Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Примећујем, вероватно и други, да је на јавном сервису у великој мери у току прање биографија опскурних историјских ликова попут Добрице Ћосића, Вере Пешић а сада и Милована Ђиласа. Шта све њих заједнички веже?
Поруке: 3,307
Теме: 9
Придружен: Jan 2017
Углед:
636
Претпостављам да је адекватна тема за ово што ћу написати.
Ради се о два случаја дилетантизма или не знам како то назвати...
О једном сам писао раније,када су Бабац и Димитријевић написали књигу Дража Михаиловић завршна реч.
Написали су и ставили под наводнике да Дража није био никакав обавештајац,како ми Самарџић накнадно објасни шта су мислили,њихова тврдња се базира на томе да он није био лош него да се није бавио обавештајним радом.Значи,војни аташе Краљевине Југославије у Прагу и Софији се није бавио обавештајним радом...ЈВуО герилу направи неки пуки пешадинац и командир митраљеског одељења у ПСР.У часопису Одбрана, у једном од бројева који су изашли крајем 2021. године,интервју наведеном листу дао је Генерал Мајор Зоран Стојковић.шеф ВОА.Човек је ту више пута нагласио да су кроз историју најистакнутији припадници те службе управо Дража,Ваухник,Валтер,Вили и још неки.Сад како су ова двојица, и на основу чега извукли закључак да се овај није бавио обавештајним радом,не бих знао.
Други пример је од пре неки дан, са канала Тамо где смо били, мислим да је трећа епизода радног наслова Хватање Драже Михаиловића,ту Димитријевић прича о издаји Калабића и свим оним бољшевичким глупостима са којима смо упознати и које смо слушали деценијама.Просто је невероватно да неко ко важи за озбиљног историчара даје изјаве оваквог типа игноришући апсолутно све од судског поступка и рехабилитације до изнова утврђених и релеватних чињеница да Калабић није био издајник.Ја сам линк за овај анал окачио на пдф Четнички покрет тј. на теми Титоизам-Комунизам.
Једноставно не знам шта бих рекао поводом онаквог излагања господина Димитријевића,а можете погледати и сами ако већ нисте.
Поруке: 5,815
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,518
"Комунисти обнављали манастире као културно-историјске споменике, за разлику од Краљевине Југославије која их није дирала".
"Србија почиње да пропада од 1903. године".
Миленковић и Узелац