(09-10-2019, 01:36 AM)Јеремија Пише: (08-10-2019, 08:14 PM)Бенито Пише: Ваше Превасходство Председниче Републике Србије...
Ваше Превасходство Члане Председништва Босне и Херцеговине...

Дакле, кад ме кап није стрефила!!! Глупост и безобразлук очигледно краја немају.
"Натерао" си ме да погледам овај одвратни чин који је уједно и страховити пад СПЦ.
Верујте, повраћа ми се. Ни у најстрашнијим кошмарима нисам могао замислити оволико посрнуће наше цркве...
Владику Платона су усташе дословце потковале, уморили га најстрашнијом смрћу, али Он је остао Христов војник.
Ђакон Авакум је пострадао за Христа и Србство соколећи народ и поколења која долазе.
А, види ове срамоте!
Јеремијина нога ће строго пазити да не закорачи у "цркву" која је постала уточиште сотонистима.
Како Ти је воља, али не би баш доносио тако радикалне закључке.
Наиме, "свечана академија" уприличена је само због тога што је требало да се доделе ова два, тј три ордена. Било је присутно 10-15 епископа, а остатак су били ботови.
То најбоље показује какав је став већине епископа СПЦ према овом чину и Вучићу уопште. Да је сагласност за додељивање ордена Светог Саве првог реда Александру Вучићу постојала у врху СПЦ, он би био додељен у манастиру Жича, када је била централна прослава јубилеја 800 година од добијања аутокефалности српске цркве.
То се није десило из два разлога: 1. већина епископа и верника је против доделе ордена Светог Саве садашњем председнику Србије Александру Вучићу
2. Александар Вучић би морао присуствовати Светој Литургији по Типику Светог Саве, а познато је да он не присуствује Литургијама, јер не постоје докази да је и даље православне вероисповести, ако је икада и био.
Уопште узев, због овог великог лома који се догађа у нашем народу и цркви, ми уопште не стичемо утисак да је ове године 8 векова од аутокефалности коју је издејствовао генијални Свети Сава.
Што се Вучића тиче, давно сам вам свима написао да је то човек који је озбиљно угрожен због свог тинејџерског комплекса каријеризма. Не би се он либио да изазове и већи сукоб само због ордена.
За остајање на власти, он се неће либити ни да изазове грађански рат.
На жалост, ми неминовно идемо према том сценарију.