Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИЗБОРИ У ЦГ 16. ОКТОБРА 2016.
#1

Колико ће ти избори бити поштени и слободни? Да ли ће исти довести до промена у Црној Гори или је црногорско друштво осуђено на продужетак ‘робије’ под својим, већ давно уморним и однарођеним руководством, предвођеним премијером Ђукановићем и његовом политичко-полицијско-мафиозном камарилом.

По свим релевантним прогнозама опозиције, ако је веровати свима који се тако представљају, посматрана у целости, има несумњиво много више присталица него Демократска Партија Социјалиста, за коју се сви опозициони лидери, на речима, заклињу да неће са њом после избора, ни по коју цену и ни у каквој варијанти, па ни ако Ђукановић поднесе оставку на све функције, државне и партијске.

Док опозиција бије битку за гласове присталица у Црној Гори, подељена у разне колоне и непревазиђене до краја свађе и сујете, црногорска власт на челу са Ђукановићем у својим добро утренираним кухињама, очигледно припрема ‘свој’ изборни сценарио. Тај сценарио по сваку цену мора омогућити Ђукановићу да поднесе последњи рапорт америчким и НАТО налогодавцима да за испуњење задатка о улазку Црне Горе у НАТО више нема никаквих сметњи, не марећи за штету и историји и будућности Црне Горе, као ни за вештачко ремећење односа са Русијом. Све у корист, од запада обећане, слободе за Ђукановића.

Да ли делови недавног говора црногорског премијера на скупу ДПС-а у Беранама недвосмислено сведоче о припремама данашње власти у Црној Гори да употребом силе подави црногорску опозицију у изборној ноћи, па у периоду до избора очигледно и сам уплашен за своју судбину, вештим наступима, сеје страх у црногорском народу, претварајући ону паролу Демократског Фронта “Ми или Он” у своју “Ја или Потоп”.

Ђукановић плаши Црну Гору и од најмање помисли од промене власти, па му се привиђа (једино очигледно њему потребни) хаос на улицама Црне Горе у изборној ноћи, уместо најобичнијег, мирног народног саборовања.

Неверица у регуларност будућег изборног процеса, дубока подељеност црногорског друштва, које тако рашчерецено не може ни корака да крочи напред, говори пре свега о Ђукановићу и његовом окружењу, као о главним кривцима за такво стање.

Очигледно уплашен од удруживања целе опозиције, свестан да у таквој варијанти ни он ни његова партија немају никаквих шанси, Ђукановић црногоску опозицију назива “плаћеним лакрдијашима”. Видећи у сваком од њих шпијуна КГБ-а, Кремља и Путина лично, покушава да малу, часну, Црну Гору вештачки супростави Русији, без које, као што је познато, црногорска држава не би ни постојала.

Проглашавање „угрожености од Русије“, којој се у оваквом сценарију даје третман “спољњег непријатеља”, није ништа друго него покушај да се буде користан онима којима је Русија главна историјска мета. То је за Ђукановића, на кратки рок, очигледно исплатива комбинација. Отуда и савремено повампирење Голог отока као “пример” како се може оправдати свака примена силе, када је, забога, Црна Гора угрожена. “А Црна Гора је прошле године – како каже Ђукановић у свом беранском говору – показала како се брани и показаће поново, онима који би да руше њен уставни поредак и мењају власт на улици”. Додуше, у моменту док је изговарао ту очигледну претњу, његово лице није могло сакрити лични страх и неувереност. Требало му је да апалаузи присутних додатно потврде његово поимање о Божијој изабраности на место јединог праведног судије у Црној Гори, са којим је бесмислено и опасно ступати у било какву полемику, играти било какву утакмицу са надом на победу, а да се и не говори о отвореном конфликту.

Сценарио увођења неког вида диктатуре у Црну Гору после избора, очигледно је у припреми. Провокације са стране власти и криминалних група усмерене према опозиционим лидерима, а по свему судећи и према десетинама хиљада мирних људи који те ноћи могу запунити црногорске тргове и улице у очекивању објаве резултата избора, озбиљно се припрема. Наравно, све то би требало бити представљено као потреба за заштитом уставног поретка, а за такав циљ сва средства су дозвољена. И хапшење политичких лидера опозиције и њихових присталица, под оптужбом за покушај државног пуча и издају домовине у корист страних држава (читај Русије и Србије, за црногорску власт то су једини непријатељи).

У циљу “безбедности” поједина изборна места могу бити блокирана од стране полиције а у тим условима произвести техничку фалсификацију избора, што није неки претежак задатак. Ово нарочито ако се има у виду дугогодишње и дуготрајно искуство црногорске владајуће гарнитуре у таквим пословима.

Не треба искључити ни увођење ванредног стања, у циљу обезбеђења уставног поретка, као и масовна хапшења несагласних са режимом по методама сличним времену ИНФОРМБИРО-а. Вашингтон, Брисел и Берлин изборе ће истог секунда прогласити поштеним а примену силе од стране Ђукановића легитимном. Остале земље Евросавеза на све ће, као и обично, затворити очи, када су у питању “виши” евроатлански циљеви. Русија ће, желећи добро црногорском народу, инсистирати на миру и људским правима али су механизми њеног утицаја, на жалост, ограничени зхваљујући многогодишњој обмани од стране црногорскога руководства на коју је очигледно насела.

Притисци и прогон Српске Православне цркве у таквим условима биће продужен и брутализован. Најбруталнији удар се може очекивати на Демократски Фронт, чак можда и забрана његовог деловања. После ДФ-а на удару ће се наћи Демократе и СНП, којима могу у најбољем случају, покушати да наметну улогу марионетских опозиционих играча. Коалиција Кључ ће се при оваквом сценарију распасти на вештачки спојене делове, а СДП Кривокапића, неће прећи ни цензус.

