Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Омиљена сцена у српском филму

Бићу први, а нека форумаши напишу која им је сцена из домаћег филма најупечатљивија или најомиљенија. Та сцена, коју ћу похвалити, треба да истрпи критику због редитеља који је много моћније могао урадити. Али, иако сам у тој улози видео пре свих Љубу Тадића, морам да кажем да ме Бата одушевио сведеним приступом тој захтевној улози. То је, наравно, улога попа Нићифора у филму Нож. Ради се о сцени када га усташе живог спаљују у цркви, а он чувши да неће убити Илију, изговара Хвала Ти Боже. Иначе, овим описом клања и крешендом са спаљивањем Нићифора, Вук Драшковић је додирнуо сам врх српске књижевности. На жалост, то више никад није успео да уради.
Одговори
Music 

телефонске жице зује Краљ нам Петар поручује:

[Слика: battle_of_neretva_00_54_10_2011_12_03_20_25_12.jpg]
screen capture freeware

И наравно:

друг Стојан је био скроз у праву.

И драга успомена на дјетињство и завичај:

филм је Југословенски али је тема, фабула и радња апсолутно Српска.
Одговори

Скупљачи перја - Беким Фехмиу објашњава милиционерима зашто је из возила у покрету бацао перје по путу.
Три - на крају другог дела овог триптиха Бата Живојиновић урла "животе!", на крају трећег дела у кадар улази читава свадба.
Квар - Берчек објашњава Неди Арнерић зашто му је херпес на споловилу.
Живот је леп - сцена када на телевизији иде документарац о клању китова.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Одлична сцена Синовци, као и филм.
Одговори

Po meni najjača....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

[Слика: 556260_436067416425901_1188667905_n.jpg?...e=5811A9B3]
- Дрино, јебем ти...
Моја омиљена, без икакве конкуренције!
Одговори

(07-07-2016, 01:06 PM)Бранке Пише:  

Уфф.

Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Свакако цео филм Синовци.
Али не треба заборавити и овај филм и његову радњу.

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

:cool:

Д М
Одговори

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним