Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ОШ Свети Сава промијенила име у шеик Бин Зајед ел Нахјан
#1

Ово је посебно дно које је достигла држава Србија.

https://rs.sputniknews.com/analize/20161...ovic2.html
Одговори
#2

[Слика: 2ls6rzo.jpg]

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#3

Најбољи су коментари муслимана, мештана :
Је ли, а који је тај?Тужан
Одговори
#4

Косово и Метохије број 2
Одговори
#5

http://mondo.rs/a861315/Info/Drustvo/Nov...Zajed.html
Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji pred državnim vrhom Srbije predložio je da se OŠ "Rastko Nemanjić Sava" u Novom Pazaru preimenuje u OŠ "Šeik Kalifa bin Zajed el Nahjan".
29.12.2015. | 10:18 > 10:23
Ambasador Džuma Rašid el Daher izneo je taj svoj predlog u četvrtak na svečanom otvaranju škole u Novom Pazaru gde je prisustvovao državni vrh Srbije, uključujući i premijera Aleksandra Vučića.

Ovo nije jedini predlog koji je el Daher izložio. Naime, on je predložio i da bolnica ponese ime po osnivaču Emirata a vrtić da se zove "Abu Dabi".“Time će ova imena biti potvrda snažnog prijateljstava između Srbiije i UAE”, rekao je tom prilikom ambasador.

Da je promena naziva škole izvesna, potvrđuje i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. On je za “Kurir” rekao da lokalna zajednica nema ništa protiv ove inicijative jer UAE kao donatori imaju pravo da menjaju ime.

Da li će predlog biti uvažen ne zna se. Kako piše list, u resornim ministarstvima juče nisu uspeli da dobiju odgovor na to pitanje.

http://mondo.rs/a859973/Info/Drustvo/Ale...azaru.html

Арапи изграђују Нови Пазар,а Вучић још по њима именују школе

Какве су намјере Арапа најбоље се види што су полетјели да донирају по Новом Пазару,а не по неком другом крају Србије. Иначе те тзв.донације све ће њима Србија са каматама вратити
Одговори
#6

Ова прича се може окренути и супротно. Како је неком пало на памет да школи у коју иду већински муслимански ђаци да име по православном светцу?
Одговори
#7

(25-10-2016, 09:15 PM)Ђуро Пише:  Ова прича се може окренути и супротно. Како је неком пало на памет да школи у коју иду већински муслимански ђаци да име по православном светцу?

Зато што школи није дато име по "православном светцу" него по утемељивачу школства (и здравства) у Србији.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори
#8

(25-10-2016, 09:15 PM)Ђуро Пише:  Ова прича се може окренути и супротно. Како је неком пало на памет да школи у коју иду већински муслимански ђаци да име по православном светцу?
Прво: школа се зове Растко Немањић Сава, што је већ подилажење " већинском становништву".
Друго: дати име Растко Немањић Сава школи у Дежеви је увреда српског идентитета,јер ту су православни већинско становништво и питање је зашто се првом српском свецу укида тај важан и суштински елемент и његове личности и целокупног српског идентитета.
Треће: " већинско становништво" Новог Пазара нема Ама баш никакве везе са Абу Бин , или како се већ зове.
Четврто: исти случај смо имали са подизањем споменика бившем председнику Азербејџана на Ташмајдану, који такође нема никакве везе са већинским становништвом у Београду, нити је личност чији је културни значај на развој света такав да би га ми својатали.
Закључак: Србијом и Новим Пазаром ( а и Београдом) владају људи без личног интегритета и националног идентитета, па према томе доносе нелогичне и контрапродукнивне одлуке, које имају катастрофалан утицај на српску културу и национални идентитет. Колико је то утицај недостатка интелигенције, колико образовања, колико националног идентитета, а колико синдрома продане душе, време ће показати.
Одговори
#9

Ово је очит примјер катастрофалног вођења државе. (Вођење државе и борбе за власт се свело на куповање социјалног мира, а тиме гласачке популације, што директно, што индиректно). Давање имена образовној установи по некаквом шеику, је само последица стварног проблема. Стварни проблем је што је држава дозволила себи и уопште дозволила, да јој Арап прави школу. Арап је није могао правити без дозволе државе. Ако је школа била потребна, требало је да је прави надлежно министарство или министарства. Стране инвестиције су разумљиве у области привреде, али држава је надлежна за област образовања, а оно је између осталог њено огледало. Хоћу рећи да је Арап није направио, Турцима-Потуриоцама-Муслиманима-Бошњацима ни на памет не би пало да школи дају име по том Арапу.
Одговори
#10

(25-10-2016, 10:00 PM)Бенито Пише:  Прво: школа се зове Растко Немањић Сава, што је већ подилажење " већинском становништву".

Јесте смијешно такво име. Али ја причам о људском нивоу. Муслимане вјероватно вријеђа што им дјеца иду у школу која носи има српског свеца (Ако у том дијелу Новог Пазара живе већински муслимани, иначе је расправа беспредметна). Као нпр. што Србе у Даљу вријеђа што се једна улица зове Алојзија Степинца. Светом Сави се приписује доста тога али је он првенствено српски светац. За посебну расправу је то што се оснивање српског школства приписује Светом Сави и то 3-4 вијека после Ћирила и Методија, а да не причам о тези да су ваљда постојале школе у Срба док су још били многобошци.

(25-10-2016, 10:00 PM)Бенито Пише:  Друго: дати име Растко Немањић Сава школи у Дежеви је увреда српског идентитета,јер ту су православни већинско становништво и питање је зашто се првом српском свецу укида тај важан и суштински елемент и његове личности и целокупног српског идентитета.

Јесте. Као што рекох и смијешно је име.

(25-10-2016, 10:00 PM)Бенито Пише:  Треће: " већинско становништво" Новог Пазара нема Ама баш никакве везе са Абу Бин , или како се већ зове.

Муслиман је па се идентификују са њим.


(25-10-2016, 10:00 PM)Бенито Пише:  Четврто: исти случај смо имали са подизањем споменика бившем председнику Азербејџана на Ташмајдану, који такође нема никакве везе са већинским становништвом у Београду, нити је личност чији је културни значај на развој света такав да би га ми својатали.
Закључак: Србијом и Новим Пазаром ( а и Београдом) владају људи без личног интегритета и националног идентитета, па према томе доносе нелогичне и контрапродукнивне одлуке, које имају катастрофалан утицај на српску културу и национални идентитет. Колико је то утицај недостатка интелигенције, колико образовања, колико националног идентитета, а колико синдрома продане душе, време ће показати.

Јесте без везе. Азербејџан је нафтом богата земља па је вјероватно нека свотица канула надлежним Сирома'
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним