Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИСТИНА О ПРЕЗИМЕНУ КОШТУНИЦА / СУДИЈА, ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Сматрам да је ово бриљантан текст Милослава Самарџића и да открива много што/шта, те да ваља отворити на овом новом форуму тему о томе:
Цитат:СУДИЈА

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Мој даљи рођак Брана Марковић из Крушевца чува документа о страдању породице после Другог светског рата.
Марковићи су били једна од најбогатијих фамилија у Расинском округу. Није то било богатство на какво смо данас навикли: тајкуни на све стране, с паролом: „Само нас не питајте за први милион”. И сви имају неке везе са комунизмом.
Марковићи су освајали медаље за квалитет вина, вињака и коњака ни мање ни више него – у Паризу. Били су наделеко познати произвођачи и трговци вином. И велики извозници.

Онда су дошли комунисти и узели им све. Огромне залихе и подруме. Куће и имања. Део власништва над Хотелом „Москва” у Београду. Већински пакет акција Нишке банке. И пола флаше вина са стола. И колевку у којој је лежала беба – Брана Марковић.

Бранин отац осуђен је на једну, а деда на пет година затвора. Оптужба: сарадња са окупатором и четницима. Доказа је било само за другу ставку, али ни њих нису износили. Није било потребе. Адвокат одбране није постојао.

Пресуде из Крушевца ишле су у Београд. На проверу. Тамо је заседао судија Јовица Дамјановић. Још се јасно виде његови потписи на пожутелим папирима.
Овај судија био је познат по томе што је сваку пресуду множио са три. Из прве.
Бранин отац добио је три, а деда 15 година. Упућени су у пакао сремскомитровачке казнионице. Ту је и временска казна често била смртна.

Наставак приче чуо сам од адвоката Душка Пачариза из Крагујевца. Он је некада био у СПО-у. Даница Драшковић га је тада послала да испита биографију Војислава Коштунице.
Пачариз је отишао и написао извештај: судија Јовица Дамјановић после се толико бојао освете, да је променио презиме, у Коштуница. У свој родни крај није смео да оде. И мало где је смео да оде. Био је судија Озне.

Рођак ми је причао о још једном истакнутом комунисти. Тај се истакао као демагог, а педесетих година комунистима су требали баш демагози. Јер они нису били разбојници као разбојници: да отму плен и оду. Они су хтели више од тога. Али, трајно отимање плена није тако једноставна ствар. Комунисти то никад нису успели. Тако, нису успели ни да наставе са згртањем пара од извоза вина из отете фабрике. Из западних земаља почели су да им враћају вино – јер је у ствари то више било сирће, него вино.
Онда се комунисти досете да пошаљу неког у Митровицу да убеди старог Марковића да им помаже. Да надгледа производњу, да обезбеди квалитет, а наравно сво богатство да остаје њима.
Демагог кога су одредили за тај посао данас је свима познат. То је Добрица Ћосић. Успео је само делимично. Стари Марковић је пристао. Квалитет никада није успео да врати, јер то у њиховом систему није било могуће.

Пачариз ми је такође причао да ни отац Коштуничине жене, Радовић, није смео у свој родни крај, у Црну Гору. Био је Ђиласов помоћник.

Милослав би овде требао да постави текст или линк ка тексту ДЕЦА КОМУНИЗМА...
Одговори

Господин коштунице, ВЕЛИКА нада 5. октобра и ДОС револуционара, са све њиховим ЗАПАДНИМ демократским вођама из усташког Зсегеда и Будимпеште (Њу-јорк, Л` Париз, Л` Лондон, Бриселеух, итд...).

Само да кажем нешто што ЛИЧНО о њему знам.

Дружио се само и само са старим Београдским хомосексуалцима - педерима. Са женом се видео, да се СЛИКА после октобарске револуције (да не биде сам...). Иначе свеће не држим нигде.

Али, знам да је "чаршија" радо гутала приче (нечије) о коштуници ВЕЛКОМ швалеру...

Ето толко о невином, неинформисаном и наивном усрећитељу, у кога се уздају узданице из Двери (и уздаше се и некада).
Одговори

Изгледа да су припремали своју децу за пад берлинског зида и посткомунистичко време, по систему ПТТ - После Тита Тито, играли су 30, 40 година унапред. То је описао Самарџић у свом тексту о лидерима ДОС-а, где је навео да су сви лидери ДОС "деца комунизма", осим Мићуновића (он је лично био у партизанима)...

Цитат:Деца комунизма

У Србији није дошло до политичке, већ до биолошке смене власти, која је потпуно окончана у време власти брачног пара Милошевић-Марковић. Међутим, опозицију њиховом режиму такође су чинила деца комунизма, од лидера прве опозиционе странке, СПО, до групе лидера последње опозиционе странке, ДОС

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

...

http://www.pogledi.rs/deca-komunizma/
Одговори

У овом сјајном тексту М. Самарџића (који је пренет и на родољубивом порталу http://facebookreportermonitor.wordpress...%98%D0%B0/) не спомиње се и друг "магистар", као ни друг БоТа, који је за КОС радио од 16 године када су га ухватили у "незгодној ситуацији" са школским другом...

Што се тиче констатације Лепог Боре о "уздању" Двери у Дамјановића, пардон, у Коштуницу, препоручујем читање чланка Бошка Обрадовића:

Одговор Војиславу Коштуници

http://dverisrpske.com/sr-CS/dverjani/ob...tunici.php
Одговори

Видим да нико, сем Лепог Боре, не коментарише овај антологијски текст Самарџића, вероватно за сваки случај, мож` да се врне на власт. АКО МУ ОТАЦ НИЈЕ СУДИЈА ДАМЈАНОВИЋ; ДЕМАНТУЈТЕ АРГУМЕНТИМА!!!
Одговори

Знаш како, слажем се са Милославовим текстом готово у свему. Суштински је тачан!

Али постоји и једна чињеница, а то је да у "новооформљени" СПС нису ушле само комуњаре и прирепци, већ и доста људи Српске орјентације (нисам ја наравно ни вирио у СПС...). Наравно да су такви временом отпадали и углавном нису више улазили у политику.

Што се тиче Двери, морам мало да охладим усијане двераше. Та странка (покрет, који је већ...), је испробана концепција којом запад овде подрива Српство. Коме то није јасно сада, биће му првом (не) приликом.

Такав штанц материјал, може само привући оне који из неких сулудих разлога, никада нису били тамо где су требали. Па је прототип гласача Двери пореклом из СВИХ КВАЗИ СРПСКИХ групација, које су своју штетност давно доказале. Тако да и од Двери и од љубитеља Двери, нема ништа за Србију напред, већ назад. Коме то није јасно - неће му ни бити, јер ће се вечито фемкати да су га опет преварили (а преварени 100 пута...)

Све у свему - фелер.
Одговори

(08-10-2013, 11:11 PM)Сербство Пише:  Кад су пожутели Радикали, могу и Двери.

Знаш како, радикали су сасвим свесни да данас нема никаквог начина да се ослободимо ропства. Та партија је одлично видела (потенцијалну) безобзирност ових режима овде на свом примеру.

Са друге стране Двери, овакве какве су, намерно неразумне и напумпане (од газди им...). Представљају само штету по Српство, зарад ситне личне користи чланова (беше), руководства Двери. Иначе причају САВРШЕНО (као ДОС пре Слобиног рушења...), али су им дела 00...
Позивају народ на неке блесаве активности, да се ДОС смеје...

СРС резонује да је ДС као отворени непријатељ Српства, много мање опасан од СНС-а, што мислим да је сада годину и више, после избора баш свим Србима јасно...

Да скратим, нема нама помоћи ни од СРС-а, ни од Шешеља, ми смо братац дебело у гробу. Појешће нас крвати и шиптари и НАТО првом (њима) приликом за доручак, па онда више неће ни бити Срба уопште (истребиће нас).

Шанса је да нам се Бог Смилује и Допусти да нас Руси Ослободе, па били жути, розе, црвени, црни...
Мада и то мачку о реп, што би нас нека црвена Русија ослобађала?

Значи, ако нас не ослободи Православна Русија, друга и неће.
Време прегадно и презајебано, а ми као народ тотално у неким облацима и гомилом глупости које сами прихватамо и негујемо, одбацивши сами себе...

Да бар нисмо себе сами одбацили, да стојимо Духом на својим ногама, нашао би Бог Начин, овако тешка мука и чемер без светла у тунелу.

Ипак, без невоље нема Богомоље. Па када стисне газда сатана, можда се и сетимо ко смо, где погрешисмо, па нам се Бог Смилује.
Одговори

Лепи Боро, има странка, ваљда, по твом укусу, зове се Руска странка и формирана је у Шапцу, имаш тему о томе, отворио сам је...

Што се тиче ДСС, то су салонски политичари, неспособни да било шта промене, углавном уштогљена "деца комунизма" како их назва Самарџић, част изузецима...
Одговори

(09-10-2013, 03:18 AM)Владимир Петровић Пише:  Лепи Боро, има странка, ваљда, по твом укусу, зове се Руска странка и формирана је у Шапцу, имаш тему о томе, отворио сам је...
...

Кез

Нек се зове и ПМС (...) - "Проевропска Мајмунска Странка", али да лови мишеве, само је то важно. Странка без леђа, а Српска, нема шансе да опстане, ако само нишани (наброји) мишеве. Ја из пијетета гласам само за СРС и једино ме они занимају у вези избора, а дал ће доћи на власт? Нема теорије... (демократија је власт БАНДЕ, најчешће масонске банде)

Што се тиче СНС-а, странка састављена од мрзитеља Србије и Српства! У СРС је одмах ушла гомила проблематичног полусвета, поготову на локалу. Разни кримоси, проблематичари, гребаре, ... Ту булументу је Војислав држао некако на ланцу, али када га је ДОС предао хагу, крај приче. Свесни да је њихов долазак на власт немогућ и да су 20 година изгубили (јер их је само власт и занимала - лична корист). Клошари су кренули контра и на неки начин се свете Српству, за њихове силне муке, "стечене" док су се за Српство борили. Зато где год видите партију која из личне користи окупља чланство - беште одатле...

Српство се не наплаћује!
Оно се плаћа и то скупо!

Да су наши стари наплаћивали своје муке - Србије не би било никад.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним