Поруке: 353
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
174
У мом селу кад хоће да ти кажу да ниси ни за шта, веле:''Само нек си жив и здрав!''
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
"Након што смо 45 година живели у једноумљу сад већ 30 година живимо у малоумљу."
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Афоризми прочитани 10. септембра на 34. Међународном фестивалу поезије Смедеревска песничка јесен, у оквиру манифестације "Сатир у сенату на захтев гласача"
Срби су небески народ. Остали су без земље.
Наши генерали су изузетак. Они ни после битке нису паметни.
Ми чврсто стојимо на бранику отаџбине. Само браник стално померамо.
Не може сада свака будала да води државу. Већ само она која је у владајућој партији.
Лудаци код нас ништа не умишљају. Они стварно јесу председници, премијери, министри, генерали, начелници...
Добро је што наши политичари све чешће иду у иностранство. Лоше је, међутим, што се враћају.
Око заставе не можемо да се сложимо. Али, да смо усрали мотку, сви се слажу.
Полиција у стопу прати криминалце. А неке је чак и претекла.
Једна половина становништва је за левицу, а друга је за десницу. Међутим, сви су добили оно између.
Дивим се Турцима. Требало је са нама Србима издржати пуних пет векова.
Не износимо више прљав веш, јер смо остали и без гаћа.
Србија може да храни целу Европу. Али то што ми највише производимо, није за јело.
Народ нема шта да тражи на улици. Контејнери су потпуно празни.
Радници су ступили у генерални штрајк, али то се ни најмање није одразило на производњу у нашој земљи.
Све смо покушали да не потонемо. Осим да пливамо.
Ако само слога Србина спасава, онда нам нема спаса.
Није добро да буде више кандидата. Зато што Срби увек изаберу најгорег.
Од свих занимања, у Србији су најтраженији криминалци.
Морам и да похвалим нашу владу: Највише је урадила на плану криминала.
Суди се и невинима. Пред законом су сви једнаки.
Обећали су нам шведски стандард. Од тада се много Срба иселило у Шведску.
Остварили смо ову паролу: Сви Срби у јадној држави.
Србима нису потребне визе. Ми ионако највише путујемо на онај свет.
Најновије поскупљење грађани неће ни осетити. Ни до сада нису ништа куповали.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М