Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ОШ ЧИЧА

Хајдемо дати мало машти на вољу.
Када и где ће Срби или неки други, некој просветној институцији дати име по ђенералу Дражи Михаиловићу?
Одговори

Шта би, браћо???
Нико се ни не нада?Smile
Одговори

Можемо само да маштамо...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Ја сам хтео да оснујем историјски институт по Дражином имену, али нису дали... тада још није био рехабилитован, кажу не може по закону.
Одговори

Па, може ли сад , пошто је рехабилитован?
Одговори

Да, сада може. До сада је могло само по ''другу Титу'' и наравно још може.
Одговори

Код нас је највећи проблем што 95% зрелог становништва не зна ко су били Дража и четници.Остатак,односно тих 5% или зна доста о Дражи или је прилично упознат,довољно да не верује комунистичкој верзији историје.Један део од тих 95% сматра да је Дража био сарадник окупатора,злочинац,издајник,...и зато им није симпатичан.Тим људима је своје размишљање потпуно оправдано јер су толико лењи да немају обичај да прочитају по неку паметну књигу.То би имало за резултат да се овај део који тренутно садржи 5% попење на неких 20-ак %.
Други део од 95% је тотално незаинтересован по тим питањима,људи се баве својим послом,породицом и не занима их своја прослост.Трећи,најгори и најопаснији део је сличан оном првом делу само што они прослављају Дражу као фашисту,злочинца,убицу муслимана и Хрвата и редовно на утакмицама,скуповима,протестима изговарају Његово име,певају песме које прате нацистички покрети рукама.
Суд је рехабилитовао Дражу али је такође веома важно и да Га народ рехабилитује.
Држави није у интересу да школе,улице,установе добијају име по Дражи и осталим јер ће то изазвати протесте у земљама региона и наши политичари би морали да се извињавају по ко зна који пут.
Држава је у могућности и против воље ових 95% становништва ,по закону изједначавања два покрета,да одлучи да део школа,установа,улица носи име по четницима и партизанима(два покрета да буду равноправно подељени у свим градовима).То није у интересу државе и неће се скоро десити.
Немојте ми замерити ако нисам добро процентуално поделио наше становништво,нисам радио никаве анкете.Подела је била на основу искуства које сам стекао познавајући углавном млаће становништво из ЧА,БГ као и све слојеве из Ужичког краја.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Еро, шта мислиш да баш у ужичком крају се први пут догоди да нека школа добије име по Дражи?
Одговори

Мало сам појачао вечерас...Што се тога тиче испичаћу причу...Једном аам се правио да сам "најпаметнији" и као такав отишао сам до проф.Када сам га питао шта ме мучило одговор је био "То не можеш решити никад,а не можеш ни тада".Из Искуства исти одговог дајем на последње питање.
Ми у Уе имамо школу која носи име по врховном комаданту ЈВ.Начелник штаба,министар војске и моранарице и ваздухопловства је наш Дража никад неће заслужити нешто више..Ужице никада неће рехабилитовати Дражу и то је њихов проблем.Сутра сам планирао да отворим тему почетак грађанског рата(Ових дана 41. управо се то и десило)па сам мислио да Ви Бенито то урадите док ја мало одморим.Помаже Бог свима,све најбоље.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Пишеш ли ти ово након ноћног провода или си устао рано да идеш у шталу? Ако је ово друго, свака ти част.
Постави тему, загушио сам са темама, почеће администратор да ме кажњава.Smile
Није грађански рат почео " ових дана". Али, то ћемо на теми.
Одговори

Тад сам кренуо на спавање а иначе овим другим послом се не бавим.Пршута,сланина,сир,кајмак не падају са неба а сви волимо да их једемо.Неко мора и то да произведе.Не треба се стидети ниједног посла којим на поштен начин можеш породици да обезбедиш боље услове за живот.Морамо знати ко су нам преци били.И наравно Ракија.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним