Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Преминуо војвода Милорад Јанковић

Са великом тугом обавештавамо да је 06.06.2014 после дуге и тешке болести и Сиднеју-Аустралија своју племениту душу Богу предао Милорад-Мића Јанковић-Четнички Војвода.
Милорад је рођен у предстоници Србске Спарте-Подгорици 24.05.1948-ме од оца Влада и мајке Милице. Пошто се оженио Даницом-Бебом Савићевић 1970-те и добио прво дете Тању у Аустралију се доселио 1972-ге. У Аустралији су изродили још троје деце; Николаја, Зорку и Тамару.
Одмах по доласку у Аустралију, придружио се националној емиграцији и постао члан Организације Српских Четника Равна Гора чији је члан остао до краја живота.
Био је увек у првим редовима борбе против комуниста,усташа и осталих србских душмана, којих је увек било у изобиљу..
1987-ме у Сиднеју, где је Милорад провео највећи део свог емигрантског живота, пријавио је и водио је демонстрације испред Југо-комунистичког конзулата против геноцида које су на Косову спроводили Шиптари под заштитом кумуниста.
У рат је отишао 1991-ве године ,ратовао је на Велебиту, Србињу(Фочи),Горажду и Прибоју.
Због изузетне храбрости, постао је прво командант, а касније је на препоруку Војводе Милике-Чека Дачевића поглашен за Четничког Војводу.
Из рата се вратио 1993-ће, и национални рад наставио у Организацији до свога упокојења.
Сахрана Војводе Миће одржаће се на гробљу Слободног Србског манастира Св. Сава код Камбере.
Вјечнаја памјат у царству Христовом многотудном рабу Божјем Милораду!
Братислав Станковић
[Слика: mica-jankovic.jpg]
Војвода Јанковић на Анзак деју (стоји први с десна, браон шубара)
Одговори

Слава му и хвала за борбу у рату!
Одговори

Велики Србин и велики човјек. Нека му је вјечна Слава !

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Извињавам се што сада пишем на овој теми, али зар не мислите да је он био УДБ агент чим га је Чеко "произвео" у четника.
Одговори

(06-06-2020, 09:00 AM)ОРЈУНА Пише:  Извињавам се што сада пишем на овој теми, али зар не мислите да је он био УДБ агент чим га је Чеко "произвео" у четника.

Зашто мислите да да онај кога Чеко промовише ради за УДБУ?
И како је могао да га прогласи у војводу кад на то има право само најстарији војвода.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним