Гласање: Шта са хрватима? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Помирљиво,као и до сад, на своју штету, само да их не наљутимо.
0%
0
0%
Не знам, брига ме.
0%
0
0%
Како они нама, тако ми њима, у зависности од случаја до случаја.
21.05%
4
21.05%
Само оштро, увијек и свуда против њих у ишчекивању коначне освете.
78.95%
15
78.95%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нови примјери страдања Срба у Крајини

(21-01-2017, 12:27 AM)Филип Пише:  
(20-01-2017, 10:26 PM)treca smena Пише:  Boze procitao sam strasne stvari ali preterujete u nekim brojkama ovde pogotovo ovo koliko je ubijeno Srba u NDH.
Ko nas jebe sve redom kad Apis nije valjao ni danasnja sluzba ne moze da valja, a kralja su ubili ali kad je hteo da bude veliki Jugosloven.Skupis podatke ko seta gradom i sasvim slucano pojede ga mrak. Srbi su stoka kao narod e to je najveci problem, nama treba diktatura pa svakog meseca svi koji su preko po 100 jevreja pa kad skupis pare resavas jedno po jedno

Само у Јасеновцу 500.000 Срба преко Дрине...а остали логори, рат. Апис је асасин није добар елемент.

Наиме велики проблем код Срба у Србији је, кад је пао социјализам (комунизам) 2000. године фалио нам је још један пети октобар. Чувени борци против Слобе, Коштуница и Ђинђић чим су осетили паре променили су идеологију српског родољубља. А народ се окренуо вери коначно смо Немањићи, што је апсурд код великог броја људи ГДЕ су на делу кад је политика у питању. Ево сад су били избори...питам се само колико има прелетача из Равногорских породица. Јер ово је нека врста Недићевске
власти туђин си у својој земљи. Омладина је позитивна а за старије немам речи, секу себи прсте па опет за истог гласају. Мене као некога ко воли своју земљу и не жалим живот кад је она у питању тако ми Бога светога, јер је то најискренија љубав (српски национализам) ЈАКО иритира кад се скупи народ у цркви а притом премијер за кога гласају није верник. Rolleyes Такође проблем је код нас што су се сви отцепили од Србије а ми остадосмо са истим људима, политичарима.

Mesam pojmove. Evo ja nisam iz Ravnogorske porodice i zasto bi bih bio manji Srbin od bilo koga, ja sam iz Hercegovacke porodice koja poreklo pisano vuce od potomaka koji su ucetovali u vremenu Kosovskog boja i samim ti meni gledano istorjski moji koreni su daleko povezaniji nego sto Cetnistvo uopste postoji. Moji potomci su cetovali mnogo ranije a pradjeda jedan od vojvoda iz Hercegovackog ustanka.

Sledece ni jedan politicar nije patriota i svaki od njih radi za neku sluzbu jer da ne radi ni jedan ne bi dosao na vlast. Spomenu si Djindjica pa on je sam rekao treeeba bombardovati Srbiju, rat proveo u Nemackoj. A kad je dosao na vlast unazadio je Srbiju i rasprodao sve.

Sledece Crkva? Iskreno ja kad vidim ko je sve postao vernik i kako izgleda danas crkva, odnosno oni koji sluze Bogu kako su debeli i voze besna kola ja kazem neka hvala nije to moja prica. Kazu svuda ima kukolja pa evo iz ovog sto sam ja do sada video ima ih i previse.

Sledece. Stariji ljudi o njima uvek treba pricati sa postovanjem jer oni su bili u tvojim godina a ti u njihovim nisi. Omladina je u rasulu pa kevu bi prodali za kintu, svi gledaju kako ce da pobegnu sto dalje iz ove Srbije, jer je zivot samo jedan. Pa moji drugovi su rasuti po celom svetu a i oni koji nisu u procesu su da pobegnu.
Одговори

графит мржње према Србима у Карловцу

[Слика: grafit-mrznje-karlovac-a8fe67621d3ba37e0...ew_art.jpg]

У карловачкој четврти Раковац освануо је графит којим се позива на убијање српске дjеце.
Цитат:srbska djeca dosla vatat zeca Ubij djecu Ubij djecu spasi zivot zecu
Одговори

Па да, видиш овако нешто где дегенерисани Хрвати алудирају на породицу Зец и онда ти дођу велики Срби из несрпских земаља прекоморских да ти указују на масоне и темпларе. Далеко било да нам је Ватикан највећи непријатељ. Таман посла.
Одговори

Антисрпски скуп у центру Загреба
субота, 18. феб 2017, 18:02 -> 18:33
На Тргу бана Јелачића у Загребу одржан је антисрпски скуп на којем је затражен прогон Милорада Пуповца и Војислава Станимировића. Уз националистичке песме критиковани су Срби, њихови представници као и постављање ћириличних табли у Вуковару. Пале су оптужбе и на рачун “аболираних четника који су претворени у привилегирану националну мањину”.
Најновијим нападима на српску заједницу придружили се задарски и вуковарски ветерани, пише Портал новости.

Скуп који су у центру престонице Хрватске организовале организације "Жене у Домовинском рату" и "Координација удружења проистеклих из Домовинског рата", протекао је уз нападе на рачун Срба, њихових представника и антифашиста.

Како преноси Портал Новости, организатори су у обраћању описивали деловање "антифашистичке ЈНА и брадатих четника" 1991. године, закључивши да је те године Хрватска "видела више храбрости него вековима уназад".

Истакнуто је да за злочине над Хрватима "нико није ни условно осуђен", а да се "уместо у затвор ишло у државна тела".

"Аболирани четници су претворени у националну мањину која ужива сва права и привилегије, док су ветерани дискриминисани. Обновљене су им куће, извршен повраћај станарских права, регулисане пензије и признат радни стаж из Крајине, имају предност при запошљавању у јавним установама", набројане су махом неинстините тврдње, преноси Портал Новости.

На скупу су прозвани преседник СДСС-а Војислав Станимировић и председник Српског народног већа Милорад Пуповац, које су, између осталог, оптужили за "србовање по Србу и југословенске оргије по Јасеновцу".

Осудили су и постављање ћириличних табли у Вуковару и стали у одбрану оних који су их уништавали.

Окупљени су певали националистичке песме, међу којима и оне Марка Перковића Томпсона. Затим су извели перформанс на којем су се, свезаних руку и са лепљивом траком преко уста, окупили у круг држећи хрватске заставе, од којих је једна имала грб са почетним белим пољем.

Кардинал Бозанић: Степинац је наш оријентир

субота, 18. феб 2017, 16:18 -> 16:46
Хрватски кардинал Јосип Бозанић изјавио је да је Алојзије Степинац "оријентир у деловању" Католичке цркве у Хрватској.
На скупу бискупа загребачке митрополиије у Бјеловару, Јосип Бозанић се осврнуо на велики одзив верника на овогодишњој прослави празника Алојзија Степинца, 10. фебруара у загребачкој катедрали, и на, како је рекао, "лепоту славља" тог празника, преноси Хина.
Бозанић је додао да се тај скуп бискупа одржава "у атмосфери недавне прославе верског празника блаженог Алојзија Степинца", саопштено је из Загребачке надбискупије.

На заседању у седишту Бјеловарско-крижевачке бискупије, под председавањем кардинала Бозанића, учествовали су сви бискупи загребачке митрополије.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/U...ncu/412277

U Osijeku otkriven spomenik Alojziju Stepincu (VIDEO)

SKANDAL NA HRT-u: Sveštenik VELIČAO USTAŠE u direktnom prenosu
Luka Prcela, prior dominikanskog samostana u Splitu, u propovedi u direktnom prenosu na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, kritikovao je predsednicu Hrvatske zbog izjava o NHD i istovremeno veličao zločne ustaške Drugog svetskog rata, prenosi hrvatski N1.

[Слика: 89ba2ac4a3.jpg]

[Слика: 89be73d0f4.jpg]

Rehabilitacija Stepinca, ustaško divljanje u Srbu i širom Hrvatske, davanje imena ulicama po Miletu Budaku, ustaškom ministru koji je tvorac ideje da trećinu Srba treba pobiti, trećinu proterati i trećinu pokatoličiti, pa čak i po 10. aprilu, danu stvaranja NDH, fašistički ustaški pozdrav “Za dom spremni” po stadionima i koncertima, kukasti krstovi na terenu u Poljudu, podizanje spomenika ustaškom teroristi Miri Barišiću, koji je ubio jugoslovenskog ambasadora, šta je to ako ne rehabilitacija fašističke ustaške NDH? - zapitao se
Одговори

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ – ХРВАТИ БЕСНИ: Матичар навео да се Вировитица налази у Србији!

[Слика: 13015498_10201441506916965_4955557782579565936_n.jpg]

Пре неколико дана у Хрватској се догодио велики скандал. Наиме, матични уред у Вировитици издао је извод из матичне књиге рођених у коме стоји да се Вировитица налази у Србији!

То је изазвало велики скандал, поготово што се зна да је Шешељ заговарао идеју „Велике Србије“ у чијем саставу би се налазила и Вировитица!

Хрватски медији бесно извештавају о томе и констатују да је срећа што у изводу не стоји и република рођења – „ВЕЛИКА СРБИЈА“!

(Интермагазин)

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Дат списак за хапшење 76 Срба

Хрватско правосуђе издало налог за привођење због наводних ратних злочина. БиХ већ изручила Рајка Аничића (58). Потернице из Бјеловара још из 1994.

Цитат:РАЈКО Аничић (58) из села Ђуловца код Бјеловара, кога су власти БиХ изручиле Хрватској на дан када је Француска ослободила Рамуша Харадинаја, само је један од 76 Срба из бјеловарског краја које потражује хрватско правосуђе због наводних ратних злочина против цивилног становништва. Жупанијски суд из Бјеловара још 8. фебруара 1994. године за њима је расписао потернице и одредио притвор. То је 27. марта ове године потврдио Жупанијски суд у Загребу.

На загребачком списку тражених Срба, до којег су дошле "Новости", захваљујући адвокату Душану Томићу, осим Аничића, налазе се и имена Љубана Амиџића, Жељка Босанца, Јована Царевића, Вељка Дујановића, Бранка Џелајлије, Ранка Џелајлије, Влада Гатарића, Недељка Косановића, Тома Легена, Косте Маливојевића, Милана Миркајловића, Петра Рончевића, Вељка Стјепановића, Милана Шарчевића, Дмитра Жарковића, Влајка Барунца, Сава Бјелобрка, Миленка Благојевића, Славка Благојевића, Јована Борковића, Љубишка Босанца, Митра Босанца, Борислава Божића, Дарка Црнобрње, Рајка Црнобрње, Миодрага Чуча, Миодрага Р. Чуча, Тихомира Драјића, Саве Гагуле, Здравка Гатарића, Предрага Хеђија, Златка Хеђија, Бранка Хопа, Илије Калинића, Љубушка Колунџића, Милана Кујунџића, Владимира Кезеле, Милорада Колунџића, Милана Кончара, Синише Кончара, Љубушка Крагића, Јована Кукића, Момчила Мачка, Јоце Марића, Вељка Марића, Зорана Марковића, Бранка Орозовића, Мирка Париповића, Синише Плавшића, Љубушка Прерадовића, Душана Радановића, Милана Рекића, Момира Рекића, Рака Рекића, Стеве Рекића, Милана Шопаловића, Даниела Врачарића, Петра Врачарића, Душана Забрдца, Горана Жарковића, Саве Жарковића, Саве Б. Жарковића, Здравка Жигића, Милорада Жестића, Винка Жупљанина, Алексе Џелајлије, Николе Мишљеновића, Рада Жарковића, Цвета Познића, Младена Радијевца, Радослава Ђукића, Љубомира Јагодића и Дамира Старацбошка.

- Сви ови људи чим буду ухапшени, биће одведени у притвор ако се нађу у Хрватској - каже адвокат Томић. - Мислим да би било сасвим логично да се за оне који су осумњичени, а живе у Србији, предмети проследе Србији, а не да "лове" људе по сваку цену.

АДВОКАТ ТОМИЋ: А ХАГ?

- ЧУДНО је, у најмању руку, што овај предмет није био у рукама Хашког тужилаштва, које је, по договору, требало да одлучује где ће се у ком предмету за ратне злочине поступати - каже адвокат Душан Томић, који је заступао ухапшеног Рајка Аничића. - Мог клијента терете да је, као припадник некадашње ЈНА, возио тенк као обичан војник, док Хрват, који је био командир и који му је командовао, по њима нема кривице.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81...0%B1%D0%B0
Одговори

Усташоидна Колинда тера докле може. А моћи ће док је код нас ова пизда на власти.

Кад им ухапсиш 10 усташа неће више овако да се понашају. Али како хапсити усташе кад немаш подршку ни од кога , додуше са моје тачке гледишта и није потребна, али шта радити кад српски властодржци ко вуњаре гледају преко ограде и чекају да их неко потапше по рамену и одобри било какав потез.
Одговори

Песма из колоне (стихови дечака који је преживео "Олују")

Никад нећу избити из главе,
ону слику, очи моје плаве,
Кад ме матер у коприве скрила,
нека сила уз мене је била.

Кроз маглу се сећам неких ствари,
у Србију бос је дош`о стари,
Ко је ноћи покрај пута пров`о,
морао би разумети ово.

Најстаријег не упамти брата,
нестао је тамо пред крај рата,
Нисам сазно још су ране свеже,
ђе ми кости братовљеве леже.

Памтићу до смрти,
ја август четврти,
Људе како сузе роне,
и по небу авионе,
Празних руку и без хлеба,
тад сам био мала беба ...
Одговори

[Слика: 15181220_473336932836888_777888270322707433_n.jpg]

[Слика: 15171083_473336996170215_108948892390476057_n.jpg]
Одговори

Посланик Српске мањине је говорила на свом матерњем језику у хр.сабором што је довело до згражавање "домољубивог пука".

Цитат:чин игнoрирaњa службeнoг jeзикa у хрвaтским држaвним институциjaмa тe нaсилнo кoриштeњe jeзикa кojи свe нaс, суврeмeникe српскe aгрeсиje нa Хрвaтску 1991. – 1998., пoдсjeћa нa убиjaњe и силoвaњe нaших нajмилиjих грубa прoвoкaциja у нajвишeму држaвнoм, зaкoнoдaвнoм тиjeлу

https://www.portalnovosti.com/dnevno-hrt
Одговори

(05-11-2017, 10:42 PM)Брада Пише:  Посланик Српске мањине је говорила на свом матерњем језику у хр.сабором што је довело до згражавање "домољубивог пука".

Цитат:чин игнoрирaњa службeнoг jeзикa у хрвaтским држaвним институциjaмa тe нaсилнo кoриштeњe jeзикa кojи свe нaс, суврeмeникe српскe aгрeсиje нa Хрвaтску 1991. – 1998., пoдсjeћa нa убиjaњe и силoвaњe нaших нajмилиjих грубa прoвoкaциja у нajвишeму држaвнoм, зaкoнoдaвнoм тиjeлу

https://www.portalnovosti.com/dnevno-hrt

За NOVOSRBE је најважније да се у латиничарској NOVOSRBIJICI дух и наслеђе Србског Језика итекако ИГНОРИРА а за понашање такозваних "хрвата" и осталих, NOVOSRBU глава не бучи!

Због тога смо ми и били принуђени да уведемо назив НЕДОВРШЕНИ ХРВАТИ еда би знали ко је ко у овом остатку од остатака Србства!

Киза овдашњи се с'отим слаже, па каже:

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-nakon

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(06-11-2017, 04:23 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(05-11-2017, 10:42 PM)Брада Пише:  

За NOVOSRBE је најважније да се у латиничарској NOVOSRBIJICI дух и наслеђе Србског Језика итекако ИГНОРИРА а за понашање такозваних "хрвата" и осталих, NOVOSRBU глава не бучи!
Због тога смо ми и били принуђени да уведемо назив НЕДОВРШЕНИ ХРВАТИ еда би знали ко је ко у овом остатку од остатака Србства!

О зарибала, задрта, стара пукотино. Па ја сам цитирао ријечи неке уреднице на хр.телевизији. Отуд "игнорирање"
Одговори

(06-11-2017, 10:28 AM)Брада Пише:  

О зарибала, задрта, стара пукотино. [b]Па ја сам цитирао ријечи неке уреднице на хр.телевизији. Отуд "игнорирање" [/b]

Нами је кристално јасно да си ти цитирао такозване "хрвате"!

Међутим!

Нами није јасно чему љутња с'твоје стране кад је наша примедба била упућена Кизи у вези ПРЕТЕРАНЕ помодарске употребе појма NAKON, јербо исти Киза, као и већина НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА, брани кварење Србског Језика док с'друге стране "хрвати" љубоморно чувају своје извитоперено наречје!

Тагата је наша поголема!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(07-11-2017, 04:11 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(06-11-2017, 10:28 AM)Брада Пише:  

О зарибала, задрта, стара пукотино. [b]Па ја сам цитирао ријечи неке уреднице на хр.телевизији. Отуд "игнорирање" [/b]

Нами је кристално јасно да си ти цитирао такозване "хрвате"!

Међутим!

Нами није јасно чему љутња с'твоје стране кад је наша примедба била упућена Кизи у вези ПРЕТЕРАНЕ помодарске употребе појма NAKON, јербо исти Киза, као и већина НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА, брани кварење Србског Језика док с'друге стране "хрвати" љубоморно чувају своје извитоперено наречје!

Тагата је наша поголема!

Нама су ваша писанија нејасна, о стари емигранту. А кизе нема на овој теми, њему је Крајина "тзв". Нема њега вамо.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним