Булајића. Политика, а не историја.
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Нису ово слике из Крушевца 41 него 44... Чист непрофесионализам.
Чији су ово извори од 37. минута? Недићевски? Пошто ми се чини да је у стилу Радошеве Равне Горе.
Поруке: 14,515
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,054
Шико, то са нацистима је одлично. Нисам видео да је у другој литератури то тако детаљно обрађено.
А што се тиче реченице коју си навео, мени је запарала слух. Види се да не барата темом, па понавља флоскуле типа "Тито је био способан" и слично. Нит се држава стварала, нити су за то неопходне жртве невиних, нити има ишта што Дража тада није разумео, на срећу или несрећу Срба...
Недовољно знања доводи до превелике амбиције. Зато смо и овде добили овако спектакуларне реченице.
Укратко, добро историјско дело краси велики број података, а мали број судова и квалификација које доноси аутор.