Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 1 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Написао сам о овоме пре неколико месеци. Дакле, циљ Запада ( читај англосаксонаца) је да створе и власт, али и опозицију која ће штити њихове интересе у Србији. Погледај како су из власти чистили људе који су, по њима, изгубили кредибилитет код Срба. Најбољи пример је Борис Тадић. Сада треба склонити и те ислужене ликове и из опозиције, попут Живковића, Чанка, Чеде итд. Погледај рецимо неке говоре " интелектуалаца" на предизборним скуповима Саше Јанковића. То су говори са постављеним тезама, а детаље дода сам говорник зависно од талента. Е, онда се као власт огласи како су протести доказ демократичности нашег друштва. И тако им даје легитимитет, али наравно до мере која је пожељна , а то је да им једино такви буду опозиција. Никад, наравно, не треба искључити могућност да Запад угура такве и на власт.Али , то једино битно за власт и за њих. За Србију и Србе то није ни секундарно питање, јер политика, у суштини, остаје иста.
На овим изборима, а на којима су саветници кампање и Вучићу и Јанковићу , били исти, расправа се водила далеко од било какве политике, а поготово суштинских питања у овом историјском тренутку за српски народ.
Да не набрајам тих десетак питања, које и врапци на грани знају. Лицемерно је што сви знамо која су најважније ствари у нашој стварности, али неки се праве блесави и учествују у овим бесмислицама које нам се догађају у овој председничкој кампањи и након ње.
Одговори

Затворио си ми све опције за одговор, остаје ми само да одем у шуму у 'ајдуке или да емигрирам. Ако одем у хајдучију наватаће ме брзо а кад до сад нисам емигрирао не морам ни сад.
Одговори

Чекај Станоје, чекај.... Стрпљен- спасен.
Гобеља у блато- гобеља из блата.
Одговори

Od 1:30

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ajde da kazem da su ove teze koje je Benito izneo tacne, mislis da ce Rusija da sedi skrstenih ruku?
Ako je Vucic neciji agent kako kaze tvoja teorija zato se sastaje sa Putinom?
Одговори

Мало мачку говеђа глава.
Много питаш. Оно што је прва претпоставка је да су Руси добро увидели да је наша проруска политичка сцена прилично неозбиљна и да су проценили да је боље да имају овакав какав-такав утицај преко Вучића, него да дођу отворени сорошевци где неће имати никакав утицај. По мени то је погрешно, јер се Вучић ни по чему од њих не разликује. Али, Руси вероватно знају шта раде.
Генерално, ми треба да се окренемо себи. Нас ни у средњем веку, ни у 19 веку није нико ослобађао до наших предака. Ово окретање од Немаца до Американаца, или од Руса до Кинеза, последица је титоизма. Отрезнимо ли се пре, раније ћемо се ослободити. Већина Срба то зна, али нико неће да буде међу првима јер се боји жртве. Управо је обрнуто, што дуже чекамо, жртве су све веће.
Одговори

(08-04-2017, 09:53 AM)Бенито Пише:  Мало мачку говеђа глава.
Много питаш. Оно што је прва претпоставка је да су Руси добро увидели да је наша проруска политичка сцена прилично неозбиљна и да су проценили да је боље да имају овакав какав-такав утицај преко Вучића, него да дођу отворени сорошевци где неће имати никакав утицај. По мени то је погрешно, јер се Вучић ни по чему од њих не разликује. Али, Руси вероватно знају шта раде.
Генерално, ми треба да се окренемо себи. Нас ни у средњем веку, ни у 19 веку није нико ослобађао до наших предака. Ово окретање од Немаца до Американаца, или од Руса до Кинеза, последица је титоизма. Отрезнимо ли се пре, раније ћемо се ослободити. Већина Срба то зна, али нико неће да буде међу првима јер се боји жртве. Управо је обрнуто, што дуже чекамо, жртве су све веће.

100% си у праву. Да имамо упола способне политичаре, као почетком прошлог века, наш спас би био у домаћој производњи односно пољопривреди. Добили би нови ,, Царински рат ". На малини држава може много више да зарађује али нема нико да нађе право тржиште. То би био лек за незапослено становништво и лек за српска села која би оживела и не би зарастала у коров и шуме.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Време Милошевића нас очито није опаметило. Ми као да и даље не видимо да смо налик људима у Кустуричином „Подземљу“ – да један човек закопава време и свест људи а да свет иде даље док само он има профит.

Јер ако има оних нормалних, не мора им нико говорити шта је све у кризи: фирме, просвета, здравство, страначко запошљавање, јефтина радна снага, итд. Треба увидети да само велики људи кризирају а где ништа није остало од људскости у човеку – нема шта ни да кризира.
Зато је равнодушност опасна. Отуда све те умоболести да све сјајно функционише.

И да иронија буде већа: народ се храни тим илузијама да је заиста све у реду и да треба да поштујемо мрвице које падају са трпезе вечно-несмењивих. А то што се ради за мале паре и што нас други уновчавају, експлоатишу и задужују како им се прохте – испаде примитивно бусање доконих? Мора се срушити цео систем да би се изградио нови.

Скоро три деценије гледамо једне исте људе на политичкој сцени који се само ротирају. Драго ми је ако се војска и полиција укључује као подршка. Само је битно да не дође до крви. Револуција се може носити и са стилом. Кез

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Кад то већ помену, погледај одакле су дошли ти политичари. Они су прво " напали" на Универзитет, Српску књижевну задругу, Матицу српску, дипломатију, Народно позориште, Народну библиотеку, Српску краљевску академију.... Дакле, прво су кренули на највеће институције културе, па преко њих у политику. Сада је потпуно обрнуто процес. Да би се запослили у некој институцији, млади користе " странке" да прво лажирају дипломе, па се запошљавају. Е, то је нама титоизам донео и сад трпимо последице.
Најбоље је да упоредиш две чињенице. Наши историчари данас недвосмислено осуђују устанак из јесени 1941. године, јер је једина последица тог устанка било око 34000 убијених Срба, што погинулих у борби, што стрељаних у одмаздама. Са друге стране, ова данашња " паметна" политика, доноси нам већ више од три деценије морталитет где отприлике сваке године губимо око 34000 Срба. Да не говоримо о сталном исељавању.
Хоћу да кажем, да нама не требају само бољи политичари или економисти. Они су део или последица само нечег већег. Нама треба генерација Карађорђева или она краља Петра, па ће се у свакој области живота, чак и у онима у које се ни не надамо, појавити не само озбиљни људи, него и великани.
Одговори

Када су у питању избори којих смо били активни учесници (а не само пасивни сведоци надам се) више је него евидентно да нешто смрди. Немогуће је да са ким год моја маленкост или моји пријатељи дођу у контакт долазимо до болне констатације да нико није гласао за „Победника“. Или неко лаже од мојих пријатеља или нешто заудара са врха. 5+5

Али, нешто ипак више верујем својим контактима. Нико није толико наиван. Не можемо се играти аутистичности. Видели смо статистике не само у Србији него и у дијаспори. Видели прљаву кампању и блокаду медијског простора (ако нисмо толико излапели прошлог петка су све новине биле политички врбоване). По нарави сам патолошки аполитичан, али ако мене аполитичног овако потреса дефинитивна крађа избора, крађа мозга, или шта већ – како ли је тек онима који су политички острашћени?

Ако је статистика објективна, онда „честитке“ Победнику, али онда смо као народ заиста пукли у тоталности. У реду, нека буде да опозиција је била нула, али свака статичност оних који нису изашли на изборе је била заправо подршка постојећем режиму да настави да одржава диктатуру. Није битно ко ће за кога да гласа, али је битно да се дежурни манекен, који оргазмично воли власт као што воли себе, коначно смакне са екрана и фотеље. Љутко

Можда је утопија да ће нам бити боље, јер ко год дође на власт дозволи да га иста поквари, али нека нада мора да постоји. Побогу, не видимо побољшање стандарда већ деценијама! Никако! Због силних задужења или због поигравања са народом и њиховим новцем којим уредно плаћају порез. Због продавања земље и фирми људима који нас не више ни постепено него рапидно поробљавају. Ко ће набројати разлоге?!

Нехумано је живети у оваквим условима. Не може се кокетирати са проевропским стандардима а немати проевропску плату. Ако смо већ довољно ојађени да се као иконе Божије посматрамо само кроз изборни глас, онда је велико зло ако смо ту пасивни под паролом „сви су исти“.

Стање свести код Срба осим што је антисолидарно тим више одсликава психологију онога ко воли свог мучитеља. Јер, фирера воле и ови што га не воле никако управо пасивношћу самом. То је дефинитивно за нервирање.

Али горе од неуротичара су апатични ликови који се у све разумеју и тобоже представљају „глас разума“ народу а да сами стоје по страни не чинећи ништа. Такве треба исповраћати. Гора позиција од ове је промоција неке своје фиктивне вере која не мари за политику, јер све што купујемо и плаћамо – производ је одређене политике.

Нисмо грађани само Небеса него и конкретне државе. Не можемо тако апстрактно живети. Нема логике, нити је умесно. Колико су сви системи вредности у сваком сегменту битисања и у свим институцијама постали накарадни – не могу више бити ни песимиста. И све се креће у неком болесном амбијенту лажног оптимизма где све наводно добро функционише. Било да се дотичемо црквеног или политичког миљеа.

Систем навикава човека да он буде задовољан у сопственој безвредности. А када се навикнеш на ударце – онда престане да те боли и да ти смета. Зато је равнодушност тако опасна. А да нисмо ни свесни каква снага се у нама крије. Уместо тога плашимо се промена или очекујемо да ће неко други уместо наше активности допринети било каквом бољитку. Да увалимо другом властиту одговорност.

Ајд' уздравље! Ракија

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Шумадијо, не знам да ли си свестан тога, али описао си стање у последњим годинама последњег Обреновића.
Одговори

(08-04-2017, 10:09 AM)Перун Пише:  
(08-04-2017, 09:53 AM)Бенито Пише:  Мало мачку говеђа глава.

100% си у праву. Да имамо упола способне политичаре, као почетком прошлог века, наш спас би био у домаћој производњи односно пољопривреди. Добили би нови ,, Царински рат ". На малини држава може много више да зарађује али нема нико да нађе право тржиште. То би био лек за незапослено становништво и лек за српска села која би оживела и не би зарастала у коров и шуме.

Пољопривредна производња чини свега 3-5% БДП-а развијених земаља, тако да то може само да нам буде споредна грана привреде. Без јачања тешке индустрије, металургије, аутоиндустрије и ИТ сектора, тешко да би осетили неки бољитак...

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Наравно... Али имаш ли представу колико се породица, у западној Србији, издржава само од малине? Поред тога имају још неких занимања али ово су им главна примања. Ако би имали јаче и сигурније тржиште, остали незапослени, вероватно, би се окренули на ту страну. На тај начин и становништво и држава ће имати користи. Проблем је што већина не смеју да ,, стисну ", и да уложе у производњу јер цена и тржиште нису стабилни. Други проблем је што ретко ко хоће да ради. Свима је лакше да спавају до 12 и да чекају да баби и деди легне пензија. Лако је кукати на Вучића, Тадића и остале. Док сами себи, радом, не покушамо да помогнемо неће нам ни они помоћи (осим страначки запослених).

Што се тиче последњих 10-ак година може се рећи да се добро пролазило. По овим ценама може лепо да се заради.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(05-04-2017, 09:19 PM)Бенито Пише:  Зато што је AV, невероватно слично као AU.То је примарна симболика.
Која је секундарна?

AUUUUuuu
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним