Поруке: 4,068
Теме: 19
Придружен: Jul 2016
Углед:
474
Пуковник Драгослав Павловић.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,068
Теме: 19
Придружен: Jul 2016
Углед:
474
Мале тајне великих мајстора.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,478
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
681
Можда да подигне морал људима, као и пуковник се бори заједно са војницима, бива и "рањен"?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 4,478
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
681
Ова фотка се врти по нету, пише да је реч о домобранима из Шкофје Локе у месту Ветрињ код Клагенфурта где је маја 1945. био заробљенички логор за Словенце. Међутим на слици има доста њих са шајкачама и кокардама.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,490
Теме: 8
Придружен: Aug 2013
Углед:
313
По лицима бих рекао да су ово младићи, могуће да су ово они које су одвојили и касније прикључили у своје јединице.
Поруке: 468
Теме: 1
Придружен: Sep 2019
Углед:
13
Да покушам да дам неко своје мишљење у вези ове фотографије коју сам поставио. Чини ми се да је у питању исти догађај на коме се налазе Бајо Станишић и митрополит Јоаникије I са генералом Биролијем. Има више фотографија тог догађаја и много воле да их деле ови монтенегрини, али јасно се види да у питању није никаква "смотра" или некаква "церемонија" како стоји у описима фотографија на интернету. На једној фотографији се чак види како Станишић води Биролија негде у планину. Јасно је да је у питању неки догађај, да ли можда размена заробљеника (или нечег?) јер Станишић је био главни вођа устанка, а митрополит се ту нашао као умирујући фактор.