Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ZABORAVLJENI SLOVENAČKI ZLOČINI

Све што су олоши из постмилошевићевске ере радили, он је већ пре тога учинио. Опљачкао земљу, сарађивао са Хашким трибуналом док му је то одговарало (испоручио Ердемовића), крао на изборима, издао Србе ван Србије (кроз ембарго на Дрини и пасивност за време разних "олуја"), пустио Космет низ воду...Не знам како могу да се нападају ови после њега и да се истовремено правдају његови поступци.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Бојим се да многи од вас неће никад разумети ко је и како уништио Србију.
Бацањем камена на покојног Милошевића само идете на руку свих НВО пљувача, који то, опет, чине по налогу џелата васколиког србства.
Треба разумети да је Милошевић само један од многобројних ликова одгајених и васпитаваних (штанцованих) у Брозовој Југославији. Нико ко није био члан партије није могао бити портир у некој од локалних фабрика а некмоли обављати неку вишу функцију. Дакле, сви политичари оног доба који су се преобразили у неке демократе само су пресвукли рухо и наставили да бифлају по старом.
Не знам зашто нико не помиње све оне "србе" који су изгласали октроисани устав из 1974., као и оне што су наставили да унижавају србство и после Брозове смрти?

Но, да не бих дужио ево поенте: Није Милошевић сломио Србију нити одвео трећину србске популације у смрт већ Карађорђевићи!
Ајде мало причајмо о томе. Причајмо ко је 1914. у Нишу прогласио циљеве Србске Владе и његовог величанства...
И шта сад? Карађорђевићи сјебали Србију горе него све турске војне, опустошили је ки скакавци, однеговали комунисте и... Збрисали у Лондон.
Е сад, прочитај поново оно са почетка текста па се замисли. Ко је крив што Срби нису имали СРБСКИ већ комунистички подмладак?!

На крају, Милошевић је створио Републику Србску, па да није ништа друго урадио то га сврстава међу бесмртнике.
Одговори

Nego ja bih da se vratimo na Čarnojevića po meni on je glavni krivac za sve. Povukao Srbe vamo u Banat i austrougarsku, sa kosova i juzne i centralne Srbije, posle su se te napuštene teritorije naselili šipci dok su Srbi bežali i bili vojnici austrougarske vojske..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(10-03-2016, 07:49 PM)Јеремија Пише:  Дакле, сви политичари оног доба који су се преобразили у неке демократе само су пресвукли рухо и наставили да бифлају по старом.

Сем оних који су се пресвукли у "социјалисте".

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(11-03-2016, 02:21 AM)Громовник Пише:  
(10-03-2016, 07:49 PM)Јеремија Пише:  Дакле, сви политичари оног доба који су се преобразили у неке демократе само су пресвукли рухо и наставили да бифлају по старом.

Плитки сте много да би схватили суштину србског прпоадања.

Како видим са вама је немогуће причати аргументима па стога завршавам све дискусије по питању историјских факата из доба пост брозовске ере у Србији.
Одговори

(10-03-2016, 07:49 PM)Јеремија Пише:  На крају, Милошевић је створио Републику Србску, па да није ништа друго урадио то га сврстава међу бесмртнике.

Милошевић је створио, а не Срби који положише своје руке, ноге, и животе да би она постојала.

Интересантно.

(11-03-2016, 03:28 AM)Јеремија Пише:  
(11-03-2016, 02:21 AM)Громовник Пише:  

Плитки сте много да би схватили суштину србског прпоадања.

Суштина је да човек који је произашао из комунистичког система, веровао у тај систем, и који се од осталих комуниста разликовао једино и само по томе што је целу ту наказну идеју комунизма и схватао као Српску идеју, није могао никако да нас спасе, већ само да убрза то пропадање.

Одговори

(09-03-2016, 09:15 AM)Громовник Пише:  
(08-03-2016, 12:29 PM)ЛукаЛоко Пише:  Дакле, све то се није могло избегавати.
И онда како то да по теби за све је крив Слоба?

Крив је што је катастрофално лоше проценио нашу сопствену снагу и способност у датом тренутку.

Крив је што није био способан да спроведе владавину права и закона ни у овој малој Србији, а хтео је да ратује за Словенију и нека села по Хрватској.

А ко хоће веће - каже народна пословица - изгуби и оно што има из вреће...

Док су наша браћа и очеви гинули по Босни и Хрватској, нама су овде Слобини криминалци скидали и отимали патике и јакне по улицама, крали нам гориво из резервоара аутомобила, и уштеђевене по банкама, довели нас на ивицу опстанка, и вршили терор над нама у складу са доктрином своје партије. И ту се свака прича завршава. За паметне људе. Будале међу нама и данас сањају "Мајаковског стихове".
То што су Слоба и његова гарнитура били лопови, то је наравно за осуду, али лоповлука, црне берзе у рату, тога увек има.
Које су те власти, те партије где лопова нема?
Ево, када је реч о уштеђевинама, у Италији сам премијер Ренци и једна његова млада министарка су умешани у скандалу краха једне тосканске банке. Становници читавих тамошњих села су изгубили своје уштеђевине.
Моје скромно мишљење је да ако ви гледате само на питања унутрашње политике, и не на геополитику, због неких "ситних" питања изгубите из вида општи сценарио у коме су се десили југословенски ратови.
Актуелно Руси из Донбаса и Русија уопште пролазе сличне потешкоће. Да ли је Слоба крив и за њих?
Одговори

А шта је за оправдање? То што и у Италији, има лопова на власти? Јел зато треба да почнемо да оправдавамо и ове наше лопове?

Овде није било само лоповлука у рату, већ и пре и рата и после рата. Лоповлук који се овде догађао није везан за рат, него за сам систем власти и управљања који је владао, а и даље влада, само мало реформисан. И није се догађао само у рату погођеним подручјима, већ у читавој земљи.

Што се тиче опште геополитичке ситуације, просто питање - како мислиш да будеш способан да утичеш на њу, ако ниси способан ни унутрашња питања своје земље да решиш, нити да заведеш ред у сопственој земљи?

А како живим и како се осећам у својој сопственој земљи, то не бих могао никако да подведем под нека "ситна" питања. То можда могу ови који су лепо живели, и чије је дупе било на сигурном, и чији су стомаци били сити, значи Слоба и његов партијски апарат. За мене то није ситно питање нимало.

Одговори

Одговори

(11-03-2016, 01:05 PM)Громовник Пише:  А шта је за оправдање? То што и у Италији, има лопова на власти? Јел зато треба да почнемо да оправдавамо и ове наше лопове?

Овде није било само лоповлука у рату, већ и пре и рата и после рата. Лоповлук који се овде догађао није везан за рат, него за сам систем власти и управљања који је владао, а и даље влада, само мало реформисан. И није се догађао само у рату погођеним подручјима, већ у читавој земљи.

Што се тиче опште геополитичке ситуације, просто питање - како мислиш да будеш способан да утичеш на њу, ако ниси способан ни унутрашња питања своје земље да решиш, нити да заведеш ред у сопственој земљи?

А како живим и како се осећам у својој сопственој земљи, то не бих могао никако да подведем под нека "ситна" питања. То можда могу ови који су лепо живели, и чије је дупе било на сигурном, и чији су стомаци били сити, значи Слоба и његов партијски апарат. За мене то није ситно питање нимало.

Нисам хтео другим лоповлуком оправдати Слобин лоповлук, био сам јасан да је то за осуду, ниси ме добро разумео, него сам хтео рећи да се то може догодити и у другим земљама.
Ко зна, можда у Новом Зеланду су чисти и тога нема али таквих крађа има у многим земљама а ипак оне не доживљавају санкције и бомбардовања.
Оно што си одговорио је оно што сам ја казао, да лоповлука је имало и пре и после рата, и пре и после Слобе, и онда не сме се повезивати са ратом.
Када сам искористио реч о „ситним“ питањима, поставио сам то под „--“ управо јер знам да то није ситно за оне који су изгубили новац. То сам написао на брзину и можда сам морао наћи бољи израз.
Свакако, хтео сам ти рећи да ако се све тумачи кроз питања унутрашње политике, која су по мени мање битнија, губи се укупан сценарио. Лоповлука има и у другим земљама док оно што је затекло Србију у деведесетим, то је нешто посебно и трагичније које се догађа ретким несрећним земљама.
Кажеш да је Слоба био неспособан и није умео урешити ни питања унутрашње политике. То је тачно, али хоћу да видим ко је у стању да уреши огромне проблеме Србије.
Ево, Мекензи тврди да са Драшковићем на власти 1991. све би било другачије... Можда да би Србија избегла рат, добила стандард као Шведска, Запад би је заволео и ко зна шта већ друго.
Колико је то реално и озбиљно??
А Драшковић је човек који је тражио да се одцепи турска рука итд и у свим књигама у којим се на Западу прича о том рату, њега сматрају иницијатором злог српског национализма...
Одговори

(13-03-2016, 07:18 PM)ЛукаЛоко Пише:  Кажеш да је Слоба био неспособан и није умео урешити ни питања унутрашње политике. То је тачно, али хоћу да видим ко је у стању да уреши огромне проблеме Србије.

Сигурно не неко ко наставља вештачки да одржава трули систем који је наследио.

Одговори

(08-03-2016, 12:13 PM)Mekenzi Пише:  Gadno vreme bilo, bilo je samo pitanje kada će se dogoditi, posle smrti J.B.Tita.
Već posle 80 godine išlo se ka raspadu SFRJ

Nažalost da se nikada ne ponovi više...

Тако је, најзад да се и ми једаред сложимо са Кизом!

ЗАТО, ДА СЕ ИСТО НИКАД НЕ ПОНОВИ ВИШЕ, ЗБОГ ЗАТО ЋЕМО И ДА УКИДАМО АУТОНОМАШКУ ПОКРАЈИНУ ВОЈВОДИНУ ЧИМ ДОЂЕМО ТАМО НАВЛАС'!

ПС

Узгред, еве нас јопет у остатак канадске зиме, управо радимо на слању венца у кућу смећа ради захвалности Титином мрцу јербо због Тите не одосмо тамо него на море карибско ђе за Титу млого не маре!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Đesi Prosvetaru,

Nadam se da si prezivio kanadsku 40 i neku zemu. Nemoj da se žališ, navikao si ti na te minuse.

Nego,

Otkad ti otiš'o na topla mora, Ođe ti se dveri raspadoše u param parčad, sada idu kako se to kaže moderno u tri-četiri kolone

Boško i Sanda. Glišić i Parović. Todorović i Đurđev ima ih još nekoliko, silni neki pokreti.

Sad zbuniše i ovu šačicu naroda za koga da glasa.
Idu ti proruske stranke u 6-7 kolona...

Međutim!

Što se Autnomne pokrajine Vojvodine tiče, mi vojvođanski srbi se nadamo većim ovlašćenjima posle izbora od Beograda. Nadamo se modernom ustavu u kome će cela Srbija biti decentralizovana, a Vojvodina dobiti dodatna ovlašćenja.

Takođe u planu nam nisu za sada nikakv linear city, zašta si se ti zalagao, to neka ti ostane futuristička zamisao..

Ono što je bitno.

Car Putin ti kapitulirao u Siriji podvio rep, eno povlači svu armiju iz Sirije, ponestalo zelembaća u kasi, takođe zabo se u Ukrajini već mesecima ni tamo ni vamo..

Pa nas ođe zanima, kako ćeš preko Odese, Karpata tj. čuvene Velike Rusije koja će izlaziti na topla mora doći do Vršca i osvojiti Vojvodinu...

Nemo' nas razočarati...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-03-2016, 11:51 PM)Mekenzi Пише:  Što se Autnomne pokrajine Vojvodine tiče, mi vojvođanski srbi se nadamo većim ovlašćenjima posle izbora od Beograda. Nadamo se modernom ustavu u kome će cela Srbija biti decentralizovana, a Vojvodina dobiti dodatna ovlašćenja.

Као на пример?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним