(18-06-2016, 08:04 AM)Добровољац Пише: Друже Просветару....
Из ваших порука пречесто избијају крајње гордељиви нагони за истицањем својих интелектуалних или пак идеолошких назора као модел за све оне који су за вас млађарија или шта већ.
Одговор Добровољцу је уједно и одговор Кизи који вели, па каже:
(22-06-2016, 04:27 PM)Mekenzi Пише: A koja je razlika u dijaspori preciznije onde u Kanadi ko je Šugosloven a ko Srbin ako su oba ubježala zbog rata, bede i siromaštva...
Пааа...разлика је огромна ал'нуто разлога зашто ми поједине ликове ође називамо "млађаријом, или шта већ...."!
Једноставно, с'јесени 74-е прошлог века није било никаквог рата а "беду и сиромаштво" из тог времена најбоље је описао "Панонски гов*нар" Балашевић у песми "ал'се некад добро јело ба
Ш"!
Ми смо дакле, убјежали из идеолошких побуда јербо уто време се, између осталог, Србска Нова Година обележавала са скроз навученим завесама по неким институцијама као "Србска кафана" итд., а за певање "Ој Војводо Синђелићу" ишло се у затвор све до краја 80-их!
Међутим!
Речени Шугословен Петричевић није 'вамо убјежао што му је било
ПРЕМАЛО србовања но што му је било
ПРЕВИШЕ!
Сходно реченом, ми Срби, шака сиромаха, смо у то време кудили титића без покрића што чини
ПРЕМАЛО а они који су убјежали после 90-е су га пљували што чини
ПРЕВИШЕ на разбијању им вољене "Југе"!
Нас који смо дошли 70-их стара емиграција је звала "пасошари" јербо смо уљегли са пасошем, а емиграцију с'почетка 90-их сви заједно смо доживљавали као "Новосрбе" са којима се нисмо разумевали ниокочега и ниочему, од писма и језика па надаље...!
Шта'ш....