Тема је Затворена
Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sudbina Republike Srpske

(14-05-2018, 05:57 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(14-05-2018, 02:59 PM)Ултрадесничар Пише:  120000 миграната кренуло у БиХ Шок

Што бре волиш да слажеш толико? Уђем на линк и видим наслов "Цвијановић: 50.000 до 120.000 миграната који би могли да дођу или покушају да уђу у БиХ"

Немој да пишеш да лажем када је председница владе РС рекла јасно да је могућа инвазија чак 120000 миграната у БиХ.
Можда тебе нији али и 50000 је много.

(14-05-2018, 06:15 PM)Ултрадесничар Пише:  Немој да пишеш да лажем када је председница владе РС рекла јасно да је могућа инвазија чак 120000 миграната у БиХ.
Можда тебе нији али и 50000 је много.

Та инвазија је почела још за време рата у БИХ ,тада су стигли први,па су ту заснивали породице, па су онда стизали други у надолазећим годинама, да би све кулминирало прошле године када је установљено да су Арапи већина у једном сарајевском насељу у коме су некада живели Срби.

Међутим,тренутно руководство Републике Српске покушава да сакрије једно убиство,премда су због тога изложени протестима сваки дан, па ме не би чудило да се ова најновија инвазија користи само за скретање пажње локалном становништву односно преусмеравању бриге на другу страну.

(14-05-2018, 07:07 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(14-05-2018, 06:15 PM)Ултрадесничар Пише:  Немој да пишеш да лажем када је председница владе РС рекла јасно да је могућа инвазија чак 120000 миграната у БиХ.
Можда тебе нији али и 50000 је много.

Та инвазија је почела још за време рата у БИХ ,тада су стигли први,па су ту заснивали породице, па су онда стизали други у надолазећим годинама, да би све кулминирало прошле године када је установљено да су Арапи већина у једном сарајевском насељу у коме су некада живели Срби.

Међутим,тренутно руководство Републике Српске покушава да сакрије једно убиство,премда су због тога изложени протестима сваки дан, па ме не би чудило да се ова најновија инвазија користи само за скретање пажње локалном становништву односно преусмеравању бриге на другу страну.

OK. Ко је убиство заташкавају власти РС ?

http://slobodanvaskovic.blogspot.rs/2018...grupe.html

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!

О том случају (убиству или самоубиству) Бања Лука бруји педесетак дана. Чак је и Народна скупштина РС ванредно засједала по том питању. Чуди ме да то не знате, односно да се у Србији о томе не прича и не чује. у Бања Луци су поводом тог протести свако вече.

(14-05-2018, 11:29 PM)luka.luke Пише:  Чуди ме да то не знате, односно да се у Србији о томе не прича и не чује.

Па где да чујемо кад је на власти Додиков пријатељ Blush

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!

https://www.youtube.com/watch?v=qJ_CvQ5sSCE

ДОДИКОВИ РЕФЕРЕРНДУМИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Сјећате се није давно било (што би рекао народни гуслар), најава и прпаганде Милорада Додика о референдуму у Републици Српској о укудању Суда и Тужилаштва Босне и Херцеговине. (Наравно није имао храбрости да га закаже)

Јуче његов министар правде Касиповић најављује оснивање и Вишег суда БиХ.

"Ми и даље мислимо да је потребно одредити надлежности, па онда обезбједити и могућност да имамо Виши суд БиХ", истиче Антон Касиповић, министар правде Републиек Српске.

ПАНДУРЕВИЋКА: СПРИЈЕЧИЋЕМО КАСИПОВИЋА ДА ФОРМИРА „ВИШИ СУД БИХ“
https://frontal.rs/pandurevicka-sprijeci...i-sud-bih/

Шта је то Ана потписала у Лондону што је обрадовало Хрвате?!
у Вести, Политика 13. јула 2018. 0

Београд – Премијерка Србије Ана Брнабић потписала је на Самиту у Лондону три декларације, а њен хрватски колега Андреј Пленковић тврди да у једној од њих јасно пише да се надлежност над злочинима из рата који су почињени на територији Хрватске предаје управо Хрватској. Да ли је тим потписом Србија испунила један од услова званичног Загреба, који је због тога више пута покушао да блокира Београд на путу ка ЕУ или је Пленковић ипак мало „надувао причу“?


„У Декларацији са Самита јасно пише формулација којом се надлежност над злочинима из рата који су почињени на територији Хрватске предаје управо Хрватској“, рекао је Пленковић о теми која потреса регион готово сваки пут када се састану српски и хрватски званичници или када се одлучује о напретку Србије ка ЕУ.
„Блиц“ је покушао да дође до декларација које су усвојене у Лондону. Тих докумената нема ни на сајту Владе Србије. Међутим, убрзо по потписивању декларација оне су постављене на сајт лондонског самита.
А шта у њима пише? Да ли је Србија попустила пред условљавањима из Хрватске и хоће ли се убудуће за злочине почињене у Хрватској (без обзира над ким су почињени) одговарати само пред хрватским судовима?
Формулација за коју је Пленковић тврдио да је јасно назначена у декларацији о ратним злочинима заправо не постоји. Ипак, питање надлежности у Декларацији о ратним злочинима се помиње у једној реченици, у којој се наводи да треба отклањати препреке за ефикасну регионалну сарадњу, укључујући размену информација, сарадњу између тужилаштва и брзу међународну правну помоћ.
Ексклузивно: ко су били овогодишњи учесници састанка „Билдербершке групе“ и шта је тамо тражила Ана Брнабић
Брнабићева на форуму у Аустрији: Србија је поуздан партнер за збрињавање азиланата
Брука: Андреа бисер не зна да говори а одлучује о београдским споменицима (видео)
Градоначелница Смедерева: Поносна сам на прекршајне пријаве због корупције
„Треба избегавати конфликте око јуридсикције“, било је све што је на ту тему писало у Декларацији.
У том документу пише и да треба поштовати пресуде међународних и домаћих судова које се односе на ратне и друге злочине, одбацивати мржњу и величање ратних злочинаца, имати поштовање према жртвама, без одлагања процесуирати важне случајеве и решити заостале предмете, као и појачавати капацитете тужилаца и судија.
Решавање питања несталих за пет година
Лидери влада Западног Балкана обавезали су се у Лондону, потписивањем декларација, и да ће обезбедити непристрасну и независну истрагу случајева несталих особа, те да ће у наредних пет година „решити што више случајева несталих особа“.
deklaracija o ratnim zločinima London
Такође, обећали су, између осталог, и да ће ангажовати све домаће институције које су надлежне за лоцирање и идентификацију несталих особа, како би дошли до информација о гробницама, те да ће у процесу тражења несталих ангажовати и чланове њихових породица. Они су се обавезали да тачне и поуздане информације о томе буду доступне јавности.
Гранични спорови
Представници држава Западног Балкана и Хрватске потписали су и Декларацију о регионалној сарадњи и добросуседским односима, у којој се наводи да ће сва билатерална питања решавати путем преговора „у духу суседства и заједничек посвећености евроинтеграцијама“.
Zaključci u Deklaraciji o ratnim zločinima
Такође, истиче се да ће у решавању отворених питања користити „мирна средства“, укључујући и међународну арбитражу, те да ће о начињеном прогресу једном годишње извештавати на самиту Берлинског процеса.
Посебно је назначено да се од Црне Горе очекује да ради са својим суседима на питањима решавања граничних спорова, као и да БиХ и Србија воде „техничку дискусију“ на исту тему.
Мада Србија највећи гранични проблем има са Хрватском, он се не помиње у поменутој декларацији.
Наташа Латковић / Блиц

https://www.vaseljenska.com/vesti/sta-je...lo-hrvate/

FOREIGN POLICY: Русија покушава да се убаци у безбедносни вакуум на Балкану
15. августа 2018.

Свако ко сумња да ће Русија настојати да попуни било какав политички вакуум у Европи који је остао иза Сједињених Америчких Држава, треба само погледати на Балкан. Посљедњих година, након што је пажња Вашингтона на регију сплахнула, Русија је увидјела своју прилику за утјецајем.

Главни циљ није Хрватска, која је чланица Европске уније и НАТО-а; нити Србије, која има дугу хисторијску везу с Москвом. Умјесто тога, Kремљ је усмјерен на Босну и Херцеговину, земљу западно оријентисану, која је ипак осјетљива на дестабилизацију, нарочито због избора који су у октобру.

Босна је административно подијељена између два децентрализована субјекта: Федерације Босне и Херцеговине, која има углавном бошњачко и хрватско становништво и Републике Српске, која има српску већину. Руска политика састоји се у потицању сепаратистичких побуда потоњих.

