Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Данас је Спасовдан. Ове године 40 дан од Васкрса пада на датум 25. маја. Као што је познато, неспоменик је тај дан славио као свој наводни рођендан. Овај " празник" је за време атеистичке Југославије највише од подсећао на римске обичаје пре увођења хришћанства.
У данашњој Србији, 37 година након смрти Нерона, медији подједнако, једну за другом, пуштају вест шта се данас обележава.
Да ли је могуће славити обе ствари? Да ли је могуће славити једну ствар након друге? Да ли је могуће имати нацију без лица, са дуплим идентитетом?
(Последња измена: 25-05-2017, 10:12 AM од
Бенито.)
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(25-05-2017, 10:11 AM)Бенито Пише: Данас је Спасовдан. Ове године 40 дан од Васкрса пада на датум 25. маја. Као што је познато, неспоменик је тај дан славио као свој наводни рођендан. Овај " празник" је за време атеистичке Југославије највише од подсећао на римске обичаје пре увођења хришћанства.
У данашњој Србији, 37 година након смрти Нерона, медији подједнако, једну за другом, пуштају вест шта се данас обележава.
Да ли је могуће славити обе ствари? Да ли је могуће славити једну ствар након друге? Да ли је могуће имати нацију без лица, са дуплим идентитетом?
То је и логично. Да нећеш можда да Жељко Митровић члан некадашњег ЈУЛ-а каже уреднику вести да прећути Дан младости? Или директор ТВ Б92 Веран Матић који је одликован и зарадио грдне паре пљујући на све што је српско и Православно 15 година ? Или онај гангстер "Пецони" да каже Марићу "еј немој тај комунизам на мом каналу". Да не причамо о Горану Милићу водитеља дневника ТВ Београда а сада уредника "Ал Џазире Балканс".
Да Вучића занима то да "нација нема дупли идентитет" он би назвао Јавне сервисе и рекао им да не убаацују у вести неки "дан младости"
Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
Ја данас прислављавам Спасовдан, остали могу да славе шта им је воља. Највећи проценат становништва не зна ни за једно ни за друго.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 3,876
Теме: 103
Придружен: May 2017
(25-05-2017, 11:26 AM)Перун Пише: Ја данас прислављавам Спасовдан, остали могу да славе шта им је воља. Највећи проценат становништва не зна ни за једно ни за друго.
Не бих био тако сигуран. Уосталом , медији ће им помоћи да се сете Дана младости.
Поруке: 3,024
Теме: 168
Придружен: Jan 2015
Углед:
44
...нека нек комрејди славе лажни датум зликовца брозоморног, тита је њихов, а оно су титини следбеници републиканског континуитета грабизма, све има свој крај, па и тај континуитет разбојнички, ничија не траје довека...
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Поруке: 6,917
Теме: 39
Углед:
167
КЛЕТВА НА СПАСОВДАН
О, како сам их клео са заметених стаза,
По врлетима гладним Босне и Словеније,
У повечерја горка са тифусних богаза,
Клетва у срцу моме никада усахла није!
О, како сам их клео у жицама Ћезене,
Под отвореним небом без хлеба и без воде!
И док су гладна јутра маглила моје зене,
Још теже беху ноћи у жици без Слободе.
Онда ме бројком звали кроз сабиришта разна,
Од јужне Италије до хладних пруских вода,
Да после пет година, као љуштура празна,
Крочим костурним кораком у утробину брода.
И бурним Атлантиком тих јануарских дана,
Оглоданога тела на палубу се пео,
Како бих виновнике својих безбројних рана,
Са урлицима буре – из пуних груди клео!
И после пола века на изгнаничкој сцени,
Кад бих у позне сате своје стихове плео,
Као упорна мис'о, сва у крвавој пени,
Походила ме туга...О, како сам их клео!
Ал' ноћас...чума туге ишчезе са мога крила,
Одњихала се тамом да неког другог мори,
Моја животна клетва најзад се испунила,
КАЛИГУЛИНОМ КОТУ ПОД КОПИТАМА ГОРИ!
Д. Рајковић, Песник – Изгнаник.
Објављено уочи Божића, Лета Господњег 2005,
у листу Србских Четника «Србија», број 489,
Година XLV. Stoney Creek, Ontario. CANADA.
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 14,499
Теме: 357
Придружен: Feb 2015
Углед:
942
.
- СРЕЋНА СЛАВА, домаћине! Где ти је баба?
- Отишла да слави Дан младости.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 6,917
Теме: 39
Углед:
167
"Дан младости" а на стадиону "Партизан"!
Шта о томе меисли Др. Мирољуб Петровић, па каже:
Мо и промени овијех назива клубова диванимо од времена кад је Мирољуб био беба у пеленама, ама боље икад него никад!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Поруке: 5,694
Теме: 64
Углед:
366
(26-05-2017, 02:45 AM)ПРОСВЕТАР Пише: "Дан младости" а на стадиону "Партизан"!
Шта о томе меисли Др. Мирољуб Петровић, па каже:
Мо и промени овијех назива клубова диванимо од времена кад је Мирољуб био беба у пеленама, ама боље икад него никад!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.