Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Упуте за Четничко ратовање

Не знам да ли је неко већ поделио овај линк са осталим форумашима или неко зна за ово(а верујем да има људи који су ово видели).Нисам успео да пронађем одговарајућу тему где бих ово поставио па зато направих ову.

Ово је књига(у овом случају електронска верзија) из 1929. године и колико сам на први поглед видео,а и по њеном наслову види се да је везана за начин четничког ратовања.
https://drive.google.com/file/d/0B3OwQJh...NCUWs/view

Погледајте је.Мислим да је врло занимљива,ја ћу је прелистати кад нађем слободног времена.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Одлично Андрејевићу.

Ако неко има сличне литературе нека постави овде или препоручи за читање.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

" Упутства за четничко ратовање ", за потребе Ђенералштаба, 1940, написали су арт.пуковник Димитрије Павловић, референт за предвојничку обуку и арт.поручник Драгутин Валтер.
арт.пор. Драгутин А. Валтер,р.25.септ.1915. у Ђакову,Хрватска од оца Антуна. Био је зам.команд. Лазаревачке бригаде Рудничког корпуса, Бањички логораш бр. 8536, стрељан 12.или 17.дец.1942.
Одговори

Да ли је тај Упут другачији од оног из 1929?
Имам тај из 1929, а тај други немам.
Одговори

(15-05-2017, 12:59 PM)Зоран Недељковић Пише:  " Упутства за четничко ратовање ", за потребе Ђенералштаба, 1940, написали су арт.пуковник Димитрије Павловић, референт за предвојничку обуку и арт.поручник Драгутин Валтер.
арт.пор. Драгутин А. Валтер,р.25.септ.1915. у Ђакову,Хрватска од оца Антуна. Био је зам.команд. Лазаревачке бригаде Рудничког корпуса, Бањички логораш бр. 8536, стрељан 12.или 17.дец.1942.

Пре или за време командовања Милована Васиљевића, Лазаревачком бригадом?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним