(11-03-2016, 01:05 PM)Громовник Пише: А шта је за оправдање? То што и у Италији, има лопова на власти? Јел зато треба да почнемо да оправдавамо и ове наше лопове?
Овде није било само лоповлука у рату, већ и пре и рата и после рата. Лоповлук који се овде догађао није везан за рат, него за сам систем власти и управљања који је владао, а и даље влада, само мало реформисан. И није се догађао само у рату погођеним подручјима, већ у читавој земљи.
Што се тиче опште геополитичке ситуације, просто питање - како мислиш да будеш способан да утичеш на њу, ако ниси способан ни унутрашња питања своје земље да решиш, нити да заведеш ред у сопственој земљи?
А како живим и како се осећам у својој сопственој земљи, то не бих могао никако да подведем под нека "ситна" питања. То можда могу ови који су лепо живели, и чије је дупе било на сигурном, и чији су стомаци били сити, значи Слоба и његов партијски апарат. За мене то није ситно питање нимало.
Нисам хтео другим лоповлуком оправдати Слобин лоповлук, био сам јасан да је то за осуду, ниси ме добро разумео, него сам хтео рећи да се то може догодити и у другим земљама.
Ко зна, можда у Новом Зеланду су чисти и тога нема али таквих крађа има у многим земљама а ипак оне не доживљавају санкције и бомбардовања.
Оно што си одговорио је оно што сам ја казао, да лоповлука је имало и пре и после рата, и пре и после Слобе, и онда не сме се повезивати са ратом.
Када сам искористио реч о „ситним“ питањима, поставио сам то под „--“ управо јер знам да то није ситно за оне који су изгубили новац. То сам написао на брзину и можда сам морао наћи бољи израз.
Свакако, хтео сам ти рећи да ако се све тумачи кроз питања унутрашње политике, која су по мени мање битнија, губи се укупан сценарио. Лоповлука има и у другим земљама док оно што је затекло Србију у деведесетим, то је нешто посебно и трагичније које се догађа ретким несрећним земљама.
Кажеш да је Слоба био неспособан и није умео урешити ни питања унутрашње политике. То је тачно, али хоћу да видим ко је у стању да уреши огромне проблеме Србије.
Ево, Мекензи тврди да са Драшковићем на власти 1991. све би било другачије... Можда да би Србија избегла рат, добила стандард као Шведска, Запад би је заволео и ко зна шта већ друго.
Колико је то реално и озбиљно??
А Драшковић је човек који је тражио да се одцепи турска рука итд и у свим књигама у којим се на Западу прича о том рату, њега сматрају иницијатором злог српског национализма...