Коме ће од прозападних лидера опозиције бити намењена улога новога ”гаранта” евроатланског пута Црне Горе после Ђукановића у многоме ће зависити од изборних резултата, али и од опште познате црногорске гордости, која може и када се то не очекује, да у инат свима, чојство направи старијим од свих лажно прокламованих евро-атланских вредности, којима Црна Гора већ годинама убрзано тежи.

Ипак, све ове црне прогнозе се још увек могу избећи.

Први начин је да се црногорска опозиција стварно и искрено обавеже на свеопште уједињење и као таква добије убедљиву већину на изборима доносећи Црној Гори почетак промена.

Друга могућност, која је очигледно само у домену теорије, је да Мило Ђукановић сам, добровољно, објави о одласку са власти и из политике. То је једино што би он још могао да учини за мир и просперитет у Црној Гори, насупрот поделама, хаосу, мраку и диктатури коју црногорски народ ничим није заслужио.

Трећа и главна могућност да се Црна Гора сачува и врати себи је, ипак, у рукама слободрског црногорског народа, који, поред многогодишњег пропагандног мрака, лажних обећања о западној срећи и разноврсних притисака и вештачких подела, може у себи наћи снаге да 16. октобра каже „СТОП“ лажима и обманама, лоповлуку и свађама, а да своје право гласа употреби у интересу слоге и напретка, што очигледно више није могуће са оваквим руководством на челу са Милом Ђукановићем.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#2


16. октобра је одсудна битка за будућност ЦГ и младих људи


У препуној сали старе зграде старе Владе одржан је скуп младих Демократског фронта са којега је поручено да су избори 16. октобра одсудна битка за будућност Црне Горе и младих људи.

Испред предсједништва ДФ, младе ДФ је поздравио Милан Кнежевић који је истакао да се до 16. октобра треба борити за сваки глас, јер ће неколико стотина гласова одлучити ко ће бити јачи- ДФ или ДПС.

,,Имамо 10 500 активиста, имамо енергију, имамо омладину, побједа је наша. Гарант наше будућности је Демократски фронт,“ поручио је Кнежевић.

Он је напоменуо да треба да оставимо сопствене сујете по страни.

„Ову прилику не смијемо да пропустимо. У вашим рукама је будућност Црне Горе. Правда је што сте ви преузели барјак ДФ-а и што ћете донијети слободу,“ закључио је Кнежевић.

Представница младих ДФ и НОВЕ Милица Томашевић је истакла да су млади ДФ-а сви као један.

,,Све наше различите заставе су свезане у један чвор и наша боја је преплавила Црну Гору. Због наше будућности и генерација послије нас ми морамо побиједити 16. октобра и све оне који покушавају да униште наше генерације послати на право мјесто – у политичку прошлост’’, рекла је Томашевић.

Функционерка младих ДФ и ПЗП Марија Маровић казала је да су млади Црне Горе спремни да својим примјером допринесу да наша земља постане срећније и богатије друштво.

„Не желимо да будемо успавана машина за гласање. Поручујемо младима да је вријеме за промјене. Ми смо потенцијал Црне Горе, а Ђукановић је прошлост,“ казала је Маровић.

Функционер младих ДФ-а и ДНП Никола Јовановић поручио је премијеру Милу Ђукановићу да му је ваљда вечерас јасно да је младост уз Демократски фронт, а не уз њега.

„И нека се запита зашто је то тако и гдје ће бити 16. октобра – а Ђукановић ће бити прошлост,“ нагласио је Јовановић.

Младост Црне Горе, додао је он, послаће у прошлост онога ко покушава да им узме будућност.

Представница младих ДФ и НОВЕ, Милица Дедић, казала је да су млади ДФ показали да снага лежи у добром кућном васпитању, у образовању и у часној борби, а не у проституцији, диловању и куповини диплома.

,,Вјерујући у себе, овом бројношћу, као и истрајношћу у борби да укинемо 27-годишњу диктатуру Мила Ђукановића, показаћемо да ми имамо већа права од маминих и татиних кћерки и синова, и мотивисаћемо друге младе људе да се боре за своја права’’, рекла је Дедић.

Представник младих ДФ и ПЗП Иван Копитовић је казао да су млади људи постали симбол и снага кампање ДФ.

,,Ви сте они због којих он има ноћне море. Ова власт је довела до тога да сваки пети млади човјек напушта Црну Гору, одлази трбухом за крухом, напушта своју породицу, тражећи боље услове живота. То је трагедија, и дотле нас је довела политика Мила Ђукановића. Али, ми у програму 707 мјера имамо план за младе људе и за нова радна мјеста’’, поручио је Копитовић.

Након скупа, млади ДФ-а су кренули у протестну шетњу до зграде Амбасаде САД-а у Подгорици, како би послали поруку да ова амбасада не смије да се мијеша у унутрашње ствари Црне Горе.


Медијски тим ДФ, 07.10.2016.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#3

Никшић послао Ђукановића у прошлост

У препуној хали Спортског центра у Никшићу, која се напунила пола сата прије почетка скупа, Демократски фронт одржао је побједничку конвенцију. Чланови предсједништва ДФ-а су истакли да је опозиција уједињена.

У родном граду премијера Мила Ђукановића (али и предсједника Филипа Вујановића, као и бројних министара који су одговорни за катастрофално стање у Никшићу и републици), којему су, судећи по сликама из сале, суграђани дефинитивно окренули леђа, пред више од 4.000 окупљених присталица говорили су посланички кандидати ДФ-а из Никшића, као и чланови Предсједништва ДФ-а, Бранко Радуловић, Предраг Булатовић, Страхиња Булајић, Небојша Медојевић, Милан Кнежевић и Андрија Мандић.

Салу су преплавиле тробојке, заставе Црне Горе, Демократског фронта, а окупљени скандирају „Мило лопове“ и „Готов је“.

Кнежевић: Предај се, Ђукановићу, опкољен си!

Један од функционера ДФ-а и предсједник ДНП-а, Милан Кнежевић, предложио је Милу Ђукановићу да се преда као човјек јер су га опколиле демократске снаге ДФ-а.

„Слободни Никшићу, непоколебљива Црна Горо, у име Предсједништва Демократског фронта, у име свих вас, недељу дана пред 16. октобар имамо предлог Милу Ђукановићу. Предај се, опкољен си! Ово више нико не може да заустави! Зато горе заставе, горе црногорске заставе, горе српске заставе, горе плаве заставе ДФ-а, нека види војску ДФ-а која га је опколила да се преда као човјек, и он, и његова лоповска дружина“, казао је Кнежевић.

Кнежевић је, подсјећајући на почетни скуп ДФ-а који се такође одржао у Никшићу, казао да је Фронт отада успио оно што никоме до сада није успјело – да уједини опозицију, и то захваљујући снази 10.500 активиста.

„Прво су Демократе прихватиле наших 5 принципа, који су пет принципа читаве слободне Црне Горе, а онда су синоћ и колеге из Кључа такође прихватиле наше принципе, што је доказ да само Фронт може да уједини опозицију у побиједи Ђукановића“, казао је он.

Мандић: Ујединили смо Црну Гору

Лидера Нове српске демократије и члана предсједништва ДФ-а, Андрију Мандића, грађани су дочекали познатим повицима „Мило лопове“.

„ДФ је успио да уједини опозицију, ујединили смо Црну Гору, добили смо природне партнере за нову владу. Сада је на нама да ствар доведемо до краја. Остала је недеља дана до избора, недеља дана великог рада, за још један разговор са свима који нису излазили на гласање“, поручио је Мандић, додајући да је то важно и због онога о чему је претходно говорио Милан Кнежевић, о армији људи коју ДПС намјерава да доведе да би на преваран начин гласали за њих.

Он се обратио младости Никшића, рекавши да је Никшић некада био просперитетан град.

„Ми хоћемо поново да отворимо фабрике, да запослимо младост Никшића, да се младост Никшића не бави криминалом, већ да има и традиционални морал и часно радно мјесто“, наставио је Мандић, посебно наглашавајући ставке из програма „Да ради Црна Гора“ које се односе на унапређење положаја младих, као и положај жена и пензионера.

Укидање санкција Русији и оповргавање признања тзв. државе Косово које је Мандић поменуо у наставку говора изазвало је гласно одобравање у публици.

Булатовић: Опозиција је обједињена

Функционер ДНП, Предраг Булатовић је и на овом скупу поновио који је примарни циљ: „Да видимо леђа лоповском режиму и лоповској дружини Мила Ђукановића“.

Булатовић истиче да је Ђукановић пљачкао Црну Гору уз помоћ ДПС-а, и зато им је пожелио 16. октобра „Сигурним кораком у опозицију“.

Он је подсјетио да остатак опозиције није био уз ДФ у тешким временима, али како каже, ти дани су сада иза њих.

„С задовољством могу да констатујем једну ствар, да је ДФ прије неки дан упутио позив опозицији да потпишемо пет принципа. И са задовољством могу да кажем да су три најважнија принципа потписали сви. Прво су Демократе Алексе Бечића подржали свих пет принципа, док је коалиција Кључ прихватила три принципа“, казао је Булатовић уз одушевљење публике која је скандирала „Мило лопове“.

„С обзиром на то да смо ми потписали пет принципа, прихватиле Демократе, потписали и ДЕМОС, СНП и УРА, ми можемо рећи, опозиција је обједињена, нема више ништа да потписујемо, све је потписано, само треба да га оборимо“, закључио је Предраг Булатовић.

Медојевић: Кад Никшић преломи, преломила је Црна Гора

„Ми који се бавимо политиком знамо једну добру стару истину: када Никшић преломи, преломила је Црна Гора. Никшић је преломио вечерас“, поручио је функционер ДФ-а и лидер ПзП-а Небојша Медојевић, додатно се захваљући Никшићанима што су били уз ДФ на протестима, што су били вјера и снага да се издрже битке против одлазећег диктатора Мила Ђукановића.

Он се осврнуо на говор лидера ДПС-а у Бијелом Пољу.

„Видјели сте га како је нервозан, како се зноји (…) Он је нама синоћ послао поруку да смо ми непријатељи Црне Горе“, на шта је окупљена маса громко послала одговор Ђукановићу: „Готов си!“

Медојевић је истакао да је Ђукановић на поменутом скупу у Бијелом Пољу рекао и једну истину, и то да је народ гладан, да су људи сиромашни, на шта је Медојевић као допуну набројао све разлоге због којих ситуација јесте таква, а сви разлози које је набројао односе се на лоповске малверзације Ђукановића.

„Мило нуди програм да краде Црна Гора“, казао је он, додајући у закључку захвалност омладини која се бори против владавине ДПС-а, храбрећи их да наставе тим путем, како им ДПС не би узео младост, као што је већ многима.

Радуловић: Питање НАТО-а рјешавамо на референдуму

Бранко Радуловић, један од лидера Фронта, функционер ПзП-а и потпредсједник Скупштине ЦГ, пожелио је добродошлицу Демократама и Кључу у велики народни фронт, поручујући им да ће заједно са ДФ-ом саставити демократску владу за 24 сата, а да ће програм будуће владе бити управо програм „Да ради Црна Гора“.

„ДФ је чудо, чудо је што смо направили у претходних три дана. На нашу иницијативу формиран је широки фронт народа Црне Горе. Добро дошли, Демократе, у наш велики фронт! Добро дошао, Кључу, у наш велики фронт!“

„Сад је све јасно, судбина државе ће се кројити у Црној Гори, а не у разним амбасадама“, казао је Радуловић, додајући да ћемо питање НАТО-а ријешити на демократском референдуму, да ћемо имати прву демократску и реформску владу без Мила Ђукановића и ДПС-а.

Он је поручио Ђукановићу да због будућности, због истине мора отићи на суд правде.

„Ђукановићу, идеш на суд правде, и ти, и твоји шпијуни, једни у Спуж, а други на зид срама који ћемо подићи у Црној Гори. Грију нас прекрасна Витова јутра, грије нас Свети Василије, долази слобода 16. октобра!“, закључио је Радуловић, позивајући све на слогу.

Булајић: Не може нико умјесто вас да одлучује

Страхиња Булајић је поручио присутнима да у побједу ДФ-а увјерава и то што је кључна три принципа, предлог ДФ-а и Демократа Алексе Бечића, прихватила и Велика коалиција Кључ.

„То увјерава да је побједа ДФ-а дефинитивна и наша неизмјерна радост. Нема владе са ДПС-ом, нема бјежања, нема имунитета, нема ничега што ће некога заштитити од правде. Не може нико умјесто вас да одлучи да ли ће ЦГ да се учани у НАТО, то је само ваше легитимно право“, казао је Булајић.

Он је, подсјећајући грађане на оно што су сви заједно прошли током протеста ДФ-а, посебно поздравио омладину ДФ-а, која је то носила, која је закуцала на сва врата и која је носила идеју Фронта, што је изазвало овације у публици.

„Освајање слободе остварићемо на другачији начин од онога како су је остваривали наши преци. Не мора да се пролије ни једна кап крви, и због тога смо привилеговани. Довољно је да се 16. октобра заокружи број 13 и слобода је ту“, закључио је Страхиња Булајић.

Вучуровић: Спреми се, Мило, да одеш у прошлост!

Портпарол ДФ-а Јован Вучуровић, након истицања злодјела Ђукановићеве владавине, која су видљива и у Никшићу, истакао је да Мило Ђукановић није оличење никшићког духа, који није успио да уништи.

„Ми ћемо се вратити јачи него икад, вратићемо се 16. октобра. Дакле, дух Никшића је жив, а ти, Ђукановићу, ти ниси дух Никшића, ти си дух криминала, дух лоповлука, дух свега најгорега у Црној Гори и зато ти не вјерујемо. Гласајте ослобођење Црне Горе, гласајте оне који су спремни да раде, да ради Црна Гора. Спреми се, Ђукановићу, да одеш у прошлост 16. октобра“, истакао је портпарол ДФ-а.

„Након тога на сцену ступа демократска власт, на сцену ступа ДФ, ступају институције ослобођене политике, правосуђа и судства који ће процесуирати све оне који су пљачкали Црну Гору“, закључио је Вучуровић.

Предсједник Политичког савјета НСД Будимир Алексић констатовао пред окупљенима да је ДФ већ побиједио, те да се 16. октобра очекује формализација побједе.

Милутин Ђукановић истакао је да је у историјским моментима за Црну Гору Никшић знао да изабере праву страну, а и овога пута Никшић је изабрао: ДФ побјеђује 16. октобра!

„На велику несрећу Никшићана и свих грађана ЦГ, предсједник државе и премијер су из овога града. Захваљујући њиховој политици, Никшић је потпуно економски, морално и духовно девастиран“, казао је он.

Предсједник Радничке партије Јанко Вучинић подизао је атмосферу у Спортском центру. Присутни су заједно са њим узвикивали: „Готов је, готов је!“

Он је подјсетио и на синошњи скуп ДПС-а у Бијелом Пољу.

„Ових дана криминалац је обилазио сјевер који је уништио, те људе које је истјерао из фабрика, што их је довео до социјалних случајева и рекао је да се забринуо за власт, каже: ‘Не би имао ко да влада, јер опозиција да добије власт – не би знала шта ће с њом’, а ми овдје у Никшићу да му поручимо: путуј Мило!“, казао је Вучинић испраћен аплаузима и овацијама.

ИН4С, 09.10.2016.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#4

Ђукановић:" Неће ваљда Никшић гласати за потомке оних који су убили Љубу Чупића!"
КидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидањеКидање
Одговори
#5


Бар: Ђукановић 27 година влада на подјелама


,,Вријеме је да се помиримо и да будемо прави потомци наших предака. Ујединили смо се, доносимо добру вијест – ми побјеђујемо у недјељу’’, поручио је синоћ члан предсједништва ДФ и лидер Нове српске демократије Андрија Мандић у препуној сали Центра за културу у Бару.


Он је истакао да Мило Ђукановић покушава да отвори старе подјеле.

,,Помиње бјелаше, зеленаше, четнике, партизане. Он хоће да посвађа Србе, Црногорце, Бошњаке и Албанце, он хоће старе подјеле. А ја му кажем – несрећниче, погрешним си путем кренуо, 27 година владаш на подјелама. Вријеме је да се помиримо, да се саберемо, нека се старим подјелама баве само историчари, а ми да поштујемо сви наше претке и будемо прави потомци. Црна Гора треба да се уједини, као што смо ми ујединили опозицију, Црна Гора мора да ради, да отвори нова радна мјеста за младу генерацију’’, рекао је Мандић.

Он је казао да Црна Гора мора да води паметну спољну политику.

,,Ђукановић је покушао да завади Црну Гору и Русију, да нас завади са нашом вјековном заштитницом. Он истрајава на антисрпској политици, покушавајући да јаз између Србије и Црне Горе ископа да буде што дубљи. То му нећемо дозволити. Он је само у свађи са неким Русима које је преварио и опљачкао за више од 600 милиона, и због тога што не може да врати покрадени новац у стању је да уведе Црну Гору у сукобе са Русијом, односно да се под фирмом НАТО интеграција дистанцира од својих некадашњих пословних партнера које је преварио. Свој лични проблем дуговања новца руским тајкунима покушао је да пренесе на државну политику, кварећи односе између Црне Горе и Русије. Нећемо му то дозволити. Што се тиче Србије, послали смо поруку свима- да ће једна од првих одлука владе коју ће водити ДФ бити поништење одлуке о признању лажне државе Косово, а што се тиче овога његовог великог изговора око НАТО-а то ћемо поштено и људски ријешити на референдуму’’, поручио је Мандић.

Члан предсједништва ДФ и предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић казао је да је ДФ настао као одговор на бруталну и срамну кампању Мила Ђукановића који влада 27 година ширећи мржњу по овој земљи, сукобљавајући и дијелећи народе.

,,Тако су деведесетих година непријатељи били Црногорци суверенисти, Бошњаци и Албанци које је тјерао из Црне Горе. Послије тога су му непријатељи, 2006. године, постали Срби. ДФ је настао као знак отпора, као знак снаге црногорског друштва да кажемо истину- да се Црногорци и Срби помире у ЦГ, и да то помирење не буде помирење против било којег народа, то помирење је против лоповске банде и против Мила Ђукановића. ДФ је рекао-пружамо руку Бошњацима, Албанцима, Хрватима, свим народима у ЦГ, сви ми треба да се дијелимо на поштене и добре људе и на лопове- то је једина подјела коју ће ДФ успоставити у ЦГ, казао је Медојевић.

,,Поздравите све слободне Бошњаке који су дошли вечерас у ову салу, као и припаднике католичке вјероисповијести. Ја сам обишао данас много породица око Бара и рекао свима –ниједна бошњачка, ниједна хрватска мајка није заплакала ни од Андрије Мандића, ни од Милана Кнежевића. Главни и једини крвомутник у ЦГ је Мило Ђукановић, његова лоповска банда и његова мафија’’, рекао је Медојевић.

Члан предсједништва ДФ и предсједник ДНП Милан Кнежевић је рекао да је ДФ у Никшићу ушао у завршну фазу опкољавања Мила Ђукановића и ДПС-а.

,,Вечерас се у Бару стеже обруч, и поручујемо му из овог приморског града – Ђукановићу, немаш гдје, ни назад ни напријед - чека те 10 500 активиста ДФ који су ових недјеља слали побједничку поруку широм Црне Горе и послали је дефинитивно – да је готов! Мило Ђукановић је из Бара послао послао поруку да је Црна Гора угрожена од ДФ-а. Не, Ђукановићу, није угрожена Црна Гора, него је угрожен јужни дио твојих леђа и твоје лоповске дружине која се напунила на грбачи овога народа 27 година. Шаљемо ти поруку да се 16. октобра своде рачуни и да нећеш имати прилику за још четири године лоповлука и криминала’’, казао је Кнежевић.

ДФ има доказе да ДПС планира крађу избора

Демократски фронт ће доставити главном специјалном тужиоцу, Миливоју Катнићу информације којима располажу које, како тврде, указују на злоупотребе које за предстојеће изборе припрема Демократска партија социјалиста.

Функционер ДФ-а, Славен Радуновић, казао је да су за људе који долазе из иностранства, а немају пребивалиште у Црној Гори припремили формуларе за сваку од држава из које долазе потенцијални гласачи.

“Ми ћемо одмах након утврђивања чињеничног стања да су они учествовали на изборима користећи права која имају из пребивалишта у Црној Гори, обавијестити надлежне органе у њиховим градовима становања у државама одакле долазе да су у Црној Гори гласали на основу права из пребивалишта”, рекао је Радуновић на конференцији за новинаре.

Он је додао да нико не може да има два пребивалишта. “Они ће аутоматски у тим државама да изгубе права која имају из боравка”.

“Ово радимо да би заштитили слободну вољу оних грађана Црне Горе који живе у Црној Гори и који једини по Уставу имају право да одлуче о томе ко ће да води ову земљу”, поручио је Радуновић.

Он је казао да ће против тих људи и у Црној Гори покренути кривични поступак.

Функционер ДФ-а, Небојша Медојевић, саопштио је да тај политички савез располаже информацијама које су добили из врха ДПС да „припремају организовану крађу на изборима“.

“Једна је линија крађе – искористити фантом бираче – оне који неће доћи на изборе, направити им лажне личне карте и са тим лажним личним картама треба да гласају људи који не живе у Црној Гори”, рекао је Медојевић на конференцији за новинаре.

Он је казао да им, према сазнањима ДФ, у фалсификовању личних карата, помаже „бугарсака мафија специјализована за фалсификовање личних карата“.

„Контакт је Веско Димитров Братко – како га они знају, а један човјек из Подгорице, са Карабушког поља З.Џ. је курир и контак који треба да обезбиједи да се те фалсификоване личне карте допреме до Црне Горе”, казао је Медојевић.

Он је поручио да ће сва сазања која имају доставити главном специјалном тужиоцу, Миливоју Катнићу кога ће, како су навели, позвати да одмах покрене поступак и истрагу, похапси људе, обезбиједи доказе и спријечи груб напад на уставни поредак и регуларност избора.

Медојевић је навео да ће у име људи који живе у дијаспори и неће доћи на изборе бити анагажовано 2,5 до три хиљаде људи из Сјенице, Пазара, Гњилана, Тутина, Пећи.

“Који ће уз подршку оперативаца из Агенције за националну безбједност (АНБ) бити распоређени по бирачким мјестима, гласати у име бирача који сасвим сигурно неће доћи на изборе, а добили су позив и замијенили су личну карту прије осам дана и уписани су у бирачки списак”, рекао је Медојевић.

Он је појаснио да ће неко фалсификовати личну карту, ставити другачије податке и друга лица у име фантома ће моћи да гласају.

“Акцију ће водити Центар АНБ-а из Бијелог Поља”, сматра Медојевић

Он је оцијенио да ДПС ових дана “масовно купује личне карте”.

“На несрећу ДПС-а, откупљивање личних карти иде јако лоше. Не могу да покупе ни приближно онолико личних карата колико би им требало да спријече побједу демократских снага”, поручио је Медојевић.

Он тврди да оперативци службе државне безбједности планирају да у мајцама “ми или он” на дан избора, послијеподне изазивају намјерне инциденте.

“Да се возе по граду са заставама и да каменују Телевизију Пинк, сједиште ДПС-а и нападају њихове штабове и изазову више везаних инцидената, спријече бројање гласова и изазову ванредно стање како би се спријечило проглашавање побједе ДФ-а и остатка опозиције”, казао је Медојевић.

Он је навео да ДФ толико добро стоји на овим изборима да нема ни интерес ни план, ни идеју да изазиву било какве инциденте.

“Једино ко има интерес да изазове нестабилност и немире у Црној Гори, ко има ресурсе и мотиве је Мило Ђукановић уз подршку Душка Марковића”, оцијенио је Медојевић.

Он је истакао да ДФ има сва имена особа укључених у кривичне радње али их не износе да не би угрозили истрагу.

Како је навео, они су данас разговарали са шефом посматрачке мисије ОЕБС у Подгорици, Романом Јакичем кога су упознали са сазанањима са којим располажу о плановима ДПС-а.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#6

Алармантно: Разоткривене прљаве намјере ДПС-а за изборни дан (ФОТО)
Од ИН4С - 12 октобра, 2016

Са прес конференције Демократског фронта: Небојша Медојевић, предсједник ПЗП-а и члан Предсједништва ДФ-а, саопштава како ДПС, потпомогнут од стране државних органа, планира да на дан избора, у послеподневним часовима, организује активисте који би у плавим ДФ-овим мајицама са тробојкама ишли кроз градове Црне Горе, каменовали просторије ДПС-а, њихове изборне штабове, сједиште телевизије Пинк и слично, а све са циљем изазивања низа инцидената који би послужили као изговор за проглашење ванредног стања и који би спријечили валоризацију и проглашење побједе ДФ-а и опозиције.

Такође, Медојевић открива план ДПС-а за организовану крађу на предстојећим изборима. У питању су коришћење фантом-бирача, употреба фалсификованих личних карата које увозе из Бугарске, и слични покушаји употребе недозвољених средстава у изборној утакмици.

„Демократски фронт спроводи озбиљну акцију сузбијања и најмање могућности да ДПС крађом преокрене резултате наредних избора, а о намјерама ове партије смо обавијестили и Специјалног тужиоца, Миливоја Катнића“, изјавио је Медојевић.

„Једини људи који би имали користи од ометања регуларног изборног процеса су људи који су уплашени од резултата тих избора – у ДФ-у таквих људи нема“, додао је он.

„Узевши то у обзир, наша је дужност да заштитимо владавину права и мирну смјену власти на основу демократских принципа, као и да се припремимо на сваку врсту провокације од стране владајућег режима. Зато молимо свакога: ако видите, чујете, примијетите било шта што вам је сумњиво – одмах реагујте и скрените пажњу јавности на то.

ДФ је већ предузео мјере – разговарали смо са Романом Јакичем, шефом посматрачке мисије ОЕБС-а у Црној Гори и предочили му прљаве намјере ДПС-а“, закључио је Небојша Медојевић.

[Слика: ScanMM.jpg?w=1700]
[Слика: ScanMM2.jpg?w=1700]

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#7


ДФ у Бијелом Пољу: 16. октобра ДПС ће бити послат у прошлост!


Пред више хиљада грађана у Бијелом Пољу је одржан промотивни скуп Демократског фронта на коме је поручено да су избори 16. октобра референдум на коме ће се одлучивати да ли ће се наставити погубна политика Мила Ђукановића и његове лоповске дружине или ће Црна Гора наставити путем који нуди ДФ -Да ради Црна Гора.

На скупу је, такође, грађански активиста и новинар Марко Милачић саопштио да је организација ,,Отпор безнађу’’ приступила Демократском фронту.

Члан предсједништва ДФ Андрија Мандић казао је да је ДФ одлучио да ствар узме у своје руке и промијени Црну Гору.

- 27. Септембра у Подгорици ће бити одржан велики скуп на коме ће бити обиљежена годишњица протеста ДФ-а, а тога дана ће бити одржан и судски спор против мене и мога колеге Славена Радуновића, као што се судски спорови воде и против Милана Кнежевића и стотина храбрих људи који су се супротставили диктатури. Нас нису заплашили, они се плаше нас јер знају да је народ са нама. 27. септембра у Подгорици ћемо саопштити оптужницу коју подижемо, као народ, против Мила Ђукановића. Саопштићемо имена његових најближих сарадника, а пресуда ће бити изречена 16. октобра.

Тога дана, на изборима, народ ће изаћи и саопштити коначну одлуку и народну вољу којом ћемо их послати у прошлост, поручио је Мандић.

Члан предсједништва ДФ Небојша Медојевић је казао да је Мило Ђукановић уништио свако предузеће у Бијелом Пољу.

- Оно што му никада не можемо опростити је то што је уништио традиционални морал, направио је да се стидимо када се у свјетским медијима говори о Црној Гори. Људи из ЦГ су поштени, вриједни и радни, само у ЦГ Мило Ђукановић је успио да умјесто пароле "Да ради ЦГ" 27 година промовише своју паролу ,,да краде Црна Гора’’. Вријеме је да се врати образ Црној Гори, казао је Медојевић.

Члан предсједништва ДФ Милан Кнежевић је истакао да се Мило Ђукановић пита због чега су сјенке испод МИ на слогану ДФ-а.

- Ђукановићу, пошто си безвезе порастао, из БП ћемо да ти објаснимо да МИ представља сваку породицу у Црној Гори коју си уништио у 27 година лоповлука. Ако ниси знао што је МИ то је Црна Гора од које си се удаљио, то је ЦГ коју си опљачкао са својим тајкунима и криминалцима, то је ЦГ од које си направио приватну прћију. МИ смо слободна Црна Гора која је одлучила да изађе из његове сјенке 16. октобра.

Члан предсједништва Дф Бранко Радуловић је казао да Ђукановићу овај пут неће помоћи ни лажи ни паралажи о нашој будућности и нашој садашњости.

-Неће ти Ђукановићу овај пут помоћи ни САЈ-овци ни криминалци, ни лажна опозиција, ни неки кључари својих интереса, поручио је Радуловић.
Новинар Марко Милачић је казао да Отпор безнађу, најмлађа политичка групација, је одлучио да на овим изборима наступи у коалицији са ДФ.

-Након што се догодило укрупњавање опозиције схватили смо да не смијемо дозволити да се и један једини глас проспе и пође у руке Мила Ђукановића, рекао је Милачић.

Посланик ДФ Будимир Алексић је казао да је ЦГ једина земља у Европи у којој власт никада није смијењена на изборима.

-Ми морамо 16. Октобра да побиједимо злочиначки режим Мила Ђукановића. Црна Гора више нема времена да чека, рекао је Алексић.

Посланик ДФ Владислав Бојовић је рекао да грађани сјевера у најдрастичнијем облику на својој кожи осјећају катастрофалне последице владања лоповске дружине која је предвођена Милом Ђукановићем.

-Највећа незапосленост је на сјеверу ЦГ, најмање плате и пензије су на сјеверу ЦГ, најгора демографска слика је на сјеверу ЦГ. ДФ ће учинити све - Да ради ЦГ.

Предсједник ОО Нове српске демократије др Раде Ранитовић је рекао да су у кућу ДФ-а добродошли сви – Срби, Црногорци, Муслимани, Бошњаци, Роми, сви људи који желе промјене.

Медијски тим ДФ-а

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#8

Вечерас у Подгорици победнички скуп Демократског фронта

[Слика: DF-najava-skupa-u-PG-01-640x426.jpg]

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#9

ДФ на највећем скупу од референдума: Сви на изборе, слобода је наша!

[Слика: df-pg2-640x480.jpg]

На величанственом скупу Демократског фронта, одржаног вечерас у Подгорици поручено је пред 10.000 грађана Црне Горе да слобода припада њима. „Овако изгледа слободна земља!“, казали су представици ДФ на Тргу Републике. Они су позвали и оне грађане који су до сада апстинирали да у недјељу изађу на изборе у заједничкој борби против диктатора Мила Ђукановића и његовог криминалног режима. „Готов је, вријеме је!, поручили су из ДФ-а.

[Слика: 2.jpg?w=800]

Функционер ДФ-а Предраг Булатовић први се обратио великом броју присутних напомињујући да ће за 48 сати ДФ прогласити побједу заједно са остатком опозиције, са којима су склопили споразум да се након избора не улази у владу са Милом Ђукановићем.

Булатовић је казао окупљенима да не насиједају на малверзације ДПС-а.

„Увече ће 16. октобра бити све мирно, ништа се неће десити после смјене власти у Црној Гори. Биће весеља у многим домовима“, казао је Булатовић.

За крај Булатовић је послао поруку грађанима да гласају ДФ.

„ДФ је сигуран гарант да Мило Ђукановић неће никог да купи“, закључио је Булатовић.

Функционер ДФ-а Бранко Радуловић позвао је грађане Црне Горе да се придруже Демократском фронту у заједничкој борби против диктатора.

„Готов је! У недјељу грађани Црне Горе, рађа се историја, васкрсава Црна Гора, традиционалана и модерна, правна, стваралачка. Наш сан биће јава! Пред истином нема лажи.

Диктатор се препао, зна да мора да врати државу народу, врати оно што је опљачкао“, нагласио је Радуловић.

Он се обратио и онима који су до сад гласали ДПС истакавши да је глас за ДПС глас против Црне Горе:

„Глас за ДПС је глас за мафијаша Мила Ђукановића, није за Црну Гору, то је глас против Црне Горе, против ваше будућности, дјеце, то је: дати лопову власт!

Онима који нису гласали и желе да оду у иностранство Радуловић је поручио да је ово и њихова земља, земља коју су створили њихови преци, а не земља Мила Ђукановића те их позвао да распакују кофере и дђу да се заједно боре за Црну Гору.

„Сваки поштен човјек је са нама, сваки лопов је са њима“, казао је предсједник ПзП на почетку говора, Небојша Медојевић.

Медојевић је поручио да опозициони представници у бирачким одборима морају бити свјесни да поред себе имају шпијуне и олош која је спрема да украде земљу од грађана и њихове дјеце.

„Све је у рукама контролора на бирачким мјестима. Знате да поред себе имате шпијуне, олош, фукару, који су на све спремни да украду ову земљу од вас, од ваше дјеце“ рекао је Медојевић.

Он је казао да ДФ нема потребу да прави инциденте јер ће, како тврди, побиједити на изборима.

„ДФ нема потребу да прави никакве инциденте јер ми побјеђујемо. Једино ко има потребу је Ђукановић са Марковићем и Вељовићем. Ђукановићу мирно предај власт, испоштуј једном свој народ“, казао је Медојевић.

„Ђукановићу мирно предај власт 16. октобра испоштуј народ и испоштуј Црну Гору ако кажеш да је волиш“, закључио је Медојевић.

Мандић: Црна Гора се више не може заплашити

„Ово су велики избори између двије Црне Горе- ове која је вечерас окупљена, која ће да слави побједу, која зна да иза ње стоји већина грађана, и друге Црне Горе која је удаљена 2 километра одавде и од којих је већина њих на силу доведена али обавезна да подржи аутократу и диктатора“, казао је предсједник НСД-а Андрија Мандић.

„Истина је, данас су претресали неке куће, хапсили неке људе, све су то урадили како би покушали да заплаше Црну Гору, али нас нико не може да уплаши – јер ћемо ми да побиједимо на изборима!“, истакао је он.

Мандић је нагласио да је премијер онај који ће морати да размишља о својој будућности, и истакао да је највећа одговорност сада на 1о.ооо активиста.

„Увече ћемо пребрајати сваки глас, и кад будемо сигурни у резултат обратиће вам се предсједништво ДФ-а. Ми смо заслужили те ноћи да се радујемо и да узмемо слободу у наше руке. Да Црна Гора први пут промијени власт, да имамо прву реформу владу.

Ви носите ову нашу побједу“, казао је омладини окупљеној на Тргу. „Ми или он!“

„Ми!“, одговорили су грађани.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#10

[Слика: DF-bilbord-1.jpg?w=640]

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#11

Ајмо Срби!!!! Ваистину!
Одговори
#12

До 9 гласало 6.5% , забележене озбиљне неправилности

На Цетињу на бирачком мјесту 12 Техничка школа, како је саопштено, уочено је да председник комисије користи мобилни телефон што није у складу са чланом 71а Закона о избору одборника и посланика. Председник комисије тврди да му је речено да то право има.

У Подгорици, на бирачком мјесту 13 Грађевинска школа не ради уређај. Пауза је од сат времена, а председник Комисије предлаже да се пређе на стари начин гласања.

У Улцињу је пронађено осам гласачких листића са дуплим серијским бројем. Због тога је затворено бирачко мјесто 36. Одржана је седница Општинске изборне комисије Улцињ и закључено је да треба информисати Државну изборну комисију.

На бирачком мјесту бр. 22 у Колашину (О.Ш. Ристо Манојловић) овлашћени представник једне партије има копију бирачког списка због чега је опоменут.

Неправилности приликом гласања забиљежене су у Рожајама. У ауту у близини бирачког мјеста са списковима сједе активисти политичке партије и заустављају бираче. У повратку након гласања ти бирачи улазе у њихов аутомобил.

На бирачком мјесту 14, Дневни центар, Никшићу, председник бирачког одбора гласно изговара имена бирача приликом идентификације. Бирачком одбору забрањује се да, у било којој форми, а посебно гласним обраћањем саопштавају име и презиме бирача.

На бирачком мјесту 17 у Никшићу нестала је кутија за гласање путем писма. Из ЦЕМИ-ја је саопштено да је кутија нестала око 8 часова и да нико од чланова не зна гдје је.

На бирачком мјесту 65а у Подгорици дозвољено гласачу да гласа иако уређај није избацио потврду након провученог личног документа.

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#13

Некадашњи командант Жандармерије Србије генерал Братислав Дикић ухапшен на граници са ЦГ, наводно се ради о паравојној формацији која је требало да на дан избора изведе терористичке акције у ЦГ!!!

Све масло црногорске УДБЕ, АНБ, а медији "загризли".

До 13 часова гласало 39.9% бирача, забележене озбиљне неправилности


Како је саопштио ЦЕМИ, до 13 часова гласало је 39,9 одсто бирача. Забележен низ неправилности. ЦЕМИ извештава о масовним сукобима на шест бирачких места у Рожајама.

ДФ: Хапшење Дикића наставак бљутаве кампање

Најновија акција режима „хапшења“ бившег команданта жандармерије Србије и 20 анонимних лица представља наставак бљутаве кампање која поприма карикатуралне обрисе, саопштава Демократски фронт.

Председништво Демократског фронта одржало је још једну ванредну седницу, констатујући да најновија акција режима „хапшења“ бившег команданта жандармерије Србије и 20 анонимних лица, представља наставак бљутаве кампање која поприма карикатуралне обрисе хистерије, што мора завршити поразом ДПС-а на изборима.

Непобитна је чињеница да Братислава Дикића изузетно добро познају Веселин Вељовић и Беба Поповић, и да нико из опозиције са Дикићем никад није имао било какав контакт, тако да је логичније да ако је ова ухапшена група планирала да неком нешто нажао уради, пре ће бити да је то било усмерено против опозиције, него што им је био циљ да науде старим пријатељима из црногорског режима, наводи ДФ. „Позивамо ВДТ да не сакрива никакве информације од црногорске јавности, и да се не ставља у пропагандну службу Пинк телевизије и осталих режимских медија, пошто се директно меша у изборни процес и чини кривично дело. Председништво ДФ-а позива грађане Црне Горе да масовним изласком на биралишта и реализацијом изборне воље, дају најбољи одговор јефтиној и примитивној пропаганди ДПС-а и њиховом очајном покушају да избегну пораз“, саопштава ДФ.

Даље: https://rs.sputniknews.com/regioni/20161...-kampanja/

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори
#14

Pobedi Milo sa 40%.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним