Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Бићу први, а нека форумаши напишу која им је сцена из домаћег филма најупечатљивија или најомиљенија. Та сцена, коју ћу похвалити, треба да истрпи критику због редитеља који је много моћније могао урадити. Али, иако сам у тој улози видео пре свих Љубу Тадића, морам да кажем да ме Бата одушевио сведеним приступом тој захтевној улози. То је, наравно, улога попа Нићифора у филму Нож. Ради се о сцени када га усташе живог спаљују у цркви, а он чувши да неће убити Илију, изговара Хвала Ти Боже. Иначе, овим описом клања и крешендом са спаљивањем Нићифора, Вук Драшковић је додирнуо сам врх српске књижевности. На жалост, то више никад није успео да уради.
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
27-05-2016, 04:21 PM
телефонске жице зује Краљ нам Петар поручује:
screen capture freeware
И наравно:
друг Стојан је био скроз у праву.
И драга успомена на дјетињство и завичај:
филм је Југословенски али је тема, фабула и радња апсолутно Српска.
(Последња измена: 02-06-2016, 10:28 PM од
Брада.)
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
Скупљачи перја - Беким Фехмиу објашњава милиционерима зашто је из возила у покрету бацао перје по путу.
Три - на крају другог дела овог триптиха Бата Живојиновић урла "животе!", на крају трећег дела у кадар улази читава свадба.
Квар - Берчек објашњава Неди Арнерић зашто му је херпес на споловилу.
Живот је леп - сцена када на телевизији иде документарац о клању китова.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Одлична сцена Синовци, као и филм.
Поруке: 9,121
Теме: 234
Углед:
373
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 9,121
Теме: 234
Углед:
373
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,439
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
875
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
875
Д М