Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ексклузивно: Пољаци снимили филм “Дража – четник“

Нешто апсолутно ново и непознато. Smile

Седамдесет три године после холивудског остварења “Четници – борбена герила“, снимљен је још један филм са именом српске гериле у наслову, сада у Пољској
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
НАСТАВАК:
http://www.pogledi.rs/%D0%B5%D0%BA%D1%81...%80%D0%B0/
Одговори

Да ли ово само ја не могу да отворим или.. ?
Одговори

Мени се отвара.
Одговори

Свака част!

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Не разумем ове саонице, у септембру 41. године на Равној Гори?
А РТС, и ако буде приказао, то ће бити на РТС 3, око 2 ноћу, као да је порнић.
Одговори

(14-11-2016, 05:42 PM)Бенито Пише:  Не разумем ове саонице, у септембру 41. године на Равној Гори?
Саонице ту стоје целе године, чекају снег. Види се да си само сезонски сељак. Smile
Одговори

Ртс најављује емисију о кинеским народним непријатељима.
Само да им је што даље од наших народних непријатеља
Одговори

(14-11-2016, 05:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(14-11-2016, 05:42 PM)Бенито Пише:  Не разумем ове саонице, у септембру 41. године на Равној Гори?
Саонице ту стоје целе године, чекају снег. Види се да си само сезонски сељак. Smile
Много волим кад се овако слатко упецаш.Smile
Не ради се о " саоницама које су стално ту". Који сељак дозвољава да не заштити алатку или превозно средство, кад му не треба.
Ради се овде о кућеру. Знаш ли шта је кућер?
ПС " Сезонски сељак"????Кидање:Кидање
Одговори

Ваљда колиба у планини, бачија... дакле сезонска. А како би је заштитио? Ја сам их виђао тако. Додуше и под вајатом, кад га има.
Одговори

Бачија или колиба су непокретне и више су се налазиле у планинама вишим од 1700-800 метара. Тамо су се неке заједнице тог типа одржале и данас.
Кућер је покретна , покривена кућица на скијама, саоницама или ређе на точковима. Понекад, је и комбиновано. Кућери су карактеристични, такође, за планине, али испод 1500 метара , па и ниже, све до 400-500 метара. Погодне су за усамљеног чобанина, али најчешће неког из задруге или домаћинства ко је одређен да чува стоку. Кућер је мале димензије. У њему се налази само постеља за чобанина и мало места где ће одложити преобуку и карабин, нешто хране. Везан је за наше крајеве из два разлога: привеже се за вола и помера према пашњаку и може се боравити на ливадама од једног до два- три дана када се чобанин враћа кући , па се премешта на другу локацију или слично.
Тако да, знајући добро тај крај, сигуран сам да је Сотировић видео кућер на саоницама. Све друго би било нелогично.
Одговори

И комунисти су пренели овај текст, али изгледа нису га ни прочитали, па су помешали ђенерала Дражу и ''Дражу'' Сотировића:
http://www.pravda.rs/2016/11/14/snimljen...ope-video/
Одговори

(05-12-2016, 06:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  И комунисти су пренели овај текст, али изгледа нису га ни прочитали, па су помешали ђенерала Дражу и ''Дражу'' Сотировића:
http://www.pravda.rs/2016/11/14/snimljen...ope-video/

Коментар:
"Павле И. Премовић•пре 3 недеља

Само велебеоградски добитници ЕУ транзиције наследници велебеоградске србокомунистиче транзиције да се смилују и одобре приказивање пољског ТВ филма. Правим Србима је доста оних свих партизанских лажних филмова којима су србокомунисти скоро 7о година тровали српску младеж од "Битке на Неретви" преко преко "Валтера брани Сарајево" (са Валтером који је уствари био четнички потпуковник Тодоровић) до "Отписаних" (који су били заправо илегалци Равногорског покрета легендарног српског ђенерала Драже Михаиловића). О мајору Дангићу, једном од вожа Варшавског устанка,кога су зверски србокомунисти стрељали у Сарајево, и да не говоримо. Да су живи ово би потврдили легендари српски фудбалер Рајко Митић, глумачка легенда Бранка Митић, кошаркашка легенда Бора Станковић, велики српски глумац Мија Алексић, чувени новинар "Политике" Љуба Вукадиновић, чувени радио репорте Радио Београда Радивоје Марковић, бесмртни српски карикатуриста Милорад Добрић,..."

Човека знам лично, бивши функционер СПО-а из Ниша и професор Универзитета. Ко ли је сада остао у СПО-у? Само Вук и Дана? Smile Самарџићу, хвала ти на линку, нисам ни знао да је још увек жив. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

ала сте нас намамили са насловом Smile
Одговори

На ТВ Пољска у суботу је премијерно приказан филм ''Дража - четник'', о мајору Драгану Сотировићу. Постављен је и на Јутјуб:
https://www.youtube.com/watch?v=QHzgPHxvCoI
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним