Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Титова сахрана 8. маја 1980. године: Највећи скуп убица и диктатора

(17-05-2016, 11:28 AM)Mekenzi Пише:  ....kao BalaŠević u pesmama, koje vidim da slušaš....

Чуо ЈЕДАРЕД и никад не да заборавимо каква је то била трка до првог нужника!

Шок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(17-05-2016, 05:38 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(17-05-2016, 11:28 AM)Mekenzi Пише:  ....kao BalaŠević u pesmama, koje vidim da slušaš....

Шок

Jel to onomad kad su došli novosrbijanci u Kanadu pa pustili muziku...

Nego,

Šta ćemo sa lingvistikom i načinom izražavanja u Vojvodini i sa čuvenim Š..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(17-05-2016, 06:14 PM)Mekenzi Пише:  Šta ćemo sa lingvistikom i načinom izražavanja u Vojvodini i sa čuvenim Š..

Кад укинемо Титово наслеђе, аустро-угарску границу на Сави и Дунаву и такозвану Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, кад спојимо Београд и Нови Сад путем ЛИНЕАРНОГ ГРАДА у Град Светог Саве, онда мож'да Шиштите колќо 'оћете!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Самарџићу, Капетан је дао смислене примедбе. Свако ко је био на сахрани једног комунистичког диктатора ништа није бољи од тог истог комунистичког диктатора. И реци ми шта мислиш - да ли је опаснија експлицитна диктатура или она прикривена?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(18-05-2016, 11:32 PM)Vlad Alekš Пише:  Самарџићу, Капетан је дао смислене примедбе. Свако ко је био на сахрани једног комунистичког диктатора ништа није бољи од тог истог комунистичког диктатора. И реци ми шта мислиш - да ли је опаснија експлицитна диктатура или она прикривена?

Што?

Ми гледали са'рану ође у изгнанству једном и више пута и нами било мило видети ђе га са'рањују уземљу!

Међутим!

Не беше никога са глоговим коцем у близини, Велики Војвод још не беше одељао колац како ваља!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(18-05-2016, 02:23 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(17-05-2016, 06:14 PM)Mekenzi Пише:  Šta ćemo sa lingvistikom i načinom izražavanja u Vojvodini i sa čuvenim Š..

Кад укинемо Титово наслеђе, аустро-угарску границу на Сави и Дунаву и такозвану Autonomnu Pokrajinu Vojvodinu, кад спојимо Београд и Нови Сад путем ЛИНЕАРНОГ ГРАДА у Град Светог Саве, онда мож'да Шиштите колќо 'оћете!

Nije Vojvodina Titino nasleđe postoji ona još od 1816 god.

Međutim,

Pošto ti nikad nećeš doći u tvoju otadžbinu, jer hrabrosti nemaš ni na vlas' ni turistički, tako da od ukidanja i pravljenja linear city-ja nema ništa.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(18-05-2016, 11:32 PM)Vlad Alekš Пише:  Самарџићу, Капетан је дао смислене примедбе. Свако ко је био на сахрани једног комунистичког диктатора ништа није бољи од тог истог комунистичког диктатора. И реци ми шта мислиш - да ли је опаснија експлицитна диктатура или она прикривена?
Мислим да се опасност од диктатуре најбоље мери бројем њених жртава: убијених, мучених, логорисаних...
Одговори

(19-05-2016, 07:03 PM)Милослав Самарџић Пише:  
Мислим да се опасност од диктатуре најбоље мери бројем њених жртава: убијених, мучених, логорисаних...

ТИ СИ ДИКТАТУРА И БАШ СИ МИ МРСКА,
РЕЧЕ ДЕМОНОКРАТИЈА И ГЛАВУ ЈОЈ СМРСКА!

ПС

Да је Карађорђе чекао демократију у Марићевића јарузи са оном шаком виђених Срба ми би и дан-дањи били под Турцима!

Међутим!

Како је дошла демонократија, Правитељствујушчи Совјет и тако то, ето нами несреће, заваде и свађе, погибељ браће Недића, Хајдук Вељка, Стевана Синђелића и...пропаст Устанка!

Тако то иде кад се да пучини влас' уруке а по систему 1 билмез = 1 глас!

Пучина је стока једна грдна, добре Душе кад јој ребра пучу!

Вожд нами треба а не демонократија!

ТРАЖЕ СЕ 300 ХРАБРИХ ДА ОЧИСТЕ СРБИЈУ, АМА НЕ СА ГВОЗДЕНОМ МЕТЛОМ НО СА ГОФ?ЊИВОМ МОТКОМ!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(19-05-2016, 07:03 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Да, разумем те у потпуности. Никада до сада нисам био у затвору, логору, нико ме није експлицитно физички злостављао. И нисам убијен, разуме се. То су ужасне ствари.
Али ево шта сам хтео рећи. Пример из наше прошлости и из наше садашњости. У Титовој Југославији се добро знало ко је ко, постојала је јасна граница између опозиције и власти. Та граница је била или у затвору или на гробљу. Титова диктатура је била експлицитна диктатура, како по својој форми тако и по својој суштини.
1989. године пада Зид и ми улазимо у транзицију. Људи су веровали Милошевићу, па се испоставило да је мућак. Затим Вуку и Шешељу, а они мућак такође. Па Коштуници и Ђинђићу. Мућак. Људи данас верују Вучићу. Мућак. Неки други Бошку Обрадовићу, Саши Радуловићу... Шта ако се испостави да су и они мућак? Где је власт, а где је опозиција? Где је граница? Шта ако сви раде за истог газду? Можда је политичка сцена заправо позорница на којој свако игра додељену му улогу. Некада смо имали Тита. Ко сада влада Србијом? Ко влада највећим делом света? Или можда овако - ко влада читавим светом?
Србија је мала држава. Логично је да плеше онако како велике силе свирају. А какво је стање у великим силама? Да ли је у Америци на снази диктатура? Нека врста такозваног демократског тоталитаризма? Да ли су опаснији опијеност духа и егзистенција у веселом паклу, или трпљење физичког бола и насилна смрт?

Одговори

У бре ал си постао филозоф. Smile
Али ако хоћеш да релативизујеш онај мој став, не може, не иде...
Одговори

(20-05-2016, 09:56 PM)Милослав Самарџић Пише:  У бре ал си постао филозоф. Smile
Али ако хоћеш да релативизујеш онај мој став, не може, не иде...

Ја се убих од размишљања и писања, глава ме заболе, а ти мени тако. Smile

Ево мапе на којој се види ко је био, а ко није био. Не знам колико је релевантна...

https://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A1%D0%BC...uneral.svg

Одговори

Из текста Гос'н Самарџића, па каже:

Цитат:Ове године, један од ретких изузетака је фељтон Пере Симића у “Новостима“ о мрачној Титовој улози у вези концентрационог логора Јасеновац.

Међутим!

Дал'је ико сем својевремено Момира Крсмановића, детаљно обрадио ввишегодишњи концентрациони логор за Србе који је касније постао самоуправљачко предузеће "Криваја" из Завидовића?!

У том логору су се читава србска села рађала и умирала годинама, И ТО УСРЕД ТЕ ЦИВИЛИЗОВАНЕ ЕВРОПЕ У МИРНО ПОСЛЕРАТНО ВРЕМЕ, а чији су представници дошли на сахрану монструма!

Дал'је могуће да је Крсмановић то измислио, по њему постоје хиљаде сведочења на магнетофонској траци које је сам прикупио!

Шта кажу историчари, Гос'н Динчић и други млађани Четници-почетници?

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(17-05-2016, 05:38 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Шок

Добро да ниси чуо ову. Та му је уз Рачунајте на нас главна. Занимљиво да су га за вријеме Милошевића рокери парафразирали. Један концерт су назвали НЕ рачунајте на нас.

Djordje Balasevic - Tri Put Sam Video Tita

Jednom se otac moj
sa posla kuci vratio pre
odenuo mi praznicno sve
i poveo me na trg

Bio sam klinac jos i
bilo mi je tek oko pet
al' dobro pamtim nasmejan svet
i svecan i sretan grad

Nisam razumeo zastave
guzvu, znao sam tek
nesto je vazno, jer otac
me tad prigrli snazno
rece mi, sine, gledaj i pamti

Ref.
I ja sam video Tita Marsala
legendu tu, slobodotvorca
coveka tog, druga i borca

Tada sam ja video Tita prvi put

U skolskim danima
o njemu su nas ucili sve
al' zivot nam objasnio tek
to kakav je covek Broz

Bio sam momak vec
kroz muziku sam trazio rec
pred jedan koncert prostruja vest
da doci ce mozda on

I ja sam stajao malen
s gitarom, predamnom sve,
moje detinjstvo, sloboda, mir
bratstvo, jedinstvo
predamnom on, nasmejan, vecan

Ref.

Tada sam ja video Tita drugi put

Bio je peti maj, iz
Skoplja me je vodio put
na stanicama dus pruge svud
tisina i nema bol

Bitola, Maribor, Rijeka
Niksic, Zenica, Bor
i svaki covek i svaki dom
je zalio dusom svom

Al' ja sam video visoke peci
fabrike dim, siroke njive
gradove sto slobodni zive
decu i mir i jato ptica

I opet sam video Tita Marsala
legendu tu, slobodotvorca
coveka tog, druga i borca
opet sam svud video Tita
Одговори

Куку....тај је надмашио и Титиног дворског пјесника, алкоса Бранка Ћопића!

Тужан

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним