Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(12-11-2019, 09:26 PM)Николај Пише:  Кад сам видео ово говедо на почетку књиге, нисам ни сумњао какав ће да буде део о Другом светском рату.

Шта да ти кажем,исто као и овај данас.
Иако читав низ људи из војске пише књиге о истом периоду на потпуно други начин.Објективан.Министарство Одбране званично не одступа од званичне комунистичке историографије када је у питању ДСР.
Одговори

[Слика: lov_na_romela-stiven_presfild_v.jpg]

Извор за слику:https://www.laguna.rs/n2238_knjiga_lov_na_romela_laguna.html

Цитат:Jesen 1942. – severnoafrička pustinja. Nacisti su pregazili Evropu, a feldmaršal Ervin Romel i njegov Afrički korpus potukli su britansku Osmu armiju i hrle prema dragocenim naftnim poljima Bliskog istoka. Ako tenkovi Pustinjske Lisice osvoje te izvore, Hitler će imati dovoljno goriva za uspešnu ofanzivu protiv Crvene armije. Britanska vlada sve nade polaže u smeli plan: poslaće malu, vrhunski obučenu ekipu komandosa, Pustinjsku grupu za daleka dejstva, u nepijateljsku pozdinu da ubije Romela.

Ispričana iz ugla mladog tenkovskog oficira i zamenika komandira patrole Lorensa Čapmana, ova izvanredna pripovest vrvi od istorijskih pojedinosti u kojima će uživati ljubitelji ratnih priča, ali ujedno govori i o ratnom drugarstvu, bliskoj vezi kakva može nastati samo u krajnjoj opasnosti i velikim naporima, o sazrevanju, odgovornosti i viteštvu.

https://www.laguna.rs/n2238_knjiga_lov_n...aguna.html
Одговори

[Слика: golgota_cetnika_vv.jpg]
Одговори

Пресфилд је изванредан. Посебно она књига о Спартанцима!

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Књиге о првом светском рату https://www.scribd.com/document/35391997...3371740467
Одговори

(25-01-2020, 05:59 PM)мунгос Пише:  Пресфилд је изванредан. Посебно она књига о Спартанцима!

Нисам читао ниједну другу од њега.Кад будем ишао у књижару погледаћу да ли имају нешто из његовог библиографског опуса.

Прошле године сам прочитао једну фантастичну књигу Роберта Хериса.

[Слика: oficir_i_spijun-robert_heris_v.jpg]

О чувеној "афери Драјфус" од које се француски генералштаб ни до дан данас није опоравио,а збила се деведестих година 19.века.Како сам претходно био упућен у случај,аутор је неке делове(вероватно на нечије инсистирање) изоставио али је свакако на перфектан начин упаковао причу.

п.с. У књизи Голгота четника,која је већим делом солидна да не кажем добра,аутор је ипак написао да је Калабић издао Дражу. Smile
Одговори

Ја сам прочитао све од понуђеног из Лубардине колекције још давних дана, па реко да поменем како су сва дела сем "Гордог посртања" везана истом тематиком.
Гласинац (Романија)... Судбина Срба у "Тамном вилајету" али и судбина потурчењака Кулаша... Генерације у сукобима чак и када нестане турског вакта а замени га швапски, па до усташкке каме.

[Слика: utnJb.th.jpg]
Одговори

[Слика: evropa_je_skoncala_u_pristini_vv.jpg]

https://www.delfi.rs/knjige/63977_evropa...izare.html
Одговори

[Слика: IMG-20200206-115203.jpg]

Од данас је моја библиотека богата за ову књигу.

Изузетна политичка и друштвена хронологија по данима не само ДС-а већ целе Србије и екс Југославије.

Велики формат 600 страна и преко 300 слика у колору.

Свака препорука.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ко је аутор?
Одговори

(06-02-2020, 05:50 PM)Бенито Пише:  Ко је аутор?

[Слика: IMG-20200206-185025.jpg][/url]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(06-02-2020, 05:34 PM)Mekenzi Пише:  [Слика: IMG-20200206-115203.jpg]

Од данас је моја библиотека богата за ову књигу.

Изузетна политичка и друштвена хронологија по данима не само ДС-а већ целе Србије и екс Југославије.

Велики формат 600 страна и преко 300 слика у колору.

Свака препорука.

Свашта можемо очекивати од летаргичних Војвођанерских жутаћа!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

[Слика: IMG-20200212-111649.jpg]

Још једна врхунска стручна и студиозна књига. Студентски протест 92 од проф. Боре Кузмановића.

И читајући схватиш да се за 30 година у Србији, Београду није ништа променило...

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Да ли је неко у последње време наручивао књиге преко Завода за уџбенике? Колико се обично чека на испоруку у "редовним" околностима?

(27-01-2020, 11:40 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(25-01-2020, 05:59 PM)мунгос Пише:  Пресфилд је изванредан. Посебно она књига о Спартанцима!

Нисам читао ниједну другу од њега.Кад будем ишао у књижару погледаћу да ли имају нешто из његовог библиографског опуса.

Прошле године сам прочитао једну фантастичну књигу Роберта Хериса.

[Слика: oficir_i_spijun-robert_heris_v.jpg]

О чувеној "афери Драјфус" од које се француски генералштаб ни до дан данас није опоравио,а збила се деведестих година 19.века.Како сам претходно био упућен у случај,аутор је неке делове(вероватно на нечије инсистирање) изоставио али је свакако на перфектан начин упаковао причу.

п.с. У књизи Голгота четника,која је већим делом солидна да не кажем добра,аутор је ипак написао да је Калабић издао Дражу. Smile

Харис има одличну трилогију о Цицерону. Моје препоруке.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним