Поруке: 14,438
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
.
Погледајте одличну анализу данас распрострањеног феномена – површног и гордог односа према Цркви и сопственом спасењу. Многи ревнитељи који немају духовни разум, (али имају гордости у изобиљу), олако верују разноразним клеветама које на интернету о епископату и свештенству Цркве шире расколници и тим поверењем убијају себе и људе око себе који им верују. За нас је важно да свештеник Георгије Максимов овде анализира и омиљени канон свих расколника, показује сав бесмисао њиховог тумачења. Искрено препоручујемо да проследите људима из своје околине за које знате да могу да их поколебају тврдње и клеветања разноразних расколника који су ‘истинити православци’, који су ‘у егзилу’, итд.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
875
.
Знам да има много православних који тврде и проповедају да православни могу и морају да живе на Западу без икакве „везе“ са западном културом и у ставу потпуног одбацивања те културе, да живе на Западу као да Запад, уствари, и не постоји, јер је он потпуно „труо, јеретичан и неизлечиво болестан“. Да би се то постигло, треба створити вештачка острва грчке, руске или било које друге православне културе, треба затворити сав врата и све прозоре, и онда живети у убеђењу да се припада „светом остатку“. Оно што ти „супер–Православци“, наравно, не знају јесте да такав њихов став одражава, управо, њихову потпуну капитулацију пред истим тим Западом кога се гнушају: да су у својој идеологији „супер–православности“ претворили Православље у оно што оно никада није било, у секту , која је по дефиницији негирање католичког призвања Цркве.
О. АЛЕКСАНДАР ШМЕМАН
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 9,121
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Pope,
Ja znam da ima mnogo puno "super" PRAVOSLAVNIH vladika koji propovedaju pravoslavlje a voze se u skupocenim zapadnim limuzinama uglavnom nemačkim mada se ne bune kada su francuska...
Znam jakooo puno sveštenika koji krkaju i piju zapadnu hranu i vina...
I ZNAM DA NITI JEDAN PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK NITI VLADIKA NIJE GADLJIV NA PARE, POGOTOVO AKO SU ONE SA ZAPADA...
I ZNAM DA SE NITI JEDAN VLADIKA I SVEŠTENIK NEĆE ODREĆI ZAPADNIH TEHNOLOGIJA I TEKOVINA!.
Znam da danas niti jedan sveštenik neće krstiti, sahraniti ili venčati za džabe...
ZNAM DA OVA KRIMINALNA CRKVA NEĆE NITI JEDNIM JEDINIM EVROPM POMOĆI SRPSKI NAROD, SRPSKO DETE I SRPSKU MAJKU, SAMO ĆE GA POMILOVATI PO GLAVI I PRSNUTI VODOM 2-3 PUTA.
SVE PARE DELE KAO MAFIJA MEĐUSOBOM, TAČNO SE ZNA DA VLADIKA KOJI JE BOSS NJEMU IDE NAJJVIŠE, OSTALIMA PO ZASLUZI I ČINU!. TAČNO SE ZNA KOJI MANASTIR PRAVI EXTRA PROFIT. MEĐU NJIMA PREDNJAČI OSTROG.
JESTE NEKADA ČULI DA SVEŠTENSTVO OSTROGA UPLATILO JEDAN JEDINI DINAR OBOLELOJ DECI, MAJCI, SIROMAŠNOJ PORODICI.NISTE. A JESTE ČULI ARTEMIJA KAKO S*RE O PRAVSOLAVLJU, O SRPSTVU, O SRPSKOM KOSOVU, SRPSKOJ DRŽAVI. JESTE. JER ZNATE DA SE ARTEMIJE VOZIKA U MERCEDESU C KLASE SA FULL OPREMOM. NISTE...
PREMA TOME CRKVA DANAS FUNCKIONIŠE NA PRINCIPU ŠTO VIŠE PARA, I KOJA EPARHIJA BOLJE ZARAĐUJE. DANAS BOGA U SRPSKOJ CRKVI NEMA.
Sve u svemu ja više u crkvu ne idem niti sam im ikada ostavio niti jedan jedini dinar, niti ću.
Popovi, vladike su danas najjgori kriminalci, koji manipulišu komunistima koji su odjednom postali pobožni.
Ovde kod mene u banatskoj Eparhiji običan pop na mesečnom nivou zaradi izmedju 80- 350 hiljada dinara.
Nilkada Nikanor i ekipa nisu odvojili niti jedan jedini dinar za bilo kog građanina eparhije..
Ali zato raste broj hektara , kvadrata, pozlaćenih stolica, a ispred eparhije nemate auto ispod 15 hiljada evra..Neki put kada tuda prolazim zapitam se da li to zaseda Pablo Escobar sa ekipom ili oni koji su se odrekli materijalnog zarad večnog i duhovnog života.
Jedino što je od crkve ostalo je par poštenih manastira gde službuje zaista sveštenstvo koje se posvetilo bogu i dsuhovnosti.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Углед:
875
Види се да не живиш животом Цркве. Зато робујеш предпоставкама и предубеђењима. Критике ти се ни у чему не разликују од комуниста.
Што се тиче Острога.... Итекако. И подизало куће многочланим сиромашним породицама, и давало за народне кухиње и помаже бројне сиромашне породице не само у Црној Гори, већ широм српских земаља, због чега их Montenegrini нападају да износе црногорски новац. И издржава бројне богослове...финансира мисијски рад...
Д М
Поруке: 9,121
Теме: 234
Углед:
373
Crkva da daje samo 30% svojih prhoda za lečenje teško bolele dece, a ne mrvice sa stola sva deca u Srbiji bi bila na lečenjima i niti jedno jedino dete u Srbiji nebi lečili sms porukuma.
Ja zasnivam na istini..Svaki manastir se sve više i više širi hektari samo rastu, na svakih 30-50 km neki manastir.
Biti pobozan je u redu, biti sluga crkve i boga je određi se sreboljublja, stomakougađanja, materijalnog, ja to ne vidim kod naših vladika...
Postoje zaista postoje u srpskoj crkvi duhovnici po ugledu kao što je bio naš blaženopočivši patrijarh Pavle koji se vozio gradskim prevozom, sa biblijom u ruci u najjteža vremena po srpški narod on je bio skromnog duha, nije hteo ni običan auto da ima.
A danas da vidiš sveštenika u gsp-u nema šanse...Mlađi sveštenici 30+ godina to više ne liči na popa kao pre što su bili popovi, ozbiljni, pametni, cestiti ljudi.
Juče baš gledam jednog sveštenika ispred škole, ide da drži veronauku izlazi iz kola to je kožna aktovka, telefon u ruci, mala ona moderna bradica, mantija nova...Gospodin čovek, kakav bre mučenik, isposnik...
Ovi mlađi sveštenici sve manje i manje bradice i gotovo da sve više i više liče na katoličke sveštenike, kada stave onu belu mantiju nema razlike
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
Немој тако Мекензи, кад је већ народ сиромашан, не мора и црква да буде
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Углед:
875
Зато му стално велим:
"Ако нећете у попове и владике - онда оштрите будаке и мотике!"
Д М
Углед:
875
(02-05-2018, 05:58 PM)Mekenzi Пише: Crkva da daje samo 30% svojih prhoda za lečenje teško bolele dece, a ne mrvice sa stola sva deca u Srbiji bi bila na lečenjima i niti jedno jedino dete u Srbiji nebi lečili sms porukuma.
Ja zasnivam na istini..Svaki manastir se sve više i više širi hektari samo rastu, na svakih 30-50 km neki manastir.
Biti pobozan je u redu, biti sluga crkve i boga je određi se sreboljublja, stomakougađanja, materijalnog, ja to ne vidim kod naših vladika...
Postoje zaista postoje u srpskoj crkvi duhovnici po ugledu kao što je bio naš blaženopočivši patrijarh Pavle koji se vozio gradskim prevozom, sa biblijom u ruci u najjteža vremena po srpški narod on je bio skromnog duha, nije hteo ni običan auto da ima.
A danas da vidiš sveštenika u gsp-u nema šanse...Mlađi sveštenici 30+ godina to više ne liči na popa kao pre što su bili popovi, ozbiljni, pametni, cestiti ljudi.
Juče baš gledam jednog sveštenika ispred škole, ide da drži veronauku izlazi iz kola to je kožna aktovka, telefon u ruci, mala ona moderna bradica, mantija nova...Gospodin čovek, kakav bre mučenik, isposnik...
Ovi mlađi sveštenici sve manje i manje bradice i gotovo da sve više i više liče na katoličke sveštenike, kada stave onu belu mantiju nema razlike
Д М
Углед:
875
Д М
Углед:
875
Д М