То подразумијева напоре који су наизглед безазлени као подршка православном становништву Републике Српске. Сљедећег мјесеца, у регионалном главном граду – Бањој Луци, поставит ће се камен темељац за нову православну цркву под покровитељством Русије у част руског цара Николе II који је стао у одбрану Србије у Првом свјетском рату. Након завршетка, у цркви ће бити одржаван служба и српских и руских свећеника у складу с њиховим православним деноминацијама.

Међутим, најинтензивнија сарадња између босанских Срба и Русије усмјерена је кроз снаге сигурности Републике Српске. Регији (ентитету) није допуштено да има властиту војску, под увјетима Даyтонског споразума који је 1995. године окончао босански рат, но задржао је властите полицијске снаге – које имају веома блиске односе с Москвом.

Током 2016. године, током службене посјете руске делегације у Бањој Луци, разговори су били усредоточени на успоставу партнерства између Републике Српске и руске полиције о питањима која укључују прикупљање обавјештајних података, борбе против тероризма и борбе против цyбер криминала. Република Српска се такођер сложила да ће угостити русе полицијске тренере и слати припаднике српских специјалних снага у Москву на обуку. Од тада, руски обавјештајни часници (бивши чланови Савезне сигурносне службе) често одржавају предавања и држе курсеве на полицијској академији Републике Српске и бањалучком универзитету на факултету за сигурносне студије, који служи као ентитетски одјел за планирање полиције.

Чланови факултета не скривају своје про-руске ставове. Предраг Ћеранић, декан факултета, бивши је часник обавјештајне службе и аутор књиге Kоме сметају мали Руси, под мали Руси мисли се на Србе. Ћеранић је у интервјуу за Фореигн Полицy изјавио: “Развој на Блиском истоку и надмдетање између Русије и Запада налази се на Балкану. Блиски исток и Балкан су стратешки важни за велике силе и рат на Блиском истоку утјече на њихово међусобно супарништво на Балкану”.

Размјена војног знања и дружења међу сигурносним особљем такођер тече у другом смјеру, од Републике Српске до Русије. Бивши војни часници РС-а често путују и раде у Русији. На примјер, бивши капетан Тихомир Ивановић из Бање Луке тренутно је предавач на једној од московских државни војних академија. (Његов син такођер студира теологију и дипломатију у Москви и учествује у активностима православне цркве у Републици Српској, Србији и Русији.)

У међувремену, под изговором протутероризма, Република Српска недавно је јачала своју полицију на начин који наликује директној милитаризацији, понекад уз помоћ Русије. На примјер, Министарство унутрашњих послова РС-а ове године је купило 2.500 пушака (дугих цијеви) србијанског произвођача Застава из Kрагујевца. Према ријечима Реуфа Бајровића, бившег министра привреде у Босни, то је десет пута више пушака високе снаге него број који наручују државне полицијске снаге у Сарајеву. Власти Републике Српске такођер отварају нови центар за обуку од 4 милиона долара на мјесту бивше касарне Залужани, недалеко од Бање Луке. Русија се већ обавезала да ће српским снагама пружити обуку против тероризма у центру, која ће служити као сједиште нових антитерористичких снага, логистичких јединица, и одјела за борбу против организованог криминала. Ови додаци ће српску полицију приближити раме уз раме с босанским снагама националне сигурности (СИПА, оп. прев.).

https://vidovdan.org/info/dodik-stejt-de...ke-srpske/

https://rs.sputniknews.com/regioni/20180...-prilepin/

енглески утицај?

https://vidovdan.org/info/pod-oruzjem-im...banjaluku/

(02-09-2018, 04:37 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  https://vidovdan.org/info/pod-oruzjem-im...banjaluku/

Британац, "Информер" је пропагадно гласило Председника Србије Вучића ( "као некада "Комунист" или "Борба" ) а сину Алије Изетбеговића Бакиру верују муслимани само што је у добрим односима са председником Турске Ердоганом.
FAKE NEWS.

П.С. Прича се да председник РС Додик и председница владе РС Жељка Цвијановић ће ускоро посетити Русију где ће их примити Председник Путин.

https://rs.sputniknews.com/regioni/20180...vic-putin/
Тема је Затворена


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним